Мъжът ми ме напуска

• 24 454
  • 649
  •   1
Отговори
# 390
Авторке, мислиш ли да говориш с адвокат?

# 391
това кой, какво ще каже на странични хора е абсолютно без значение..

Оооо, има огромно значение, огромно.

# 392
Идеята е той да бъде принуден да вземе решение и да си носи отговорноста, а не пред общи приятели, щото явно всички без Янчето са наясно с любовната му авантюра да говори едно, а нея да я тормози и говори друго. Това, разбира се, в случай, че тя реши да сложи край на агонията. Ако обаче е решила цял живот да бъде в ролята на домашна прислужница на господаря, и да му посреща и изпраща метресите, че и техните ризи да почне да глади, друга работа.
То, такъв прекрасен мъж изпуска ли се, дето всичко сам е постигнал в живота? Тя вече му е простила за тази, после за трета, пета, докато свикне. Че даже може и секс да почнат да правят, в промеждутъка между различните любовници.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 14:48 от Прекрасная Василиса

# 393

И защо ? Чуждите хора ли после ще живеят с нея?
За мене никога не е било важно какво мислят странични хора

# 394
  • Далечният изток
Може да се наложи да свидетелстват в съда.

# 395
Авторке, мислиш ли да говориш с адвокат?
Не, ще сготви мусака, ще облече секси бельо😁, прическа, и ще чака той да стане като преди... И ще има да почака.
Човекът явно отдавна не я иска, търпи я само заради детето, и междувременно я тормози, за да вземе тя сама решението. Обижда я, не се прибира, спи в другата стая, секс не правят, всички знаят, че си има любовница. Ама тя като прощава, търпи, и продължава да се надява, е решил да й го каже в прав текст.
Янчето, ти гордост, поне малко, нямаш ли? Като те пита защо не си му изгладила ризата, и ти вика, че си тъпа, мизерна и дебела, да му кажеш да я носи на еди коя си, тя да му я глади?

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 15:28 от Прекрасная Василиса

# 396
Засега е ясно, че мъжът не обича Янчето. За детето не се знае такова нещо.
Като не обичаш другия родител, не значи автоматично, че не си обичаш детето.
Място за преговори как и къде ще се отглежда това дете има. Но ето, тя не поставя въпроса, тя го занимава колко е наранена. И той честно  й отговорил - това ми е последна грижа. Трябва най-сетне да приеме този факт. Било е видно от по-рано.

Прочетох за гордостта. Сигурно глади, за да има основание да ползва финансови облаги от него още. Иначе съпруга вече е само формално. Той едва ли ще иска да поема разходите й, докато тя му тропа с крак. Ще остане на 1600 лв. Дано да не е бруто.

# 397
  • София
От всичко най-ми е жал за детето. Понеже децата са изключително сензитивни и мога да си представя какво му е на душичката, когато гледа как най-скъпият му човек, мама, страда. По-късно ще се обърне и срещу нея, че не е съумяла да го защити. Най-голямата услуга, която може да ѝ направи мъжът е да спре агонията ѝ като я зареже тотално, само че и той е мижитурка и страхливец и не смее да заяви открито себе си и желанията си. Не, че го оправдавам, напротив. Но, ако беше мъж на място щеше да поеме вината си и да я зареже от раз, а не да я обижда, унижава и да чака тя да вземе решението, защото тя е неспособна да го направи. Ако тя беше силна и зряла щеше да му тегли една и вече да е щастливо разведена, нямаше да страда, да го моли, да се унижава и да страда. Съответно да страда и детето ѝ. Ама не - тя е решила да е слабата, безпомощната и се надява всичко да се изтрие с гумичка и отново "Happy end". Само че в живота това почти не се случва, а за да се случи трябва действия, а не "да се оставим на течението". И разбира се винаги е със съответните жертви - кога по-големи, кога по-малки. Дано поне да се осъзнае и да прекрати това издевателство над нея и детето по-скоро, преди катаклизмите да са сериозни.
А, и нещо друго авторке - не забравяй, че младостта отлита много бързо и докато губиш време с този мъж-плужек в магазина зад ъгъла може би е истинският човек за теб, но ти няма как да го срещнеш понеже си заета да готвиш 3степенно меню за мъжлето.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 15:43 от Светулчица

# 398

И защо ? Чуждите хора ли после ще живеят с нея?
За мене никога не е било важно какво мислят странични хора
За тебе може да няма, за авторката също,но за господина има.
Много хора плащат данък мнение.
Назад вече обясниха защо това трябва да се направи. Няма и аз да обяснявам.

# 399
И аз това викам: на 35 години като нищо ще намери по читав мъж дето ще се държи с нея както трябва. А може дори и с детето да е много по добре отколкото истинския баща.
Аз съм такъв пример: втория мъж на майка ми се държеше с мен доста по добре от баща ми

# 400
  • Варна
Изпъкна селяндурския манталитет да се хейти, присвоява и противопоставя напук. Алоо, в големия град нравите са др.,а закона на родовообщинния строй е забравен.
Авторката ще се депресира от някои критики. Надява се да запази семейството си. Но няма да промени същността му на безотговорен мъж, който я е предал в най- трудните моменти.
Ще напомня, че мъжете изневеряват често имено с омъжени жени. И там  някой наивен рогоносец прави компромиси в името на брака, децата, родата и клюкарската агенция.
Авторката го обича, не се е развела, но има и съвети за нов мъж. Идилия от турски филм ще е новия баща да живее в дома на свекъра.
Вие обичали ли сте истински? Емоциите не са точна константа и указ.
Яница, ще ти споделя лични преживявания. Мъж , който адски ме обичаше и рискуваше крайно ме остави в даден момент. Искаше да съм щастлива с по- добър, негов конкурент. Любовта му беше минала нивото на его и силна ревност. Разбираше, че имам шанс за по- добър живот. Замина внезапно. След време разбрах истината. И се върнах при него, въпреки идеалния с когото нямах нищо преди раздялата ни. Идеалният беше като по учебник- кавалер, кариера, забавен и интелигентен. Но фалшив... Липсваше искрената емоция и неподправеност, себеотрицанието и силната опека. Ако попадна в твоята ситуация ще му дам свободата, точно защото го обичам. Може би ще се срина, ще страдам , но няма да изнасилвам, прося и изисквам добри отношения и емоции.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 16:27 от Viviana91

# 401
Ох това пък като го почнете с друг мъж и направо чак да се смея ли, не знам... Защо изобщо трябва да се мисли за нов мъж? Тя да си вземе решението за раздяла с този, защото той не става. После да си поживее сама с детето, да усети свободата какво е да не се съобразяваш с мнението на някой си. И чак после, ако иска, ако срещне някой достоен, тогава да мисли за конкретния човек. А не по принцип. Все едно без мъж не може да живее.. смешно е чак, ако не беше трагично подобно разсъждение.

# 402
  • София
Нищо няма да направи авторката. Тя си иска мъжа, щот "си го обича". Ще стои с наведена глава и ще се моли той да се "осъзнае". Което за него е идеално, защото така ще си тъче на два стана. Едната за кеф, другата за прислуга. Поне докато любовницата не се тръшне, че иска повече. И тогава е на кантар коя ще жертва.

# 403
  • София
никой не обича да се забърква в разтрогването на едно семейство и за мен са излишни драми, които разсейват от необходимите действия..
пред него е важно какво говори, не пред другите..
дори, ако иска да спечели разумна издръжка по-добре да не говори против него, то ще стане ясно така или иначе след развода...
нали уж 'целта' е да се опази 'имиджа' срещу съответната издръжка и условия..
Това на практика не е много вярно. Много е важно какви са очакванията на околните, защото те оформят (за жалост) поведението. Такъв ни е манталитетът, колективистичен по Хофдстеде.
Също така ако той не се съгласи на споразумение, ще трябват свидетели.
Тя няма да говори пряко срещу него, ще говори колко е клета тя.. те сами ще се настроят, а на той няма да може да я обвини, че говори срещу него.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 16:46 от get_real

# 404
Много хипотези, много нещо. В чужбина издръжките не са по 300 - 500 лева максимум.
Авторката да се включи и да каже, след като мъжът й е казал в прав текст, че иска развод по взаимно съгласие,, и че ще й даде детето на нея, тоест, че няма претенции за родителски права, други аспекти на предстоящия развод обсъждали ли са, като тя къде ще отиде да живее, той каква издръжка ще й дава, или той отбягва този разговор, като не се прибира, и чака тя сама да се сети и да се изнесе? А пък тя ясно, че изобщо не смее да повдигне въпроса. Щото това е много важно. От една страна, може и да му мине желанието за развод, ако тя каже, че остава в неговото жилище с детето, от друга - че е голям мръсник, който иска да я принуди тя сама да се изнесе, като й хвърля някаква мизерна издръжка, която няма да й стига само за наем, при това тя няма как да се върне в родния си град, където няма работа, а родителите й едвам свързват двата края.
Янчето, ако при развод по взаимно съгласие той не е съгласен да ти преотстъпи жилището, искай поне в спогодбата да се запише, че той е длъжен да ти плаща наем на жилище в същия град до пълнолетие на детето, освен ако ти не си купиш свое, не се омъжиш, или премести в друг град, плюс издръжка. И не отлагай консултация с адвокат, първо това, после той да говори с него относно условията по развода, защото съм сигурна, че ти сама няма да се справиш, и ще подпишеш каквото той прецени.
Изобщо, след като ти е казал, че иска развод, на тази тема говорили сте? Може пък човекът да има желание да се погрижи поне финансово и жилищно за детето си.
Аз пък не мога да разбера защо толкова ви интересува всички какво работи мъжът ми.Позицията на която е вмомента ,сам си я постигна с много труд и упоритост.Въпреки връзките които имат родителите му и фирмите които имат,той сам се насочи в друга сфера и абсолютно никой не му е подавал ръка за да се издигне,защото той така искаше.
Нито свекъра ми ,нито моите родители знаят за ситуацията в която сме вмомента.
Вие ме питахте за любовница:аз ви я описах.Казах това което знам за нея.
Мъжът ми иска да се развежда,да,само че и той не знае кога(поне така заяви днес).
Секс не правим от доста време.Той спи в друга стая.Каза,че никога няма да отдели детето от майка му,но не е готов той да се отдели от него и да го вижда според някакво споразумение.Тука малко си противоречи,защото хем иска да е до детето си,хем пък иска развод и не му обръща внимание.За жилището каза ,че той щял да се изнесе ЕДИН ден.
Не го вълнувало и интересувало особено моето психично здраве като цяло и това го каза след като му казах как се чувствам обидена,унижена,наранена и още много други.

Съжалявам за случилото се! Няколко трезви и странични коментара:

- разводът е между възрастните, а не с детето. И двамата родители е добре да запазят връзка с детето.
- никой не може да бъде изнудван или шантажиран да живее насила с някой друг, още по-малко чрез детето.
- ако живеете в чужд имот, ще дължите наем за вашата част (не и за детето, ако е с вас).
- в по-развитите правни системи (Европа) правата за отглеждане на детето се дават поравно на двамата родители, напр. седмица по седмица. Тогава нито се дължи издръжка, нито може да ползвате семейното жилище, което е собственост на другия, а ще дължите пълен наем, ако живеете в него.
- в никакъв случай нея добре да се използва детето като разменна монета.

Надявам се това да е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт