Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 805
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  • Г. О.
Момичета, кои са пролетните парфюми, които бихте препоръчали? Много ще ми помогнете, тъй като искам да отида в магазина и да избера направо някой от тях. Сигурна съм, че имате отличен вкус и дори така ще се затрудня в избора си. В крайна сметка, ще стане, както всеки път - ще накупя няколко. Ако имате и любим мъжки парфюм, също може да кажете (мъжът ми ще е доволен от изненадата). Единствено не искам тежки, натрапчиви, сладникави миризми. Много ще съм благодарна, ще ме улесните изключително много. После ще дам обратна връзка.

# 301
  • The Evergreen State
Много е удобно, поне за мен, но моите не са чак плътно, че да не виждам кой, кой е. Може да си вземеш удобно, виждаш всички, а на рафт за да вземеш заден..пазиш преден парфюм от полет.
Всеки си има предпочитания, но всички снимки са много красиви Heart

БрайтТ виж за това не се бях сетила, че ще е трудно взимането и връщането от рафт. Свикнала съм и аз с чекмеджето си, няма идеален вариант мисля. Както казваш, въпрос на предпочитания, пък и обем на колекцията, свободно пространство и навици.

Нефертития за свеж дамски може да видиш Lancome Idole линията, Guerlain Aqua Alegoria колекцията, Hermes Jardin и Twilly колекциите, Chanel Chance и Dior J'adore колекциите, Chloe както и италианските марки Armani, Gucci, D&G, Versace, Prada също имат свежи предложения. Има много избор, успех в търсенето!

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 05:02 от Athena

# 302
Моите са в шкафчета 2 броя. В едното са на въртяща стойка за подправки, в другото на акрилни рафтчета. Щеше ми се и двете да са с рафт, обаче не се събират високите шишета, просто шкафчетата ми са малки. Всичко виждам като отворя. Не държа нищо в кутии. Ето така

# 303
  • София
Много е красиво последното.

# 304
Моите парфюми са наредени в шкаф в кутиите си, а тези които ползвам през месеца са отгоре върху шкафа, като повечето отново са в кутиите си. Като ми омръзнат, вадя от шкафа други.

# 305
За свежи допълвам и Issey Miake капката, лично мой любимец е Frauche.

# 306
  • София
Ако под носталгичен се има предвид винтидж, имам два, които си пазя и обожавам.
Хабанита Pure Perfume - сплаш, от старите издания.
И Самсара ЕДТ - също от старите винтиджи.
Не са мръднали и двата, а трайност и проекция - безкрайни.
С Хабанита трябва и пестеливо, че превзема всякакви пространства.

Имам и този винтидж: https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Le-Parfum-15967.html
Но той е доста по-нов, така че не го броя. На път е да се превърне в класика обаче, прекрасен е. Жалко, че Диор решиха да го спрат.

Момичета, кои са пролетните парфюми, които бихте препоръчали? Много ще ми помогнете, тъй като искам да отида в магазина и да избера направо някой от тях. Сигурна съм, че имате отличен вкус и дори така ще се затрудня в избора си. В крайна сметка, ще стане, както всеки път - ще накупя няколко. Ако имате и любим мъжки парфюм, също може да кажете (мъжът ми ще е доволен от изненадата). Единствено не искам тежки, натрапчиви, сладникави миризми. Много ще съм благодарна, ще ме улесните изключително много. После ще дам обратна връзка.

Какъв е бюджетът?
За дамски пролетен бих препоръчала този: https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Rose-N-Roses-58562.html
Много хубава роза, свежа и все пак мускусна в базата, уютна. Не е от най-новите на пазара, но е супер.
За мъжки парфюм с две ръце този, прекрасен. Мъжът ми се пристрасти към него.
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Terre-d-Hermes-Eau-Givree-72439.html

И две по-бюджетни предложения:
Дамски: https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-de-Pivoine-83916.html
Разгледайте и другите от серията, има прекрасни аромати - Зеленият чай, Прасковеният цвят и др.
https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-de-Pecher-45858.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-de-The-67806.html
Мъжки:
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Legend-Spirit-33443.html

# 307
The Catcher in the Rye, държа ги на бюрото си и сутрин преди да се облека се парфюмирам

НефертитиЯ, от пролетните предложения в Дъглас ми харесва Kenzo Flower Ikebana Mimosa, Modern Princess Lanvin, Chloe Chloe edp и също ароматите на К.Лагерфелд

# 308
Днес тествам Paris*L.A. A Lab on Fire.
Силен аромат на газирана кока кола с кроасани. Весел, младежки, закачлив и много далеч от мен и вкусът ми. Започва с цитрусови плодове и джинджифил, които дават силен газиран ефект на колата и преминава в желирани кола бонбони.
Има прилики с Tonka Cola Mancera.
https://www.fragrantica.com/perfume/A-Lab-on-Fire/Paris-L-A-27619.html

# 309
  • виртуално
Пробван в Елинор и веднага закупен Quattro Pizzi Xerjoff
От доста време не бях купувала парфюм така скорострелно.
Започва със свежа зеленина и лек намек на ром, все едно се разхождаш на острова с Джак Спароу когато палеха бъчвите... след което следва много мека тубероза, последвана от намек за кокос
Добра трайност до момента

# 310
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито. Аз си поръчах отливка, че скоро няма да успея да мина през шоурума на Елинор. Не посмях на сляпо.

# 311
  • София
Скрит текст:
Ако имате и любим мъжки парфюм, също може да кажете (мъжът ми ще е доволен от изненадата). Единствено не искам тежки, натрапчиви, сладникави миризми. Много ще съм благодарна, ще ме улесните изключително много. После ще дам обратна връзка.

НефертитиЯ - Привет, може да опитате тези чудесни мъжки:

Giorgio Armani Armani Eau de Cèdre
Скрит текст:

Dior Homme Sport 2021
Скрит текст:

Issey Miyake L’Eau d’Issey pour Homme Vetiver
Скрит текст:

Narciso Rodriguez For Him Vetiver Musc
Скрит текст:

Coach Blue Coach
Скрит текст:

Hermès Terre d'Hermes Eau Givree
Скрит текст:

Montblanc Explorer Platinum
Скрит текст:

Coach Open Road
Скрит текст:

Karl Lagerfeld Bois de Yuzu
Скрит текст:

Karl Lagerfeld Bois de Cyprès
Скрит текст:

Успех.

# 312

Пролетта ми ще мине предимно в тестване на отливки, защото съвпадна с попадането ми в трескава обсесия с аромати Grinning Имам над 30 за разносване, ще ми стигнат за бая след пролетта Smiley Част от тях са на парфюми, които въобще не влизат в категорията пролетни или летни, та няма да ги споменавам, но:

Влюбих се в Burberry - Her EdT (вече закупен) и Nishane - Wulong Cha (ще бъде) - първият е закачлив със свежа, сочна круша, много настроение създава, да не се бърка с EdP, а вторият е прелестен, по-сериозен и дистанциран, стои хладен и свеж цял ден, нищо общо с изфирясването на чая от Елизабет Арден и оставането само на полуумрели цитруси. Много настроение ми създава и Si Passione, закачлив момичешки аромат е, нищо общо с маркетинга си Grinning В търсене на свежи, "сини" аромати попаднах и на A Drop d'Issey EdT Fraiche - ще го изпръскам с кеф, но определено A Drop d'Issey Essentielle e по-готиният аромат, много по-пълноразмерен. Много ми хареса и Ocean di Gioia Giorgio Armani - асоциацията в едно видео за аромат на шампоан беше право в десетката, точно на това ухае, много кефско. Влиза в категория "летни", но аз бих го носила целогодишно, когато искам да ми ухае на свежо и чистичко, но в уютна посока. За вкъщи, за спа хотел, за разходка със спортна цел си го визуализирам Blush

Задължителни пролетни аромати за тест, които като бонус и се откриват лесно и бюджетно, са: Jimmy Choo Floral
и Lanvin - Eclat d’Arpège. Не така бюджетни, но също толкова задължителни за тест, са Van Cleef & Arpels - Rose Rouge и Néroli Amara.

Можеш да минеш да видиш и сериите Lancome - Idole и Giorgio Armani - My Way.

В силно пролетната категория очаквам Frederic Malle - En Passant и Byredo - La Tulipe, който вече успях да го душна много набързо и лошото е, че ми хареса доста Grinning

И да ви разказвам една смешка:
Скрит текст:
Исках да направя паралелен тест на Devotion и Akro - Bake, но се оказа, че втория го нямат в Дъглас Парадайз, само онлайн засега. И Денси така ме сугестира, че Devotion ми замириса на прегорено мляко моментално... после отворих да прочета, че тя го е написала за Bake, ама беше късно вече и не мога да си изкарам асоциацията от загоряло, пълно със захар мляко от главата Laughing Толкова ми е захарно и главоболно, че никакви лимони не усещам, а аз обожавам сладкиши с лимон. Една грижа по-малко, де, няма лошо, ама ми е интересно сега на какво ще ми ухае Bake. Grinning

# 313
Някой пробвал ли е парфюми на Bond 9? Може ли да ми препоръчате парфюм от марката?

# 314
Аз съм пробвала доста, не мога да препоръчам. Скъпи, а нищо особено. TriBeCa има прилики с Бакара.
А, хубав е Chinatown Bond No 9, но трябва да обичаш бели цветя. Мирише на тях плюс мляко и мед. Топъл парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт