Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 846
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.

Chanel Chance eau Tendre. Не оставам без него, дори парфюм за коса си взех.

# 481
Аз нямам нито един изпръскан повтарящ се, но трябва да се има предвид, че дълги години парфюмите не ме вълнуваха поради една или друга причина.

# 482
  • Враца
Добър ви ден!
Сега съм на вълна Amouage.
Днес, разнасям Ashore.
Екстра му пасва топлината.
Мирише на чист , натурален жасмин.
Все едно седиш в жасминова градина, обаче тя е близо до морето.
Струва ми се прекрасен. Имам нужда да го подушвам постоянно.

Друг, който ми направи добро впечатление е  Amouage Search, въпреки че не харесвам цитруси изобщо, те са толкова реалистични и съвършени, без грам синтетика и химия, никога не съм вярвала, че мога да подуша такива, във флакон.

Лошото е , че доста Амуажи взеха да ми задържат вниманието..
Хубавото - очаквам пълноразмерен Амуаж, Blossom Love във вторник. Ураааа.
Не го познавам, но адски се вълнувам и нямам търпение.. Heart Heart Heart

# 483
Не пръскай на светли дрехи, че цапа. Сокът е оранжево-червен и прави петна.

# 484
  • Враца
Аз ли?
На Блосъм лав ли ?

# 485
  • Sofia
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.
Моите много изпръскани бутилки на един парфюм са Envy Gucci. Още си страдам за него, нищо не успя да го замести достойно.
От по-скорошните - YSL Libre Edt. Любим за лятото. Свърши ми бутилката, май ще си взема още една.

Тези дни в топлото наблягам на Tuberosis Laboratorio Olfattivo. Мнооого е хубав в жегите, а и доста траен. Jean-Claude Ellena е любимият ми парфюмерист и чист гений за мен Heart

За предизвикателството - аз бих се включила с Hermes. Любимата ми къща, от която имам най-много парфюми.

# 486
  • Враца
За предизвикателството - аз бих се включила с Mugler.
От тях имам за топло, за студено, за дневно, за нощно, за всичко !
И от тях, съм изпръскала най-много бутилки + Мадмоазелата.

# 487

Angel Eau Sucree 2014 и 2015. Почти идентичен е аромата, остават ми последни 2 бутилки, по 1 от всеки.

До края на Април ще въртя Ninfeo Mio, Libre Le Parfum и Angel EdT 2019.
Цели 6 парфюма ще довърша този месец, личен рекорд ми е. Другите 3 са Lira (3мл остават), Dama Bianca (довършена) и Bouquet Ideale (около 3мл).

Извадих Бърбъритата за май месец- 7 бутилки общо. Ароматите са лесни за носене, ежедневни, идеални за спорт, идеално ми пасват на майската програма с много тичане и половин маратон. Да не говорим, че The Beat ми е любимия чаен аромат който е спрян, и ми е последна бутилка. Ще го изпръскам със замах и радост.

Юни ще е месец за Герлен, изборът от гардероба ми е ненормален. Ще започна нова новеничка и последна бутилка Shalimar L'eau, умирам за Shalimar Philtre в топло време, а за жеги имам Pamplelune, Shalimar EdC + ЕdТ и Terracotta, като последния обичам силно, но никога не нося, защото имам ХХХ парфюма.
Юли ще е смесен, с каквото ме осени настроението.

Радвам се, че доста момичета ще се включат. От Мюглер и аз имам най-много, но го оставям за после. Август ще съм на смокини, и всички Уоманити-та.
През септември ще празнувам годишнина от некупуване на парфюм. Innocent

SOD- LIbre Le Parfum

# 488
# 489
Аз най-много изпръскани бутилки имам на Prada Infusion d'Iris edp и DKNY Women Donna Karan. Винаги са в колекцията ми.

# 490
  • виртуално
За предизвикателството - аз бих се включила с Mugler.
От тях имам за топло, за студено, за дневно, за нощно, за всичко !
И от тях, съм изпръскала най-много бутилки  
И аз така
Като гледам колко имам ... някои дори няма да мога да ги повторя през месеца

# 491
  • София
За първи път имам Jo Malone и много ме радва аромата и сега ми се иска още нещо тяхно лятно да взема с талона за 25% отстъпка който получих с Rose Blush.
Scarlet Poppy звучи изкусително, ще взема да го пробвам отново и този път мисля, с описанието на Ковачева в мислите ще ми хареса Heart Eyes
Ще се разходя да тествам, набелязала съм си Wood Sage and Sea Salt и Mimosa&Cardamom. Друг аромат да ми препоръчате за лято? CH Confidential има ли нещо интересно като за мен?

Мимозата с кардамома за мен е може би единственият, който горе- долу си струва цената предвид, че са одеколони. Ухае невероятно, на някои кожи не е и толкова нетраен. Може да си късметлийка.

Днес ходих да пробвам нишови. И не съм впечатлена. Или бяха натрапчиви кисели миризми, или накъртващи. Личи си, че ще са трайни, но само това не стига. Ани-то беше изпръскано почти, явно хората все пак налитат на сладко.
От над 20 само Dolce Analfi ми допадна, но си е миризма на дъвка. Много по- адекватна и истинска от Velvet Vanilla, което е дъвка на стероиди, но все пак дъвка. Повечето ме отблъснаха тотално и отдалеч.

Нищо не ми предизвика уау, затова си избрах нещо, което обикалям от много време, но днес в дъжда стои осезаемо - Gardenia Petale.

# 492
До кварталния супер са нацъфтели ириси. Неземен аромат, нищо общо с ирисовите парфюми с нотки на самия цвят, не грудката. Ефирен, упойващ, сигурно 2 минути се дупих с носа в тичинките.   
По спомен единственият, който плахо се доближава като аромат, беше Souffle Marais Massimo Dutti , въпреки че в него има не цвят, а грудка.
Още усещам ирисовата приказка и може би само атакъв парфюм би ме изкушил до степен да не гледам цената.
Преди няколко вечери мирисах люляците и цъфналата вишна в двора. Ако се задържи топлото време, скоро ще цъфнат и орловите нокти.

# 493
  • София
Този ирис е много лек, ефирен и ухае като цветето според моето усещане.
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Iris-Ukiyoe-10514.html
За съжаление вече не го притежавам.

# 494
Парфюмът, от който съм изпръскала най-много бутилки, (без да е изненада 😏). Това са наличните в момента:
Скрит текст:
Най-скъпа, честно казано, ми е малката десятка, защото е универсална - нося я в чантата на работа, задължителна в куфара при пътуване...
Разкарала съм 30-ца, защото не виждах смисъл, както и няколко 50-ци, поради същата причина; наличните две са Key edition (rare) и Taste of Fragrance (rare and discontinued).
Рефилите са ужасно много на брой...

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 20:08 от Аризона

Общи условия

Активация на акаунт