Мъжът ми ме напуска

• 24 489
  • 649
  •   1
Отговори
# 225
Авторке, обичаш го-разбирам. Но, в цялата тази обич, си забравила да обичаш себе си. Щом е казал, че детето остава при теб и смята да се изнася, прав му път. Хвани го за един сериозен разговор и не влагай емоция, знам, че е трудно, но се налага.
Обсъдете нещата относно жилище, издръжка, неговата ангажираност спрямо детето. Относно твоето съвземане- успокой се, светът не свършва с един мухльо. Направи нещо за себе си- кафе с приятелка, кино с детето, отдай се на някое хоби, тренирай. Силна си и можеш да се справиш. И заслужаваш повече! Приеми го като урок. Не загубваш следващия път себе си в името на някой друг. От личен опит ти казвам, ще мине и светлината в тунела е много по-близо отколкото си мислиш.
Имаш едно същество, което те обича и разчита на теб! Не губиш ти.

# 226
  • София
Но не мога да отрека че най-хубавите си години прекарах с този човек,а тези неща трудно се забравят.
Няма намерение да започвам война с него.Нито да му се меся в опита му да бъде щастлив и да създавам драми.
Яд ме е че ме предаде така.Яд ме е ,че аз бях винаги зад гърба му.
Яд ме е че в болката ни,когато аз отново се опитвах да намеря път към него,той потърси утеха при друга жена.
Права си, не се озлобявай излишно. Той казал, ти си казала - след развода дано страстите утихнат и да можете да говорите нормално и да се понасяте. НО това не означава да го приемеш отново.
В днешно време много хора се развеждат или разделят след дълга връзка. То направо си стана норма.

# 227
  • ЯМБОЛ
Другата ако го напусне,ти ще го приемеш ли обратно???

# 228
Другата ако го напусне,ти ще го приемеш ли обратно???
Е тя все още се надява той нея да не я напусне... Пише, че е като призрак и плаче всеки ден.
Авторке, няма ли как да поканиш майка си у вас за известно време, ей така, за морална подкрепа?

# 229
Янчето, като тръгнете да се развеждате фактически, ще видиш още страни на мъжа си, които не познаваш.  Повярвай ми, ще останеш изненадана. Неприятно. Не напразно има приказка, че ако искаш да разбереш някого що за човек е, трябва да минеш през раздяла с него.
И да те попитам, тоест сама за себе си да си отговориш - доходите му декларирани ли са, защото ако не са - лошо за теб.

# 230
На първо време мисли практично, за себе си и за детето си, емоциите ги остави за после, ще имаш време да плачеш и да се самосъжаляваш. Опитай поне, да действаш и говориш без емоции. Родителите ти знаят ли какво става?

# 231
На първо време мисли практично, за себе си и за детето си, емоциите ги остави за после, ще имаш време да плачеш и да се самосъжаляваш. Опитай поне, да действаш и говориш без емоции. Родителите ти знаят ли какво става?

Родителите не винаги са адекватна помощ за жалост …

# 232
Да, в някои случаи не са никаква подкрепа, точно обратното. Дано нейните да са адекватни.

# 233
  • София
Според мен Qncheto2 не е готова да се разведе, по-скоро е склонна да прости и да изчака, увлечението на мъжът ѝ да отмине. Проблемът е, че това не се забравя и е много трудно да  се прости и да продължи все едно нищо не е било. В този ред на мисли, не си заслужава унижението  и да го чака, да му мине увлечението.. Но пък има жени, които успяват да залепят счупеното и да продължат, живеейки в страх, кога отново мъжът им ще се влюби и ще иска раздяла.

Предполагам живеят  в малък град, където семейството на мъжа има някакво влияние и тя се страхува, че ще бъде ощетена и притискана. Почти съм сигурна, че на мъжът и през ум не му е минало да остави на жената и детето апартамента, по-скоро той си мисли, тя няма право над него, защото му е наследствен и е само негов. Като прочете в проекта на споразумението, че авторката иска да остане с детето в апартамента до навършване на пълнолетието му изобщо няма да му стане приятно и очаквам неприятна реакция от него. Не вярвам при взаимно съгласие той да остави апартамента, дори не ми се вярва да предложи щедра издръжка. Това може да стане по общия ред...

Много вероятно, новата изгора да се дърпа " защото е женен и какво ще кажат хората" и той да бърза за да може да консумира връзката си.  Когато разбере, че няма да стане бързо, или се иска от него да бъде много щедър към детето си, или минават по общия ред, ентусиазмът му ще се изпари. Лошото е, че ако в действителност са семейство с влияние, ще трябва наистина добър адвокат, който да е готов да защитава майката и детето. Защото в малкия град, хората се пазят да не влизат в битки с влиятелните.

Аз на мястото на авторката бих говорила с адвокат, който да не е от същото населено място и бих чакала да видя  какво ще предложи съпругът. Взимам листа и казвам , че трябва да го обмисля и да се посъветвам с адвокат и го правя. След това ще изложа  обосновано претенциите си според това което е в рамките на допустимото.

Ако развода не е по взаимно съгласие, при някои хора става страшно, направо губят човешкия си облик, дано случая не е такъв.

# 234
Да, в някои случаи не са никаква подкрепа, точно обратното. Дано нейните да са адекватни.

Има случай майките правят  всичко по зле ….

# 235
Алекс, твърде много хипотези на едно място...
Нека, ако иска, авторката да отговори, може ли да разчита на родителите си, чисто морално, тя вече каза, че не иска да се връща в родния си град, в какъв град живее сега , каква е другата жена, ако иска да получи що годе адекватни съвети. Аз пък мисля, че живеят в голям град, може и в София. И може родителите й да й окажат съвсем адекватна подкрепа, недейте да съдите за другите хора само от собствения си житейски опит. Може пък мъжът да има и друго жилище, например, щом е от заможно и влиятелно семейство. Или да отиде да живее при баща си.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 14:01 от Прекрасная Василиса

# 236
мъжът щом предлага да се изнесе, явно не е съвсем темерут да ги остави на улицата и да се чудят къде да се местят..
да го натисне малко по-сериозно и категорично за уточненията и да му каже, че и тя иска развод, за да се успокои той и да не бяга от разговорите..

# 237
Ей затова съм противник на тоталното обезличаване и на пълното отдаване на мъж, деца, дом, семейство. Абсолютно против съм жената да жертва себе си и възможността за кариера в името на мъж, ако ще златен да е. Защото не знае как ще се обърне палачинката.

Добре бе, ама аз вече се чудя тая тема реална ли е. Излиза, че тази заплата от 1600 лева нето я изкарва без всякакъв зор, отдала се на мъжа и семейството, и непреследваща кариера. В провинцията? Ами, с една издръжка от 500 лева, която не е немислима при доходите на мъжа, тази жена би била по-добре от поне половината, разделили се с бащите на децата си. За луксове може да не стигат, ама 2000 лева на месец са достатъчно за майка с дете и на квартира. Да не говорим пък, ако се напъне кариерно. Може и в семейното жилище да остане, но при такъв случай я има и опцията да не остане, ако нивата на стрес са прекалено високи и не си заслужава

# 238
Не знаят все още

# 239
Жената е на 35 години. Спокойно може да напъне и сега да прогони кариера 😊

Общи условия

Активация на акаунт