За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 745
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Беше на 8-9 месеца,когато го сложих на люлка на площадката,но гледах площадката да е празна и позабърсвах люлката с мокра кърпа. Сега вече не го правя,но пък бърша ръчичките след като се е налюлял

# 181
На 9-10м я сложих за първи път на една люлка в Солун, за минутка. Тя си беше специално за бебета, не просто да има пръчка между крачетата (не ми дава да кача снимка) Не че моето не си седна като жабче вътре Simple Smile Но тя и на гърнето си седи така Simple Smile Зимата нямаше как да влезе с космонавта, но да речем от годинка и месец някъде се случва веднъж седмично за малко. Обикновено нямаме път към площадка с люлка, а тази, която има относително наблизо е доста смотана и детето стои напред, а не на дупе. Иначе е хубаво упражнение за вестибуларния апарат Simple Smile

Не забърсвам, така или иначе после ще си вземе нещо от земята. Но пък още не мога да се накарам да я сложа в пазарска количка, ако ще да мине автомивка преди това Joy То трябва да се почисти с дезинфектант, мократа кърпичка не прави нищо съществено според мен.

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Пазарската количка и аз я чистех с дезинфектант в началото (от 1.6 г някъде или около тази възраст започнахме да пазаруваме с нея в магазина). Сега само бърша ръцете след ползване. Като знам колко по-мръсни неща пипа навън (например, пясъка в парка, тревички, цветя, по които не е изключено да има чиш и ако от котки и кучета), количката ми е направо чиста.

# 183
На 8 месеца започнах да я водя в парка и я сложих в люлка. Много и харесваше в началото. На годинка вече ползваше  останалите съображения. Аз съм я оставяла даже да пълзи в обграждението преди да проходи. Играла е и в пясъчника като беше на година и два месеца. Аз съм малко по-странен тип мама. Моя приятелка още не дава на детето си (месец по-голямо) да влиза в пясъчника. Разбира се въпрос на избор е! Количките в магазините ги  ползваме  от както стана на година и три месеца. Винаги бърша с кърпи ръчичките ,но за най-сигурно я мия добре в нас.

# 184
  • до най-прекрасния мъж
По принцип всички игри или съоръжения в парка развиват определени умения у детето. Играта в пясъка е много полезна за координацията и фината моторика на детето. Люлки, пързалки също имат своето място в развитието. Проблемът е, че повечето пясъчници са тоалетна за уличните котки и носят зарази.
Иначе, при нас това е любима игра. Но винаги съм с едно на ум, когато играе в пясъка.

# 185
По принцип всички игри или съоръжения в парка развиват определени умения у детето. Играта в пясъка е много полезна за координацията и фината моторика на детето. Люлки, пързалки също имат своето място в развитието. Проблемът е, че повечето пясъчници са тоалетна за уличните котки и носят зарази.
Иначе, при нас това е любима игра. Но винаги съм с едно на ум, когато играе в пясъка.
То май на повечето дечица е любимата игра да са в пясъчника😂Иначе факт,че не е най-чистото място,но всеки си преценя☺Моята като види,че има едно дете там и тя е втората. Особено сега в топлите дни е вечно пълен пясъчника с деца,които я подтикват да влиза😂😂🫢

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 15:22 от Милото

# 186
В чехия пясъчниците са завити с някъв плат ,когато не се ползват, в България все още не съм видяла такова нещо,май няма и да видя

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 16:36 от Radii :)

# 187
Супер е децата да се оставят да изследват всичко - навън, вътре... Обаче моите деца толкова често са намирали л*на в пясъчниците, че ужасно ги мразя вече. Да не говорим, че малкото се опитва и да ги изяде Confounded

# 188
В чехия пясъчниците са завити с някъв плат ,когато не се ползват, в България все още не съм видяла такова нещо,май няма и да видя

Абсолютно. Поне измениха наредбата за градините и яслите, там поне да бъдат покрити пясъчниците.

# 189
  • до най-прекрасния мъж

Абсолютно. Поне измениха наредбата за градините и яслите, там поне да бъдат покрити пясъчниците.
Днес видях в селската детска градина да завиват пясъчниците в края на работния ден. Две дечица помагаха на учителката да ги завие. Впечатлих се.
В един от парковете в квартала ни пясъчникът мирише отдалече на л*йна. Отвратително е, а детето точно там много обича да играе, защото се събират доста дечица. Добре, че съм с нея постоянно и я наблюдавам какви "съкровища" изравя, за да реагирам. Наложително е нещо да се измисли, за да играят децата спокойно.

# 190
Нашият е чистичък, нямаме бездомничета из квартала, има ограда и не влизат домашни. Но все пак обмислям да предложа на мамчетата от блока да си купим покривало Simple Smile

# 191
Уолкърите вредят ли по някакъв начин за непроходило дете? Нашето доскоро нямаше никакъв интерес, но от седмица две направо хвърчи с него, та се зачудих дали би забавило прохождането по някакъв начин.

# 192
Не съм чувала да са вредни ,все пак детето само се крепи на него и ходи само

# 193
Не вредят, то е сходно с това да се движи по мебелите, просто е напред Simple Smile В началото малко придържахме на нашето, за да се научи да не се обляга съвсем, но бързо схвана Simple Smile

# 194
Уолкърите вредят ли по някакъв начин за непроходило дете? Нашето доскоро нямаше никакъв интерес, но от седмица две направо хвърчи с него, та се зачудих дали би забавило прохождането по някакъв начин.
Ако става въпрос за уолкър тип "паяк" не трябва да го ползвате.
Ако става въпрос за тези уолкъри, които се бутат, щом имате вече такъв и детето се занимава и забавлява, нека си го бута.
Аз лично, след съвет от физиотерапевт, не използвах абсолютно никакви средства за прохождане, закупени от магазина, но например моят син сам си реши да бута тротинетката на сестра си или пък столовете вкъщи, което реално е същото, но с подръчни материали 😅. И все пак старайте се да осигурявате достатъчно време на детето на пода, само да се изправя по мебелите и да се придвижва само от мебел на мебел. Децата са изключително изобретателни  Wink.
А когато проходи, може да му вземете от онези дървени буталки с животинчета, много са занимателни и децата обожават да ходят с тях и да си ги бутат.

Общи условия

Активация на акаунт