За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 096
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
задължително е преди ваксина , детето да се прегледа , поне нашата ЛК така ми каза , на баткото когато трябваше да му се поставят ваксини преди това минавахме преглед при педиатър , при нас включваше мерене на температура, преглед на гърло, слушалка и след това вече ако нямаше нещо ваксина

# 121
Не знам,нашата му преглежда гърлото,носа и ушите с някаква джаджа,гърдите и гръбчето преслушва и тогава слага ваксина ,но това не е фактор. Последния път на следващия ден от вакдината детето беше болно с Т

# 122
Може да са част от крустите. На моето бебе се белеше кожичката на челцето и на част от ушичките. Бях чела, че е нормално. Питайте все пак педиатъра.

на бебчо 2 м преди 1/2 дена му се появи това на ухото и веждата лющи се , само от лявата страна , дали е нормално , ще посетим тези дни педиатъра , но исках да се допитам и до вас , ако някой се е сблъсквал с такова нещо . Благодаря

# 123
мнение за този тип седялка със стълбички,работи ли ,децата харесват ли ги ...

# 124
Педиатъра задължен ли е да прегледа бебето преди ваксина - в смисъл да е упоменато писмено някъде или е просто въпрос на желание? И какво включва този преглед - само слушалки ли? Защото нашата явно няма такова намерение,много ме ядосва тази жена и искам да имам аргументи другия път.
И още нещо - на 3 и 4 месец по две ваксини ли са или една?
Трябва задължително бебето да бъде напълно здраво, както и всички вкъщи. Макар че и на нас 2 пъти ни се случи след ваксина детето да се разболее, че и до антибиотик стигна единия път. Та гаранция за нищо няма.
Прегледите при нас са гърло и преслушване на гърди и питане "здрави ли сте всички". Аз бях писала, че сама пускам една пкк и crp за мое успокоение преди това, но имайте предвид, че някои показатели при бебетата се отклоняват и си е нормално при тях, и пак лекарят трябва да погледне изследванията и да прецени дали всичко е наред.
Относно ваксините, не знам как процедира вашият лекар, но по календар са така: 2 месец (хексацима и синфлорикс), 3 месец (само хексацима), 4 месец (хексацима и синфлорикс). Нашият педиатър обаче не ги бие едновременно и двете ваксини. Разделя ги (да има някакво разстояние поне от 2 седмици, даже при нас си бяха 30 дни, защото нямаше как да водим децата по-рано), но иначе практиката е да се бият заедно, както си е по задължителния имунизационен календар.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 18:43 от dimi_

# 125
Първите ги би заедно. Нито ме попита дали сме здрави вкъщи ,нито прегледа бебето. Съблякохме го и жац двете ваксини. Ужас. Това е втората ни ЛЛ, явно трябва да търся трета,но просто при нас няма , а в София пък няма места.

# 126
Да, те се бият заедно по принцип, но нашият педиатър ги разделя по негови си съображения.
Следващия път не се съгласявайте да слагат ваксината преди да са прегледали детето.

# 127
По планът за имунизации са предвидени да са едновременно, но както и дими е писала, нашата ги разделяше на две визити, ходихме 2 пъти в месеца, вместо веднъж. Винаги има преглед, който включва проверка на общо състояние като опипва коремчето, главата, преслушва му гърдите и отзад на гръбчето, проверява гърлото и мерят температурата.
Когато се разболя декември, отложихме ваксините до пълно оздравяване. Поставихме чак началото на февруари. Тя искаше и по-рано, но аз не се съгласих и не е настоявала.

За бебенцето с това на ушето - на мен ми изглежда като суха кожа, на моето дете се получаваше в началото, но бих казала по-скоро първия месец. Мина от само себе си. После съм виждала нещо подобно, но на веждите и мисля, че бяха крусти, защото след намазване с крема за крусти на другия ден ги нямаше. Бяха разбира се в много малко количество и затова предполагам бързо изчезна.

# 128
Момичета моля за съвет!
С новородено съм на 9 дни и все още се учим... Днес видях сополче в едната ноздричка, моля за съвет как е най-разумно да се махне? Имам Носко назален аспиратор за засмукване с уста, който е. Но досега не съм го ползвала. Имам и физиологичен разтвор.
Моля за съвети!

Благодаря ви!

# 129
А какви са съображенията да се разделят ваксините? Има ли някакво обяснение, защото не съм запозната, а от тази Лл явно не мога да очаквам информация.

# 130
А какви са съображенията да се разделят ваксините? Има ли някакво обяснение, защото не съм запозната, а от тази Лл явно не мога да очаквам информация.
За да не се товари организмът прекалено много. Също така, ако има реакция, така ще се знае от коя ваксина е. Също ни обясни, че така повечето родители са по-спокойни, като се бие само по една ваксина месечно.

# 131
То реакция освен Т тя ми каза, че няма как да има. Плюс това и да има,не било нужно да се дава Панадол. Не знам, в потрес съм. Някой ще ми препоръча ли от София педиатър с адекватни разбирания и лечение?

# 132
Yan ,препоръчвам ти да направиш като мен. Набелязваш си добър педиатър на частно и ходиш при него ,личната я ползваш само за направления ако има нужда. Може да пишеш във групата във фейсбук 1 на ум за родители , там има хиляди участнаци и съм сигурна,че ще имаш препоръки за частен лекар в София .

# 133
А тези частни педиатри имат ли право да поставят ваксини?
Нашата ЛЛ е кошмарна - като от един калъп издялана с личната на Yan, не дава информация, налага се, не изслушва.

# 134
Да,снощи също писах по темата тук.
Ние ходим на частно от както сме си в България ,защото не харесвам личния лекар.поставя му ваксините и всичко необходимо,само за направления ползвам личния. Имало е случаи по 2-3 пъти в месеца да ходя при педиатърката на  частно и изобщо не съм се замисляла да отида при личния само за ни 0ъде безплатен прегледа ,защото знам ,че при тази ще му бъде обърнато адекватно внимание

Общи условия

Активация на акаунт