За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 110
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Това ,което описваш звучи ужасно ,дано бързо оздравее

# 106
Ох трябва да потърся някъде статията от преди няколко години за фибралните гърчове и да си я припомня.
Тогава една мацка беше писнала до небето, и с право, че я били нахокали защо се притеснила толкова при положение, че това до определена възраст си се случва съвсем често, не било повод за паника и изобщо защо вдигала толкова врява за нещо нормално Simple Smile
Има хора и хора и лекари и лекари. Но да, и за мен не е нормално поне да не види за какво иде реч в гърлото, дробовете.
Това да ви е било, блу Blue Heart Малките зверчета имат ужасния навик да ни изненадват непрекъснато Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 14:59 от Inferiya

# 107
И аз съм потресена от поведението на спешна помощ! Наистина защо изобщо са ви пратили екип, като е само за отбиване на номера? Да ви бяха обяснили по телефона, че не сте за екип. Да не говорим, че в нормалните държави би следвало да ви дадат инструкции по телефона как да процедирате.Ако ви се занимава, оплачете се…сигнализирайте до медии…това е скандално, отвратително!
Колкото и да е “нормално” това да се случва на малки деца, изобщо не е нормално родителите да не получават адекватни съвети и внимание при подобни ситуации 😡

# 108
  • до най-прекрасния мъж
Със сигурност ще пуснем жалба. Не вярвам да има особени последици, но за подобно отношение не трябва да се мълчи. Такива хора са срам за лекарското съсловие! Още повече, че детето е малко и първо, може да не успее да каже какво и къде го боли и второ, наглед обикновени състояния могат да доведат до непредвидени последици.

# 109
Здравейте, мами! Има ли някои бебоци, които вече са изпитали силите на гравитацията.. ние го направихме и аз съм още силно разтърсена…

# 110
Не разбрах въпроса ви ,може би питате за моментите ,когато бебето падне от някъде ? Ако е това аз лично първия път,когато стана пищях като луда и ревях повече от него . Беше на 7-8 м падна от дивана ,не можах да си го простя ,че съм позволила да се случи . От тогава още доста пъти пада от различни места ,зя щастие е жив и здрав,но всяко негово падане мен ме боли повече от него ,уви вече е в такава възраст,че не мога да го опазя на 100%

# 111
Здравейте, аз съм с малко по-различен въпрос, не зная дали е за тук. Искам да сменя ЛЛ на детето, но има да му се поставя ваксина в края на април, а както знаем, смяната на ЛЛ може да се направи юни. Абсолютно не желая сегашния ЛЛ да я постави (последната е поставила на болно бебе, уверявайки ме, че нищо му няма). Та, въпросът ми е: може ли друг лекар освен личния да постави ваксина?

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 07:45 от sun.shine.mom

# 112
Ужасна история Блу и благодаря на Инферия за полезното включване! В този ред на мисли да споделя - ако на някой се наложи да води дете за шевове, не водете в Пирогов! Категорично не пускат придружител, дори 20дневно бебе преди моят син (2г.) влезе без майка си. Също така за всяка травма правят рентгенография (излишно облъчване!).
Ако някой има опит за спешно отделение в София, което се намира в 21ви век. много моля да сподели.

# 113
Съншайн да,може!  Аз не харесвам нашия лл и за това ходя при лекарка ,която работи на частно и разбира се всеки път си плащам прегледа,тя му поставя ваксините и каквото друго е нужно,при личния само го записах колкото да има лл детето. Тази при ,която ходим е най-добрата в града ,не случайно не работи по каса

# 114
Аз смених ЛЛ по друго време, не юни/ декември. Тя ми каза, че може и наистина можеше.

# 115
Благодаря, момичета!

# 116
Здравейте, мами! Има ли някои бебоци, които вече са изпитали силите на гравитацията.. ние го направихме и аз съм още силно разтърсена…
Добре дошла в клуба ,бебчо на 4 месеца падна от дивана 😄

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Моята дъщеря падна от спалнята на ламината, беше на 6 месеца. Аз ревах повече от нея. Падна по корем, нищо й нямаше. После е падала и от дивана, но той е нисък и долу има килим. Падала е и от стола, но вече е голяма и знае да подложи ръце. Неизбежно е, особено като проходят и започнат да се катерят навсякъде.

# 118
на бебчо 2 м преди 1/2 дена му се появи това на ухото и веждата лющи се , само от лявата страна , дали е нормално , ще посетим тези дни педиатъра , но исках да се допитам и до вас , ако някой се е сблъсквал с такова нещо . Благодаря

# 119
Педиатъра задължен ли е да прегледа бебето преди ваксина - в смисъл да е упоменато писмено някъде или е просто въпрос на желание? И какво включва този преглед - само слушалки ли? Защото нашата явно няма такова намерение,много ме ядосва тази жена и искам да имам аргументи другия път.
И още нещо - на 3 и 4 месец по две ваксини ли са или една?

Общи условия

Активация на акаунт