Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 543
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
На 6 ден е изследван, казаха ми, че няма значение деня. За кандидатстване за инвитро , АМХ искат от ЦАР.

# 646
  • Be realistic - plan for a miracle.
АМХ може да се изследва във всеки един ден от цикъла, не е нужно да е 2-3 ден. Нивата му в кръвта са постоянни и не зависят от фазата на цикъла.

# 647
За кандидатстване за инвитро си ви устройва идеално този резултат. Не е вярно, че АМХ и Инхибин може да се изследват когато и да е за проследяване на яйчниковия резерв. Знам го от ендокринолог и то от доцент, който се занимава с репродуктивни проблеми. Може да го видите и написано на 1-ва стр. в темата.
Ако ви е любопитно да знаете колко е в действителност, повторете на 2-3 ден в същата лаборатория.
На 6 ден е изследван, казаха ми, че няма значение деня. За кандидатстване за инвитро , АМХ искат от ЦАР.

# 648
Здравейте!
На 44 г.май съм в ранна менопауза. Родих на 40 г. след множество хормонални стимулации, предполагам, че те са спомогнали за настоящото ми състояние. Рязко напълняване на цяло тяло, липса на цикъл вече 85 дни, приложените хормонални изследвания. В момента приемам само масло от вечерна иглика, вит Д+К, глутатион. Рядко намирам време за спорт спрямо предишните ми ежедневни тренировки, които ме поддържаха в идеална форма.
Приемам насоки за още изследвания (обмислям да проверя ИР и кортизол), добавки и съвети. Не се чувствам зле, освен заради килограмите, които с упоритост сигурно бих свалила, но се притеснявам заради другите последици за организма по време на менопауза, в случая твърде ранни промени и рискове. Според ендокринолога може АГ да назначи лекарства за предизвикване на цикъл...АГ не констатира проблеми, но каза, че няма лигавица... Благодаря, че ме изчетохте!

# 649
Мобе ли да споделите кой е ендокринологът
За кандидатстване за инвитро си ви устройва идеално този резултат. Не е вярно, че АМХ и Инхибин може да се изследват когато и да е за проследяване на яйчниковия резерв. Знам го от ендокринолог и то от доцент, който се занимава с репродуктивни проблеми. Може да го видите и написано на 1-ва стр. в темата.
Ако ви е любопитно да знаете колко е в действителност, повторете на 2-3 ден в същата лаборатория.

# 650
Доц. д-р Катя Тодорова. Препоръчвам я силно във връзка с всякакви репродуктивни проблеми. Смятам, че голяма част от тях се дължат и на хормонални проблеми. Те усложнява и инвитрото и е добре да се отстранят.

Мобе ли да споделите кой е ендокринологът

# 651
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз бих се консултирала с нея. Може ли да споделите къде преглежда и трудно ли е да се добере човек?

# 652
Здравей Денис ,
Може ли коментар върху тези резултати, правени на 3ти ден от мц ,на 35 години съм.
Благодаря

# 653
Ще има часове през октомври, може би 18,19,20. Може да звъннете на този телефон и да се запишете в листата на чакащите. Като се потвърдят дати, те ще ви потърсят, да запишете час.

029523600

Преглежда в един медицински център до Мед. университет - бул. Пенчо Славейков 18

И аз бих се консултирала с нея. Може ли да споделите къде преглежда и трудно ли е да се добере човек?

# 654
  • София
Здравей Денис ,
Може ли коментар върху тези резултати, правени на 3ти ден от мц ,на 35 години съм.
Благодаря
Скрит текст:
Здравей!
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да е около 70ng/ml... трябва да го приемаш заедно с К2 (МК-7)
Провери и за други дефицити на вит. и минерали ... много вероятно да имаш, а е желателно да се попълни всичко още преди зачеване ... защото при бременност не е Ок. да се приемат някои елементи, във високи дози.
Другите са супер!
От мен -Успех! Peace

# 655
Денис, може ли коментар на тези изследвания на мъжа ми, 44 г. Вече е установена ИР и има терапия + диета, но ми се струва, че въпреки че хормоните са в границите, май има проблеми. Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 18:17 от Avi_

# 656
Здравей Денис, моля за коментар на изследванията ми. На 35 години съм. Половите хормони са пуснати днес на 2 ден от цикъл. Предстои ми стартиране на инвитро. А останалите на щитовидната и витамините са пускани пред няколко месеца. Последния ми преглед беше миналата седмица на 16 ден и доктора потвърди, че е имало овулация. Ако има значение цикъла ми дойде този месец с 4 дни по-рано. Последните 5 месеца съм имала стимулация с Летрозол за иснеминации.
И още едно уточнение: преди 3 години отново бях пускала тук в темата и ме посъветва да видим резерва, поради високо FSH. И сега и тогава на прегледите докторите броят над 11 фоликули общо. Моля ако можеш да ме насочиш какво още мога да изследвам за да разбера защо това FSH и LH са високи. Понякога правя кисти, а когато се пукат фоликулите са в размер над 25мм. Всички доктори твърдят, че няма проблем. Взимам и добавките, които си препоръчала за подобряване на качеството на яйцеклетките, но от грубо 3 седмици.
Благодаря

Утре съм на преглед и доктора ще коментира изследванията и дали ще стартираме инвитро.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 14:53 от Hope_Faith

# 657
Здравей, Денис. Излязоха и "немските" резултати. Пробата е взета на чист ден. Жена на 39 год. Имам диагноза Хашимото, но не ми  е предписана терапия. Благодаря!

Скрит текст:
Освен вит.Д, приемам и вит.А до О и вит.Е от О до М. Имам въпрос - тъй като капките D3+K2 ми свършиха, мога ли да приемам вит.Д на таблетки (имам само такива от 10 000)+ 2 табл.вит К2 (100 мг) пет пъти седмично? (Смятах, че от капките 8000х7 дни = 56 000, т.е. 5 таблетки от по 10 000...).  Планирам и да започнем семеен прием на рибено масло (харесала съм на now foods). Може ли да се комбинира с добавките, които взимам до момента, или трябва да променя нещо?

# 658
здравейте. преди зет съм на естрофем. това са ми резултатите на 2ри ден от цикъла. Не е ли висок прогестерона, притеснявам се.

# 659
Здравейте отново! Миналия месец писах в темата, става въпрос за нередовен цикъл, на 19 години съм. След последния ми преглед при гинеколог, който установи поликистоза, реших да посетя ендокринолог, който ми назначи изследвания и обременяване с глюкоза, за да видим дали имам инсулинова резистентност (хормоните на щитовидната ми жлеза са в норма). Може ли коментар относно резултатите? Според ендокринолога, започвам да развивам инсулинова резистентност, затова ми предписа по една таблетка дневно Глюкофаж и Иногинол за 6 месеца. Въпросът ми е мога ли единствено с хранителен режим да овладея ситуацията?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 16:51 от m678

Общи условия

Активация на акаунт