Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 748
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте. Kurdjian Apom интересен ли е? И като трайност? Да не е ретро..
Доколкото знам, MFK APOM е спрян от производство. За мен е прекрасен, донякъде е ретро, да. Бих го сложила в една категория с парфюми като Organza EDP.
Благодаря. Да спрян е, но забелязах един тестер онлайн.

# 466
Скрит текст:
Имам питане и се надявам да получа максимално повече предложения.

Преди малко, като ви чета и изведнъж ми се прииска парфюм, в който сблъсъкът да е ирис vs. смокиня. Приоритетно е те да са главните герои, като в някакъв етап от развитието на аромата да изпъкнат на преден план и да се усещат подобаващо.

След едно бързо търсене попаднах на YSL Trench, но оставам с впечатлението, че повече се развива към ирисово, а смокинята е там, за да придаде някаква сладост и кремообразност на целия профил без да има отчетлива присъственост. Сега сте вие Simple Smile.
Благодаря!

От мен това предложение: https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Gris-Charnel-57038.html

Може и екстрата, той е по-мъжки за мен.
Направо изключих за него. Отдавна му се канех, та преди няколко дена го поръчах и съвсем скоро очаквам да пристигне. Благодаря!
Моля, давайте и други насоки. Simple Smile

# 467
  • Germany
Имам питане и се надявам да получа максимално повече предложения.

Преди малко, като ви чета и изведнъж ми се прииска парфюм, в който сблъсъкът да е ирис vs. смокиня. Приоритетно е те да са главните герои, като в някакъв етап от развитието на аромата да изпъкнат на преден план и да се усещат подобаващо.

За мен най-красивата ирис-смокиня комбинация е в Scarlet Poppy Intense Jo Malone Ирисът е червилен, с леки велурени нюанси, а смокинята е просто фантазия- усещам я и като зрял плод, и като аромат на смокинов дърво, и като смокинова дървесина, и като сладко от узрели смокини с малките семчици. Има и една пристрастяваща житна нотка в него, която също обожавам. Харесва ми и това, че е подплатен с много комфортни ванилия и бобова тонка, без да са сладкарски и без да пречат на ириса и смокинята. И двете нотки са абсолютно осезаеми през цялото време и са точно това, което търсите. Невероятна трайност и присъствие. Красив парфюм и много любим.
Gris Charnel e хубаво предложение, но на мен там ирисът ми отива в много кожена посока и определено ми дотежава понякога. Както и санталовата дървесина в него е някак мрачна, меланхолична, не знам защо, но ме натъжава този парфюм, докато Скарлет попи ми носи само щастливи емоции. Успех в търсенето!

# 468
За първи път имам Jo Malone и много ме радва аромата и сега ми се иска още нещо тяхно лятно да взема с талона за 25% отстъпка който получих с Rose Blush.
Scarlet Poppy звучи изкусително, ще взема да го пробвам отново и този път мисля, с описанието на Ковачева в мислите ще ми хареса Heart Eyes
Ще се разходя да тествам, набелязала съм си Wood Sage and Sea Salt и Mimosa&Cardamom. Друг аромат да ми препоръчате за лято? CH Confidential има ли нещо интересно като за мен?

# 469
Scarlet Poppy е съкровище, най- добрият женствен аромат на марката. За мен е задължителен за проби. Мирх и тонка за зимата, но той е тежък и унисекс.
Wood Sage and Sea Salt солен, морски и също страхотен.

# 470
Благодаря Денси 🌷

# 471
Аз много харесвам Honeysuckle & Davana. Много женствен и красив по мое мнение. Разкошен е. 😍

# 472
О да, любов е също за мен.❤

# 473
Здравейте, тъй като сте на тема Jo Malone, някой знае ли каква е разликата между тъмно червения Scarlet Poppy Intense и ярко червения? Имам отливка от ярко червения и е страхотна, но навсякъде в интернет намирам само тъмния.
Също и какво мислите за Jo Malone Velvet Rose & Oud intense?

# 474
  • София
Dez, приемам предизвикателството за Май.
Ще заложа на Hermes. Имам няколко аромата, които ще използвам и сменям на 3 дни. Дано стигна до Роза Амазонка, че все нещо ме дразни и е наказана в шкафа.
Редактирам се да добавя, че от утре започвам с Мон Герлен ЕДП, ЕДТ и ...... фланкъри.

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 15:31 от chanel19

# 475
И аз споделям същото намерение, и без това прогресивно намалявам бройката шишета.
През април и май ще пръскам любимия Ирис на Галион и свежата арабска розичка Let's Imagine. Истинска млада роза, много леко сладко-медена. Не е гюл-трендафил, който в парфюм не понасям, а от онези с бледите листенца - бели с мъничко зелен или розов нюанс. Купих парфюма от щанда на Ал Амар в бургаската Галерия, след като преди бях тествала на блотер и ароматът с месеци не ми излизаше от ума. Разбира се нашите търговци са надули цената почти двойно на 20-те евра в официални сайт.
Споделям линк, ако ви е любопитно https://www.fragrantica.com/perfume/Chris-Adams/Let-s-Imagine-Po … -Femme-77511.html
За студ и вятър - миниатюрките винтиджи на Cartier, трите Must най-вече.

# 476
И аз ще се включа с Hermes. И без това подкарах Jour d'Hermes, ще извадя и Градините и Twilly Ginger. Нямам много флакони на тази марка, но са все любими.
На мен ми се носи роза последно време. Имам една хубава и нежна розичка на Bvlgari - Rose Goldea. Хареса ми и розичката на Kurkjian, но имам проблем с някои аромати, много слабо ги усещам .
Активно ползвам през пролетта люмият ми Mon Guerlain Bloom of Rose. Но той е друг вид роза, по-скоро сладка.
Сетих се , че имам и много харесвам Chloe Rose, но не мога да стигна до него .

# 477
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.

# 478
  • София
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.

Diorella Dior с години  ползвах само него.

# 479
Коко Мадмоазел Шанел ❤

Общи условия

Активация на акаунт