АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 527
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Утре ще си издиря ПИК-а да видя какво е положението. Благодаря!

# 286
Здравейте момичета!
Аз съм по термин 36,3 седмица, но още от феталните и всички последни прегледи съм 37,1 седмица и АГ го потвърди, но явно не може или не иска да смени официалния термин, не знам.
Аз от доста време съм с чести контракции, бях и в болница 3 дни заради тях и от тогава само лежах. Та вчера (37 г.с.) бях на ЖК - бебка си е седалищно, тоновете потвърдиха, че контракциите са честичко, шийката вече е 16мм и заради всичко това се разбрахме с АГ да вляза пак в болницата.
Вливат ми сега пак няколко дни магнезий, за да го забавим още малко и евентуално сряда, четвъртък може да направим секциото.
2 дни преди него обаче каза, че ще ми слагат кортикостероиди за разгръщане на дробовете на бебето.
Някоя сблъсквала ли се е с подобно нещо? Не съм ли вече в добра седмица, в която не е нужна допълнителна намеса и бебчето е доносено? Като дойде този момент пак ще питам точно защо е необходимо, но до тогава много го мисля и ще се радвам да чуя ако някой е бил в същата ситуация

# 287
Тези кортикостероиди вече за нищо ги нямат. Защо в 37 седмица ще искат да слагат? Особено при положение, че върви седмица напред. При мен пък сложиха 26гс., сега като се замисля са се презастраховали. В момента съм 36+.

Здравейте момичета!
Аз съм по термин 36,3 седмица, но още от феталните и всички последни прегледи съм 37,1 седмица и АГ го потвърди, но явно не може или не иска да смени официалния термин, не знам.
Аз от доста време съм с чести контракции, бях и в болница 3 дни заради тях и от тогава само лежах. Та вчера (37 г.с.) бях на ЖК - бебка си е седалищно, тоновете потвърдиха, че контракциите са честичко, шийката вече е 16мм и заради всичко това се разбрахме с АГ да вляза пак в болницата.
Вливат ми сега пак няколко дни магнезий, за да го забавим още малко и евентуално сряда, четвъртък може да направим секциото.
2 дни преди него обаче каза, че ще ми слагат кортикостероиди за разгръщане на дробовете на бебето.
Някоя сблъсквала ли се е с подобно нещо? Не съм ли вече в добра седмица, в която не е нужна допълнителна намеса и бебчето е доносено? Като дойде този момент пак ще питам точно защо е необходимо, но до тогава много го мисля и ще се радвам да чуя ако някой е бил в същата ситуация

# 288
  • Варна
Вчера моята докторка ми разказва за нейна пациентка с планово секцио в 37+3/4 дни, която била от по-далеч и се притеснявала, та затова по-раничко са я планирали. 3100гр. било бебето, но с недоразвити дробчета и се наложила намеса на неонатолозите. Може би се застраховат, наистина и има резон.

# 289
https://reps.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Не знам дали работи линка, ето в тази справка се гледа

Като влезеш вътре, най-горния ред, четвъртата колонка е информацията кога е подаден от работодател - с вх. номер и дата. Ако няма скорошно, значи все още не е подаден. И реално като видиш датата, броиш 5 работни дни и ще бъде изплатен. Винаги предния ден в последната колона излиза надпис "изплатен", значи на следващия ще си получиш превода.
Ето при мен последния как беше, screenshot-а е от 01.04

Благодаря за инфото. Аз и тук влизам и като вкарам личните данни също ми дава опция да избера за коя година искам справката. За 2024 излиза, че липсват данни а в друга опциа "
СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ДАННИ ОТ ИЗДАДЕНИ/ АНУЛИРАНИ БОЛНИЧНИ ЛИСТОВЕ В ЕРБЛРО ПО ЕГН/ ЛНЧ/ СЛНЧ И ПИК" ми изписва, че болничния ми е подаден 2 дни след като е бил издаден, но там няма допълнителна информация за кога и колко ще се изплати. Общо взето на 3 места влизам, за да видя някъде няма ли да изкочи нещо. Болничния ми е от 6 Март. Помня, че имаше едни закъснения докато се напаснат дати и т.н. даже преди имаше големи закъснения, но все се надявах да са се попроменили нещата. Въпреки че от друга страна днес сме 6ти, може пък другата седмица да има нещо по различно. На някоя от вас до сега превели ли са и нещо?
Тази сутрин се събудих с мислите за кога минаха 9тте месеца, колко несгоди и полоцителни емоции споделяхме през това време тук. А по спомен от предните бременности и теми в които съм писала повечето остават активни най мн до навършването на годинката на детето, след това всеки си го подхваща по сериозното ежедневие, но разбира се здраве да има, важното е да сме си от полза една на друга когато имаме нуждата Heart Decoration

# 290
Моя болничен е от 4.03 ( 45 дневния). Подаден е до 10 то число. Изплатиха ми за 19 дни на 28.03, малко по- висока сума дневна от предните ми болнични.

# 291
Моя болничен е от 4.03 ( 45 дневния). Подаден е до 10 то число. Изплатиха ми за 19 дни на 28.03, малко по- висока сума дневна от предните ми болнични.

И моят е от 4ти, но допреди няколко дни изобщо не излизаше в сайта на НОИ, не знам защо работодателят ми толкова се туткаше да го подаде. Сега чак е излязъл с дата 29.03, а аз съм го подала на 6ти, в деня, в който го взех.

Никакво плащане нямам още, а другата седмица ще подам новия болничен... Rolling Eyes Много са загубени тия в мойта работа явно, чакат до предпоследния момент.

# 292
  • Варна

И моят е от 4ти, но допреди няколко дни изобщо не излизаше в сайта на НОИ, не знам защо работодателят ми толкова се туткаше да го подаде. Сега чак е излязъл с дата 29.03, а аз съм го подала на 6ти, в деня, в който го взех.

Никакво плащане нямам още, а другата седмица ще подам новия болничен... Rolling Eyes Много са загубени тия в мойта работа явно, чакат до предпоследния момент.
Би трябвало в понеделник, на 08.04 да изпише в сайта, че е изплатен и във вторник да си получиш превода.
Моят работодатвл чака до края на месеца, тъй като съм в държавна структура и събират болничните от цяла България, да ги подадат заедно. Поне не чакат 10то число на следващия месец 😀

# 293
Към родилите вече мами :  Имат ли вашите бебета някакъв режим (горе - долу) ? Поспаливи ли са бебоците ? Събуждате ли ги за хранене и ако да , колко време най-много ги оставяте да спят (ако са само на кърма)?

# 294
Моята госпожица е поспалива заради жълтеницата.
Иначе я будя да я кърмя през 2:30ч и 3 часа.

# 295
  • София
Към родилите вече мами :  Имат ли вашите бебета някакъв режим (горе - долу) ? Поспаливи ли са бебоците ? Събуждате ли ги за хранене и ако да , колко време най-много ги оставяте да спят (ако са само на кърма)?

Дъщеря ми беше поспалива и първите 2-3 седмици нощем я будех на всеки 2-3 часа за кърмене по съвет на консултантката. След това тя вече се будеше сама, а след шестата седмица имаше и по-дълги нощни паузи - по 4-5 часа.
Сега този младеж е изключително лаком и ме буди още от първата си нощ на всеки два часа, като часовник е. Но хубавото е, че се кърми много бързо и ефективно и почти не ми пречи на съня.

# 296
  • София
Малката е на смесено хранене. Режим да кажем има горе-долу в едни и същи часове. През деня се храни на 2.5-3 часа (зависи дали храненето е само кърма, смесено или само АМ), а вечер прави една по-голяма пауза от 4-5 часа (тогава е на две хранения АМ).

Иначе още е поспалива, имаше лека жълтеница, не знам дали я е преборила (още няма и 10 дена де, та не очаквам да е друго). Не мога да кажа, че жълтее, ама аз и в родилното не можех да преценя има ли, няма ли. С всеки ден будува по-осезаемо. През деня не я будя, тя като цяло се събужда. Вечер, ако усетя, че е към 5тия час пауза  поразбуждам, предимно в просъница яде.

# 297
Дами, много ми е странно как някои още сме бременни, а другите гушкат мъниците 🤣😁🤣
Аз от 2 дни съм болна, лошото е, че кашлям, взимам мерки, днес съм идея по-добре, дано до утре да съм съвсем добре.

# 298
Други като мен има ли? Аз от 1 седмица съм с 2 см. разкритие. Какво ли не правя разходки, упражнения, танци, изчакване на стълби. Ее контракции няма. Единствената болка е в кръста и влагалището. В понеделник съм на преглед и най-вероятно ще го предизвикат раждането. А с първото ми раждане - на единия ден бях с 1см разкритие и на следвашия ден бях родила

# 299
Други като мен има ли? Аз от 1 седмица съм с 2 см. разкритие. Какво ли не правя разходки, упражнения, танци, изчакване на стълби. Ее контракции няма. Единствената болка е в кръста и влагалището. В понеделник съм на преглед и най-вероятно ще го предизвикат раждането. А с първото ми раждане - на единия ден бях с 1см разкритие и на следвашия ден бях родила

Успех ти желая, дано всичко мине бързо и да успееш нормално да родиш!

Общи условия

Активация на акаунт