Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 761
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Здравей, Денис! Може ли да коментираш резултатът ми от цитонамазка?
От написаното изобщо не мога да се ориентирам.
Благодаря за отделеното време!

# 421
  • София
Здравей, Денис! Може ли да коментираш резултатът ми от цитонамазка?
От написаното изобщо не мога да се ориентирам.
Благодаря за отделеното време!
Скрит текст:
Здравей!
Нищо притеснително.
ПАП II може да загатва само за някакво, по-леко възпаление, малка раничка... обсъдете това с лекаря.
Много лекари, приемат това са нормално, но лично аз винаги искам да съм PAP I Simple Smile

# 422
Да, имам една бактерия ентерококи във влагалищния секрет. С първият курс на антибиотик не успях да я изчистя. Най-вероятно тя излиза и като възпаление в цитонамазка?
Лошото е, че е резистентна към почти всички антибиотици, имаше само два, които не бяха и единият ми го изписаха. Притеснена съм дали ще успеем да я махнем без антибиотик ...

# 423
Здравейте, възможно ли е недоспиването да повлияе на резултат при изследване на TSH ? Също така желязодефоцитната анемия, която вече преборих, може ли да повлияе на хормоните на щитовидната жлеза? Тсх ми е 3,14, като се стремя към забременяване и знам, че трябва да е до 2 Confused

# 424
  • Ямбол
Здравейте, дали мога да помоля за коментар на тези изследвания? Хормоните са пускани на 3-ти ден от МЦ, на 41 г. съм, с прескачания в цикъла през последните месеци.

Скрит текст:

Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 16:47 от Майола Бени

# 425
Да, имам една бактерия ентерококи във влагалищния секрет. С първият курс на антибиотик не успях да я изчистя. Най-вероятно тя излиза и като възпаление в цитонамазка?
Лошото е, че е резистентна към почти всички антибиотици, имаше само два, които не бяха и единият ми го изписаха. Притеснена съм дали ще успеем да я махнем без антибиотик ...

Консултира ли се с лекар?
Всяка жена водеща полов живот е 2-ра ПАП група,и това си е съвсем нормално.
Имай предвид,че и една настинка води до възпаление,не е необходимо да имаш раничка или тем подобни.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 12:12 от Анонимен

# 426
Майолка, изтрий си личните данни от снимката.

# 427
Здравейте, може ли съвет какви хормони и като цяло показатели да изследвам за пъпки по лицето, подобно на обрив, както и подкожни?

# 428

Изобщо не е всяка.

# 429
Здравейте, може ли съвет какви хормони и като цяло показатели да изследвам за пъпки по лицето, подобно на обрив, както и подкожни?
Като козметик, ще си позволя да коментирам.
Причини за пъпките/акнето са основно:
1. Неправилен начин на живот: храна, вредни навици, стрес, недостатъчно сън.
2. Алергии към определени вещества или непоносимост.
3. Прекаляване с въглехидрати и млечни продукти
4. Някои заболявсния
5. Неправилно използване на козметични продукти
6. Хормонален дисбаланс и нестабилен метаболизъм.
По въпросът:
Моите клиенти, съветвам да изследват:
1. Полови хормони
2. Андрогени
3. Кортизолов ритъм
4. Витамини
Обикновено в случай на акне  мърда нещо от тях и се търси причината. При останалите  хранителен режим почти винаги помага, редуциране на стреса и достатъчно почивка, както и правилна хигиена.

# 430
Не знаех, че недостатъчният сън рефлектира и на пъпките. Дай Боже повече козметици като Вас! Благодаря Ви ❤🙏

# 431
Не знаех, че недостатъчният сън рефлектира и на пъпките. Дай Боже повече козметици като Вас! Благодаря Ви ❤🙏
Недостатъчният сън влияе не само на кожата, но и на целият баланс на организма. Не самият сън е причината, а това че системното недоспиване се отразява пагубно физиологически и психически на човек. Недоспиването и стреса отделно объркват доста ендокринната система, което се изразява с физически прояви, бледа кожа, подпухналост, дисбаланс в метаболизма, както и пъпки и много други...

# 432
Катерина, много ти благодаря за изчерпателния отговор и отделеното време! 🌸
Това за съня и стреса го бях чела наистина. Може би и то да ми оказва влияние, като мама на 6м бебе.
Ще изследвам и показателите та да видим..

# 433

Изобщо не е всяка.

Много от изследванията на жени са от 2-ра ПАП група,има изключения,но са малцина. Wink Не плашете жените,че им има нещо и е ненормално.

# 434
  • София
Скрит текст:

Изобщо не е всяка.

Много от изследванията на жени са от 2-ра ПАП група,има изключения,но са малцина. Wink Не плашете жените,че им има нещо и е ненормално.
Не искаме да ги плашим, а и от какво толкова са се уплашили?! - възпалението или раничката се лекуват.
Темата не е да се успокояваме една друга, че нищо ни няма и всичко ни е наред, а ако някой вижда проблем или индикации за проблем, да го сподели.
Има лекари - да се направят консултации - с един, двама и т.н.  Който не иска, да си живее спокойно - все пак това е просто форум и никой на никого не е длъжен, нито да вярва, нито да се доверява.
Toзи ПАП 2 може да се дължи и на Хламидия, Мико- или Уреаплазми и т.н.
Опитах да го вметна "непритеснително", но подобни постове провокират и подобни реакции.
Ако на даден лекар, не му се занимава да търси  причината за ПАП 2 и ни заблуждава с подобни твърделия, това е друга тема.
А и момичето поясни:  че има ентерококи във влагалищния секрет и това е причина за ПАП 2
Има ли патоген, той създава среда за развитие и на други патогени. ... защо да отива към БВ?! ( реторичен въпрос).

Спирам и моля, да не ми се отговоря, защото спамим темата - всеки си каза мнението по въпроса - има две гледни точки, всеки да си преценява.

Извинявам се за спама.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 07:13 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт