“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 38 733
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • Washington,USA
Убиецът има сериозно класическо образование - класическа гимназия / има ли такава в Търново?/, семинария, класическа филология, история.

+ 1
Абсолютно, включително и на това основание аз изключвам от листата на заподозрените полицаите, не ми се връзват с профила и познанията на убиеца.

Няма класическа гимназия в Търново, понастоящем е само тази в София - НГДЕК,  но не е задължително да е латинист,  латински може да е изучавал и на много други места, както сте и писали, като аз предполагам, че убиецът е медиевист (специалист по средновековна история) или теолог. Всичко води към директора на музея, но искрено се надявам да не е той, защото ще бъде голямо разочарование.

Може пък сам да си е учил латински.

# 436
Не виждам в Грудов високото интелектуално ниво, нужните големи познания по история, латински, психология и куп други, които притежава убиецът. Не знам защо продължава да циркулира като вероятен извършител.
Едната агресия и сприхавост би довела до съвсем друг тип убийства.

Илчев пък някак не мога да се напъна да го обвиня. Би следвало убиецът вече да ги знае тези неща с демони и прочие, а го дават той тепърва да ги рови и проучва. Като снощи с Велзевул и в първия епизод с Асмодей. Не знам, не знам...
Не смятам че е Грудов прекалено ми е сприхав и първосигнален за убиец . Но поздравления за актьора ,вече втори сериал ми се иска да го стисна за гърлото !!!

# 437
Скучен епизод. Тази тъпотия с Тишо в моргата, беше абсолютно излишна, освен Фил да гушне Дора и да раздаде няколко юмрука. Аз не разбирам какво разследват, освен да си говорят с професора в библиотеката и двамата в хотела. Останалите полицаи пък какво разследват също е тъмна Индия.
Много странно ми стана, че Филип и Мия не консумират връзката си, даже и не се целунаха. Явно по един кекс на сезон ще е нормата. А за манерката на Филип сте казали достатъчно, за булгара също, друго не можаха ли да измислят.

# 438
Не виждам в Грудов високото интелектуално ниво, нужните големи познания по история, латински, психология и куп други, които притежава убиецът. Не знам защо продължава да циркулира като вероятен извършител.
Едната агресия и сприхавост би довела до съвсем друг тип убийства.

Илчев пък някак не мога да се напъна да го обвиня. Би следвало убиецът вече да ги знае тези неща с демони и прочие, а го дават той тепърва да ги рови и проучва. Като снощи с Велзевул и в първия епизод с Асмодей. Не знам, не знам...
Не смятам че е Грудов прекалено ми е сприхав и първосигнален за убиец . Но поздравления за актьора ,вече втори сериал ми се иска да го стисна за гърлото !!!

Споделям! 🙂

# 439
А откъде изобщо се породи теорията, че убийците са двама? Истинският сериен убиец действа сам, методично и прецизно. Ако получава помощ то тя не е осъзната, а е под вид информация "отвътре" чрез обществено положение. Много наивно е да се хващате за очевидното - директора. Който е със солидни знания и едва ли не казва на Мия и Филип "ела Кумчо изяж ме"

# 440
Аз тъкмо щях да пиша, че супер героите все киснат при библиотекаря, но всъщност редно ли е така да се изнася на външни лица информация за престъпления. Нарочно не слагам въпросителен знак.

# 441
А откъде изобщо се породи теорията, че убийците са двама? Истинският сериен убиец действа сам, методично и прецизно. Ако получава помощ то тя не е осъзната, а е под вид информация "отвътре" чрез обществено положение. Много наивно е да се хващате за очевидното - директора. Който е със солидни знания и едва ли не казва на Мия и Филип "ела Кумчо изяж ме"

Примерно ако е жена, в Новобранецът имаше една, такава, но пък тя беше в затвора и затова имаше помагач. Не само затова де...

# 442
Тук теорията се породи от 1еп., в колата със съдийката, били двама. Аз не съм задълбочавала да гледам.
А, за професора, как не го заподозряха за миг не знам. Макар за мен да не е той.

# 443
  • Washington,USA
Това, че убиецът е запознат с историята и латинския не значи, че има такова образование, според мен. Може и сам да си ги изучава.

# 444
Всеки си има мнение и смята различни неща. Някои хора мислят, че са двама убийците , аз съм сигурна, че е само един жесток, извратен и силно уязвен човек. Мисля, че е мъж.
Илчев наистина става все по подозрителен.
Вече не дават мъжа на съдията , прави ли ви впечатление?
И аз смятам, че убиецът сам се учи, като решава да наказва хора за греховете им. Няма такова образование. То няма никой такова образование, освен шефът на библиотеката. Сега да ни покажат най - честия посетител на библиотеката.
А къде отиде ръката в казана? Това трейлър ли беше? За кой епизод?

# 445
  • на село
Аз все още съм за Дора, снощи в началото когато Тишо държеше ножа на гърлото и тя не трепна, вярно, че всеки реагира различно под стрес, може да е била вцепенена, даваха очите й и сълза не отрони.
И винаги ми е изглеждала  потайна Simple Smile

# 446
Не ви изчетох докрай, даже проспах половината епизод снощи, но стигнах до коментарите за атлетичността на убиеца и се сетих, че Дора обясняваше за здравословен начин на живот и т.н.като съберем и това, че не уби Филип, защото има симпатии към него. А и след като е в лоши отношения с Мия, може да е решила да я предизвика в Търново.

# 447
  • Бургас
Мия ще си го отгледа и ще стане полицай за чудо и приказ...
Това ще ме довърши 😂😂😂
Сцената с пускането на ръка и погледа на Филип .... 😂😂😂Умрях от смях!

# 448
  • Галифрей
Двамата са има си помощник,онзи до него в колата, който сплаши Филип в краят на епизод 1. Може да е помощникът да е аутистът.,
Нито е Дора,Гудов или Илчев. Никой от тях и от полицията.

Профила на убиецът е следният:  дълго ги е планувал до всеки детайл. Цял живот е живял в Търново знае всяка дупка. Силен мъж с големи познания по средновековна история, ,латински,  демонология. Вярващ фанатик,левичар. Както писаха някой той е лингвист. На всяко убийство им дава послание, защо този човек е убит така.
Не знам защо така бързо събираше ония папки. Малко некърдно бързал е но,бая събра. И смешното бе че тия не го видяха как излиза с поне два кашона 😁
Ся оставя да слага малки камерки на всякъде и да наблюдава.

# 449
Към профила - и обича котки, вероятно има. Те все след него ходят. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт