АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 462
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Винаги гледат за разкритие, за да знаят как да действат, ако има такова.

Ние иначе за лятото (след средата на юни) си го оставяме вкъщи баткото. ММ работи предимно хоум офис и сме планирали доста пътувания и няма да се задържаме особено дълго на едно място.
Дано увеличат отсъствията, че баткото от септември е задължителна. В училищата може 15 дни, а градина 10 дни. Не е особено ок така…
В училището на каката са 10 дни отсъствията по семейни причини.

Ваканциите при нас тази ми бременност бяха само да ме разболеят децата Sad като си помисля, че утре трябва да стана в 7 и да гладя и оправям раници 🙄 иначе толкова да нямам сили вече и така да ми се гади от всякаква химия, че днес не можах да си измия косата и си записах през студио24 час за утре сутрин за някакъв салон на 500 м от вкъщи и ще моля някой от роднините да ме закара. Преди това трябва и да отида пак да ми изследват хемоглобина и се моля да се е вдигнал още. Исках да си купя някакви готини обувки и блуза за изписването обаче няма да я бъде, днес пробвах няколко чифта, отне ми час, цялата бях отекла и 37 ми номер не ми стават, 38 са ми големи.. Мъжът ми каза, че приличам на гаджето на Шрек. Хем нямам търпение вече да раждам, хем ме обзема едно такова чувство, че това ми е за последно.

# 331
38 седмица съм. Във вторник съм на тонове. До сега не са ме проверявали за разкритие. Когато малкия, сега ще бъде средния, се роди (Ноември) тогава баткото го спрях кажи-речи за по голямата част от градинската година. Сега са ученици и няма как да спра никой дори за ден, просто ще се моля за късмет. Ще им направя дезинфектиращ пропусквателен пункт на входната врата Satisfied
Delightful, съчувствам ти. Вижда му се края. Аз изобщо не съм мислила за купуване на нещо конкретно за изписването, даже бебешките дрешки за изписването и моите са вече приготвени, само като дойде време да и структирам таткото къде да ги намери. Но пък като си имала желание си се разочаровала. Децата вече нямат търпение, хем им е жал за мен, че корема ми е мн голям вече, хем чакат с нетърпение бебето.

# 332
Лейди, искаше ми се да се облека нормално, но май няма да я бъде. Нищо, това не е приоритетно изобщо. И аз съм 38 и не са ме гледали за разкритие, утре съм при доктора по здравна каса на преглед, може и да реши да ме гледа. При професорката ще съм през седмицата, да каже вече ще ме поеме ли за раждането или не. То не остана време.

# 333
И мен не са ме гледали за разкритие.
Нито в деня на плановото секцио, Аг болница Варна.

# 334
  • София
Честито ново попълнение, shelly!

Аз съм в 37 г.с. вече. За проверка на разкритие не е ставало дума. С предишната бременност след тази проверка ми падна тапата и след три дни родих. Относно баткото, който е на 3,5 години, мислим да не го спираме от градина. Понякога е много див, детски не гледа, ще издивее вкъщи, а аз няма да съм му на разположение във всяка една секунда както е свикнал. А и обича да ходи на градина. Ще се молим да не лепне нещо, шарка на пример.

Във фийда ми попадна тази снимка днес. Поздрав за всички в очакване 😃

# 335
Здравейте искам да ви попитам на някой случвало ли му се е ехографа да не дава точни мерки?
Понеже когато бях във 33 седмица и ходих на аг измери бебето 2158г. След това като отидох във 36 седмица във Тина Киркова на лекар по мое желание понеже там съм избрала да раждам измериха бебето 2109г? След това отидох във шейново и там го измериха 2500г? Много съм притеснена и незнам какво да правя отидох на лекар във Тина Киркова и даже там ми казаха че бебето изостава със 4 седмици? Досега от цялата ми бременност не съм имала проблеми винаги ми казваха че върви с 1 седмица напред и сега проблемите се появят на финала..🥲

# 336
cveti100,
Не се притеснявай, има разминавания между различните ехографи, както и има значение всяко движение на бебето/ръката на лекаря. Дават отклонения. При мен също има голяма разлика между размерите и теглото от феталната и тези от други прегледи.

# 337
Здравейте искам да ви попитам на някой случвало ли му се е ехографа да не дава точни мерки?
Понеже когато бях във 33 седмица и ходих на аг измери бебето 2158г. След това като отидох във 36 седмица във Тина Киркова на лекар по мое желание понеже там съм избрала да раждам измериха бебето 2109г? След това отидох във шейново и там го измериха 2500г? Много съм притеснена и незнам какво да правя отидох на лекар във Тина Киркова и даже там ми казаха че бебето изостава със 4 седмици? Досега от цялата ми бременност не съм имала проблеми винаги ми казваха че върви с 1 седмица напред и сега проблемите се появят на финала..🥲

Изобщо не се притеснявай разлика от около 500гр е нормална.
Дори един и същи доктор не може два пъти да измери едни и същи размери.
Има различни формули по които изчисляват.
Деня преди да родя при приема в болницата го премериха 3,200 гр моя младеж, предната седмица моя доктор го измери 3,850 гр . Реално роден 3,680гр.

# 338
Нормално е да,при раждането на каката-секцио,имаше около 300 гр разлика ама надолу и се роди 3740 пак голяма де

# 339
  • София
Мен първото раждане към 38гс ме проверяваха за разкритие (тогава ме гласяха за естествено). Сега при приема за планово секцио беше практика и всички минават. Все пак ако се окажеш с разкритие без да си разбрала може до даден момент да се действа със секцио. Мен затова ме избутаха най-първо секцио за деня. Лекарката в родилна каза директно “Давай да действаме, че бързо може да стане още по-голямо разкритие и да се наложи да действаме естествено”. Това за второ раждане, ама при мен шанс 0 да стане естествено де и щеше да е голям ужас. Аз като чувах как й се променя пулса при контракция направо ме свиваше сърцето и само чаках да кажат, че влизаме в операционната.

Аз за изписването бях с рокля и маратонки. Дори снимки не си направихме. Беше някакъв качамак. Изписваха общо 6 бебета и някои роднини и приятели наброяваха по 10 човека скупчени на едно, та сметнете в едно коридорче каква блъсканица беше. Нашите и ММ питаха искам ли снимки, аз само казах давайте да излизаме, че тука не се диша.

# 340
Каката я изписаха по време на грипна вълна преди Ковид беше,вкараха ги от някакъв друг вход,уж се снимахме с тел ама къде са тези снимки....аз бях с риза и дънки за бр.и плувах вътре не се и харесвах,сега ще се постарая на второто 😇

# 341
  • София
cveti100, ехографа дава големи отклонения. В последните месеци е най-трудно да се определи точно колко е голямо бебето. С предишната бременност ме плашеха с много голямо бебе. Искаха да правим индукция две или три седмици преди термин. Ходих на второ и трето мнение (в Щерев и в Тина Киркова). Бебето се роди три дни преди термин и беше малко под 4 кг (3.9 кг). Та искам да кажа, че не може да се вярва на ехографа за съжаление.

# 342
Нас утре ни изписват, ще съм с широк панталон и тениска. Нямах нито време, нито желание да се приготвям с нещо по-специално.

Стаята ми гледа към паркинга на Токуда и почвам да се притеснявам как ще влезе таткото утре с колата. Тука е просто някакъв ад. Иначе както в събота беше претъпкано отделението, днес е на половина.

Относно отклоненията, мисля, че аз печеля с най-скандално отклонение:
18.03 - 2770
01.04 - 2850
04.04 (прием за секцио) - 3400
05.04 (раждане) - 4370

В момента е 3930, което е същото тегло от вчера, все пак 10% загуба при него са си толкова - 400 грама.

Та така с меренето. Понякога познават, понякога не.

# 343
Здравейте, момичета, мина ми прегледът днес и положението не е каквото ми се искаше. Терминът ми беше в събота, а шийката на матката още не е готова за раждане. Нямам и много околоплодни води, така че няма как да се чака много. Сряда ще ме приемат в болницата и ще почваме първо със системи, после хапче да предизвикаме раждането. Много ми е криво честно казано и си поплаках малко. Бая ме хвана страх, като не знам през какво ще трябва да мина, и се притеснявам да не стане да се мъча сума ти часове и накрая да се наложи спешно секцио. Знам, че е най-важно и аз, и бебето да сме добре в крайна сметка и трябва да се действа по най-безопасния начин, но така се надявах всичко да си тръгне по естествения начин.

# 344
Rosewein и аз се притеснявам, че накрая ще трябва да предизвикваме раждане. Аз съм точно 39 седмици днес и имам някаква надежда, че ще си тръгне само ама .... Всички ми казваха, че ще дойде по-рано, защото е момче. Еми, моето момче не е получило съобщението явно 😄
Утре ми е последния преглед , ще видим дали поне е тръгнало на някъде.

Общи условия

Активация на акаунт