АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 546
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Дойде време и аз да се отчета: днес с планово секцио се роди Никола: 4370 гр, 52 см.

Всички е операционната бяхме в шок, защото в понеделник го мериха 2800, вчера 3400, а той юнакът е 4+. Joy

Аз съм възстановявам в реанимация, тегавичко ми е, ама мина, оттук нататък само по-добре ще се чувствам, надявам се.

# 271
  • Варна
Честити нови членове на групата 💞
Аз днес минах също последен преглед и тонове. Наред сме, не успя да я измери хубаво докторката, тъй като е тотално като пашкул вече свита 😀
Говорих за гела, каза да си взема и ще ми сложи, не е задължителен, но може да помогне, предвид това, че ще бързаме след година за второ. Simple Smile Успях в голям град като Варна да го намеря само в една аптека и то с много зор и връзки /щото е от днес за днес, естествено 😀/
Та ако някоя от вас е решила да слага, хубаво е да реагира по-навреме.

# 272
Дойде време и аз да се отчета: днес с планово секцио се роди Никола: 4370 гр, 52 см.

Всички е операционната бяхме в шок, защото в понеделник го мериха 2800, вчера 3400, а той юнакът е 4+. Joy

Аз съм възстановявам в реанимация, тегавичко ми е, ама мина, оттук нататък само по-добре ще се чувствам, надявам се.
Аууу, страхотно, голям човек, стягайте направо раницата за 1ви клас:smiles:
Честит да е Никола и за напред все така приятно да изненадва всички около себе си! Бързо възстановяване на мама Heartpulse
Тайничко се надявам и аз на подобна изненада Yum защото съм секцио съм така смела де, иначе нямаше да ми се иска сигурно. И в крайна сметка живи и здрави, на което бебче както си му е писано Heart

# 273
  • София
Faerlina, честит да е Никола! Много да те радва, на теб бързо възстановяване! Голям юнак!

На мен ми махнаха конците днес. Записах час и за контролния преглед за края на месеца. Влезнах си в нормалните дрехи и голям кеф Joy

# 274
Бравоо още едно бебенце. Много да е здрав и послушен, Никола.
JayRay сега видях, че конците се махат няколко дни след изписването. Ние от провинцията ще трябва да возим бебето с нас отново до там. А чета, че не трябвало да излизат бебетата 20тина дни.
Сетих се за още нещо. В деня на приема ли ще ме питат каква стая искам и кога се плаща?

# 275
Браво JayRay, много хубави новини Blush
Я кажете, че не помня колко дни наистина не трябва да се извеждат бебетата? Аз мислех, че около седмица, но не знам защо така си мисля, мои си убеждения, не съм търсила в интернет.

# 276
Благодаря, момичета!

marina an, питат в деня на прием каква стая искаш, но това не я гарантира. Стискам палци утре да има единична за мен в Родилно, подписала съм документи, че искам такава, ама гаранция-Франция.

Лейди, ние изведохме първото дете на разходка в деня след изписването. Според това какво е времето, според мен не е проблем да се направи кратка разходка.

# 277
  • София
Браво на Никола, истински шампион! Май ще пропуснете първите няколко размера памперси и дрешки. Бързо възстановяване!

Защо да не се извеждат децата? Аз и с двете правих първа разходка в деня на изписването. Разбирам да е студ, сняг, дъжд или мъгла, но в това хубаво време защо да стоим затворени вкъщи?

# 278
  • София
Ние мислим уикенда да я изведем малко. Времето е страхотно, а и баткото няма как да издържи да стои вкъщи. Ще е на 10тина дни като внимавам, защото все пак я изписаха 2500 и все ми се струва крехка, още не е върнала кг от раждане Grinning

Мен за стая не са ме питали, но нямаше варианти освен двойна (аз такава си и исках принципно). Отделението беше пълно.
А за конците някои АГ слагат саморазградими, но Кирякова не и държи тя да го свали конеца (една дълга кордичка е, не е болезнено) вместо някой специализант или сестра и директно казва кога да се запише час за прегледа, който е около 30 дни след раждане.

# 279
Смятай във Варна голям град и да го няма навсякъде гела, благодаря, аз съм от Бургас и явно няма да чакам последния ден да го купя 🌞
Честито голям българин🍀
На 45 дневния б е 2.900 върви напред и все си викам,а няма да мине кака си ама като чета какви разлики нагоре има, знам ли 😁

Каката си изчаках по старо му 40-то,но тя е зимно бебе,сега като свършат на таткото дните ...с каката вкъщи едва ли ще издържим цял ден вкъщи и си мисля около две седмици вкъщи после навън.

# 280
Браво на Никола, истински шампион! Май ще пропуснете първите няколко размера памперси и дрешки. Бързо възстановяване!

Защо да не се извеждат децата? Аз и с двете правих първа разходка в деня на изписването. Разбирам да е студ, сняг, дъжд или мъгла, но в това хубаво време защо да стоим затворени вкъщи?

Май ще ходим директно на 62 размер, наистина. Аз явно пак имах някакво шесто чувство като гледах най-малките (с изрязани етикети са, но трябва да са били 56) и си мислех няма начин в тая дреха да се събере бебе, хем каката ги е носила също. Joy

# 281
  • София
Да са живи и здрави двете нови априлчета! И при нас баткото беше почти 4 кг и всички му се радваха. Особено педиатърката, която каза, че такива трябва да са всички новородени - големи и яки 😅 Аз не споделям това мнение и сега ме хваща страх какво ме чака като знам, че обикновено второто е по-голямо от първото. В момента корема ми е огрооомен, въпреки че измериха бебето 2660 гр преди седмица. Нещо не ми се вярва да е толкова. Ще видим, стискайте палци.

Да ви питам за болничните, забравила съм как беше преди. Кога се изплаща първият? 45-дневния ми е от средата на март.

# 282
  • Варна
Да са живи и здрави двете нови априлчета! И при нас баткото беше почти 4 кг и всички му се радваха. Особено педиатърката, която каза, че такива трябва да са всички новородени - големи и яки 😅 Аз не споделям това мнение и сега ме хваща страх какво ме чака като знам, че обикновено второто е по-голямо от първото. В момента корема ми е огрооомен, въпреки че измериха бебето 2660 гр преди седмица. Нещо не ми се вярва да е толкова. Ще видим, стискайте палци.

Да ви питам за болничните, забравила съм как беше преди. Кога се изплаща първият? 45-дневния ми е от средата на март.
Зависи кога е подаден от работодателя. Моя почна на 7.03, а е подаден на 28.03. Платиха го вчера. Срокът е 5 работни дни след като го подаде работодателя в НОИ, като се изплащат само вторник и четвъртък.
А самия работодател, мисля, имаше срок до 10то число на следващия месец да го подаде.

# 283
А някоя от вас може ли да даде линк към страницата на НОИ където се проверява с ПИК код кога и колко трябва да бъдат преведени? Пробвах всякакви опции, но точно на тази не попадам

# 284
  • Варна
https://reps.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Не знам дали работи линка, ето в тази справка се гледа

Като влезеш вътре, най-горния ред, четвъртата колонка е информацията кога е подаден от работодател - с вх. номер и дата. Ако няма скорошно, значи все още не е подаден. И реално като видиш датата, броиш 5 работни дни и ще бъде изплатен. Винаги предния ден в последната колона излиза надпис "изплатен", значи на следващия ще си получиш превода.
Ето при мен последния как беше, screenshot-а е от 01.04

Общи условия

Активация на акаунт