За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Сина ми е на почти 2 месеца и има ситни пъпчици по лицето, в косата, врата и ушите
Има ги отдавна, според лл е бебешко акне и да не мажа с нищо. Добре де, ама не минава и загрубява. По ушите има пъпки с корички и като почистя с мицеларна вода ми остават жълти следи. Какъв е този обрив според вас?

# 151
Дейзи ,ни виждам нищо притеснително. Моя се е стряскал много дори ,когато се е заиграл с нещо и аз се провикна на висок глас към някого друг и той се стряска

# 152
Дейзи, и моето дете се е стряскало понякога от нещо малко и за мен на пръв поглед безобидно, стигайки до сълзи и неутешим плач. Не мисля, че е нещо притеснително.

За гастро от Варна - категорично НЕ препоръчвам Проф. Георгиева. Записахме се за час месец напред, защото по каса са силно ограничени часовете й. Прегледът беше 10минути, от които 5-6 бяха за да напише документацията. Прегледа сина ми за 30сек, изслуша проблемът без да задава нито един доуточняващ въпрос и магически заключи, че има лактозна непоносимост. Това изобщо не беше диагнозата, едва след като посетихме д-р Баева в Добрич намерихме адекватно лечение. Прегледът беше подробен, питаше ме доста въпроси и назначи доп. изследвания. След това във вайбър й изпратих резултатите и се чухме веднага след това за насоки какво да правим. Ако бях послушала проф. Георгиева още щяхме да се борим с тази бактерия и детето ми да има разстройство ежедневно.
За платен преглед не мога да коментирам, но по каса беше меко казано пародия.

# 153
Здравейте, на момченцето ни, което е на годинка и три месеца постоянно са му грапави бузките, след като се приберем от разходка.
С какво да мажа? Имам на Юсерин за атопия лосион. Дали става?

# 154
Ползвам Badger baby balm. Важно е да се нанася често, ако детето се плюнчи много покрай зъби. И да не се ползват мокри кърпички за лицето Simple Smile
На моята пуканка бузките бяха като изгорели веднъж от комбинацията лиги и вятър :/ Не бях съобразила да мажа повторно. Една седмица се оправяха, даже включих и цикастела тогава.

# 155
Здравейте, близнаци на 6 месеца акат по 4-5 пъти на ден. Започнах да си мисля, че е от захранването, според вас нормално ли е?

# 156
Здравейте, близнаци на 6 месеца акат по 4-5 пъти на ден. Започнах да си мисля, че е от захранването, според вас нормално ли е?
Моят син е почти на 2 години и още си ходи по 3-4 пъти на ден и си е така от бебе. Ако нямат разстройство и неразположения, би трябвало всичко да си е наред и системата работи 😜.

# 157
Благодаря, нямат разстройство, но чета навсякъде, че след 6 месечна възраст изхожданията намалявали. Вече ме е страх да гледам в памперса, между две хранения акат по 2 пъти 😂

# 158
Дъщеря ми е на 4.6 години и се изхожда минимум по 3 пъти. Когато беше бебе и някъде до към 3-годишна минимума й беше 5-6 пъти. В много дни и по 7-8. Напълно здрава си е.

# 159
Здравейте, някой знае ли д-р Бояна Петкова (педиатър) дали провежда прегледи на живо? Видях, че прави консултации в Healee, но не откривам да има кабинет.
Мерси!

# 160
Дейзи, и моето дете се е стряскало понякога от нещо малко и за мен на пръв поглед безобидно, стигайки до сълзи и неутешим плач. Не мисля, че е нещо притеснително.

За гастро от Варна - категорично НЕ препоръчвам Проф. Георгиева. Записахме се за час месец напред, защото по каса са силно ограничени часовете й. Прегледът беше 10минути, от които 5-6 бяха за да напише документацията. Прегледа сина ми за 30сек, изслуша проблемът без да задава нито един доуточняващ въпрос и магически заключи, че има лактозна непоносимост. Това изобщо не беше диагнозата, едва след като посетихме д-р Баева в Добрич намерихме адекватно лечение. Прегледът беше подробен, питаше ме доста въпроси и назначи доп. изследвания. След това във вайбър й изпратих резултатите и се чухме веднага след това за насоки какво да правим. Ако бях послушала проф. Георгиева още щяхме да се борим с тази бактерия и детето ми да има разстройство ежедневно.
За платен преглед не мога да коментирам, но по каса беше меко казано пародия.
Здравейте, каква бактерия са изолирали при Вас? И аз се опитвам да запазя час при професор Георгиева, сериозно ме разколебахте.

# 161
Моя на 8 м започна да ака по 4-6 пъти на ден и се оказа чревен вирус

# 162
Здравейте, при последните две изхождания на сина ми забелязах много дребни, твърди топченца. Малко наподобяват на семвнца, не знам и аз как точно да ги опиша, тъмни на цвят. На 3 месеца и половина е, на смесено хранене. Търсих информация, но нищо не намирам из нета... Започвам да се притеснявам, ако имате малко повече информация бих се радвала да споделите.
Благодаря ви Simple Smile

# 163
Freyja идвам тук да пиша точно за това. Моят син е на 4 месеца на АМ и от вчера забелязах и аз също такива ситни като пясък или като черен пипер млян.
Знае ли някой какво може да е това. След 2 седмици имаме час при педиатър, ако не е нещо сериозно да не ходим сега. Не ми се носи бебето по лекари.

# 164
Америкас, излезе клостридиум. За съжаление това е бактерия, която се предава предимно в болнични заведения. Сигурна съм, че е още от раждането и периода, в който бяхме преди изписването. С времето се влоши, педиатърът сменя 5 млека, докато накрая ни насочи към гастро. Около 2-3м детето ми беше като опитно зайче, като изявявах смущенията си за изхожданията, педиатърът на детето имах усещането, че ме има за кукувица. 😤

Общи условия

Активация на акаунт