АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 335
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Честити да са всички нови бебчета! Много радости да ви носят!

При нас режим трудно има. Малката яде през деня на 2.5-3-3.5 часа, вечер прави една по-голяма пауза от 4-5 часа. Храненето е смесено. Много ми е мъка да разбера колко суче от гърда, та продължавам с цеденето. Общо взето през деня кара на кърма, вечер е на АМ и е някак си 50/50 храненето. Колики има явно някакви, присвива се и пръцка, попримрънква следобедно.
Баткото ми е малко по-труден за гледане като цяло Grinning Доста е емоционален, реве и се тръшка много повече от бебето. Опитваме се да сме търпеливи и да тушираме истериите. Пия си витамините, пия си кафето и се моля едното да ме държи в релси и далеч от умора, другото - будна Grinning

# 376
ех, ама какви царствени имена сте избрали, честита Виктория, честит Теодор Даниел. да бъдат живи и здрави, дълголетни и много щастливи! 🍀

Днес в апартамента, който ремонтирахме, е била жената за почистването, по думи на мъжа ми , който е голям чистофайник, се е справила супер. Не е успяла естествено всичко да мине, то е много натрупано. стискайте ми палци утре да имам сили да почна да подреждам покъщнина, в петък пак ще идва жената и трябва всичко да е подредено, за да може да изчисти и спалнята и детската. Оттам-нататък вече ще ми е по-спокойно макар че ще имаме още много работа, но постепенно. Имам чувството, че ще родя последна от групата, в събота имам рожден ден и почвам да действам вече в посока някакви неща да правя за скорошно раждане… упражнения и разходки доколкото мога, фурми, чайове, намаляване на храната…

# 377
Здравейте,
Ако има нови бебчета, да са честити! 🌺
Не съм чела последните постове.
Вчера 10.04 в 11:55 (асцендент Рак) с планово секцио се роди нашето момиченце - 2900 /50 см
Повече ще разкажа като ни изпишат

# 378
Честито на новите бебчета! Да растат здрави и щастливи! Heart
И аз още се мъча, сутринта баткото ми сподели, че бебето сигурно ще се роди след Великден, явно и той вече има чувството, че цяла вечност го чакаме това бебе.
През деня вече повечко стягания получавам, все се надявам да прераснат в нещо повече ама не...
Вече хич не спя, та поне сигурно няма да усетя много много разликата после Grinning

# 379
Ами момичета, добре мина раздвижването Blush бързичко се уморявам, но е поносимо. Нямам болки, по скоро дискомфорт.
Опитвам се да кърмя, но е мога да кажа много за сега.  Ще видим след няколко дена.
На всички , които чакат, стискам палци скоро да се гушкате с бебчетата си Heart

# 380
Мами,вие кога мислите да изведете бебчетата на разходка,по учебник каза след 2 седмици,педиятърката?Но на мен ми се вижда много време,а и вън е 28 С🙄😎🥵

# 381
  • София
Мами,вие кога мислите да изведете бебчетата на разходка,по учебник каза след 2 седмици,педиятърката?Но на мен ми се вижда много време,а и вън е 28 С🙄😎🥵

Изведох го за първи път в деня на изписването. Вече правим разходки по 5-6 часа, кърмя навън. За мен е пълна глупост това със стоенето вкъщи.

# 382
Момичета, дочаках си плановото секцио Blush
Калоян се роди днес 11.04, 50см, 3.270кг
Всичко мина нормално. В реанимация ще съм до утре.

# 383
Честити рожби , да са живи и здрави Теодор Даниел, Калоян и бебчето на marina an.

При нас храненето е само на кърма и се буди на 2часа -2,30 часа.
Аз на толкова и пикаех последните два месеца, та съм свикнала с бодувнето.

# 384
  • София
Охх, tufituri, голям смях с твоя коментар Joy

Marina, Lady - честити ви бебчета! Много радост да ви носят!

Нашата мъничка също направи мини разходка още в деня на изписването. Тези дни също имахме 2 бързи излизания, ама внимавам. Онзи ден беше още под 3кг и честно казано се притеснявам за повече време навън.

Аз бях на ръба на мастит иначе. Големи болки в гърдите, адски много запушвания обаче успях да овладея засега положението. Помпата и горещите душове помогнаха за бучките. Още има лека болка в едната гърда, но се надявам да не се повтаря пак. Направо ми се ревеше сутринта…

# 385
  • Варна
Здравейте, момичета ❤️
Честити да са всички бебоци 🤗
На 09.04 с планово секцио се появи и нашата дълго чакана дъщеря - Христина ❤️ с перфектните мерки 3600гр., 51см.
Тревогите не закъсняха - откакто са ми я дали вчера следобед е запечена и много се мъчи 🥺 Казват, че е нормално до 2 дни, а на мен ми се къса сърцето 😥😥😥😥😥😥
Слагам я на 2,30 часа на гърда, преди да и дойде млякото, днес за сефте засука по-усилено от едната, явно усети нещо 🙏
Дайте ми малко кураж, че и от липсата на сън, и от хормоните, рева наравно с нея като я заболи 😥

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 21:56 от iskrichkavn

# 386
Добре дошли и на най-новите бебенца в групата! Мариана Ан, Лейди, Искричке, да са ви живи и здрави, дълголетни, успешни и щастливи дечицата! 🍀🙏🍀

JayRay, лецитин взе ли си на таблетки за пиене, много помага. Аз утре ще си купя, да пия малко превантивно.

Момичета, днес имах супер много работа в апартамента, преуморих се, прекалих, краката са ми подути, едвам се движа. Дано не тръгне раждане през нощта. Не съм готова още...

# 387
О да, соевият лецитин много помага, аз пия по 4 хапчета от 9ти насам докато не усетя, че напълно е овладяно положението и после ще пия по 1-2 профилактично. Много помага наистина.

Честити да са новите бебчета! Бързо възстановяване, момичета!

# 388
Честити рожби на всички! Да са здрави, обичани и много щастливи Simple Smile Бързо възстановяване на мамите 🍀

И аз смятам ,че това с излизането на вън е пълна глупост. В крайна сметка,нали като ви изпишат от болницата пак излизате 😁
Смятам ,че всяка дама може да определи сама за себе си кога е най-добре да си направят първата разходка . Ние излязохме на третият ден ,тъй като се чувствах Ок и времето беше разкошно .

Iskrickavn има време да свикнете , все пак бебенцата са още малки, нямат силичка и на тях им е трудно . Аз въпреки че имам двугодишен опит в кърменето ми беше много трудно първите дни ,но нещата се нареждат Wink

# 389
За кърменето, Ася Демирева казва, че в началото има отоци. Аз пък мога да боготворя листата от зеле - много помагат(поначуква се листото и се слага на гърдата, без да обхваща ареолата) Лицетина не го ли даваха освен за запушвания и за намаляне количеството на кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт