ЕРГЕНЪТ 🫅 - Сезон 3 - Тема 5!

• 106 046
  • 2 265
  •   1
Отговори
# 1 920
Значи няма да гледаме Силви в подкасти? Странно. В Надкаст можеше да се реабилитира до някаква степен. Явно някой я е постъветвал да си мълчи и да избягва публичност.

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 12:38 от Lilly_85

# 1 921
Милена сама се оценява като родена да живее в средновековието. Иначе ми прави впечатление, че на някои ситуации реагира с лека усмивчица и съзаклятнически погледи. Определено не е толкова наивна.
И аз не мисля, че Милена е наивна, според мен тя доста добре осъзнава и анализира ситуацията, но е толкова неуверена, че не си отваря устата, ако не е сигурна в подкрепата на някоя дружка там. Иначе определено жената си има дефицити, които се виждат в погледа, гласа, стойката, жестовете и цялостното й поведение. Мисля, че продукцията я е вкарала за цвят, но вместо да изпише вежди, й вади око.

# 1 922
Аз бих искала да си изкажа мнението и за постъпката на Надя към Силви. Всички скочиха, че било само игра, дори тя самата продължава да го повтаря като папагал в постовете си. Обаче, не е точно така! Силви взе последна роза на предишната церемония и се виждаше, че е притеснена и много иска да отиде на срещата. Защо и трябваше на Надя да я отреже?! Какво си мислеше, че ще спечели?! Да виждаш, че един човек много силно желае нещо и полага усилия, за да го получи, а ти НАРОЧНО да му попречиш, за мен се нарича злоба и жестокост. Симпатизирах на Надя до този момент, но с тази си постъпка тя показа каква плитка душа е!

Нали всички са там с една и съща цел (поне по идеята на предаването де). Защо трябва да отстъпваш пред съперниците си? Нали ако го направиш, ще изгубиш? Разбира се, че е само игра и целта е да стигнеш до първото място. То затова и подобната игра се казва "Не се сърди човече". Въобще, във всяка игра целта е да спечелиш, а не да спечелят другите. Все едно в някой футболен мач да се отвори положение за гол, но играчът да си каже - еее, ама те другите толкова много искат да спечелят и се стараят, няма да ритам топката в посока вратата...

# 1 923
Надя беше готова да върне всяка, която е най-напред в играта. Както каза, не е нищо лично. Тя също не е имала среща с Алек и е нормално да я иска. Не знам защо се очаква някой да направи компромис и потенциално да рискува точки с Алек, за да угоди на Силви или която и да било.

# 1 924
  • София
Това не е особено стратегическо, като се има предвид, че Алекс няма интерес към Силви и тя не представлява заплаха, дори и да спечели конкретната игра и да отиде на срещата. По-добре би било да отстрани играч с по-голям потенциал, от стратегическа гледна точка. Това като онези с белите рози (Теа, Барбара), които крадяха срещите на поканените момичета и си мислеха, че е много печеливш ход.

# 1 925
Напротив, стратегическо си е, защото Силви беше най-близо до финала и логично тя беше върната. Всички други бяха доста по-назад от нея. Защо да остави Силви да ходи на среща, вместо да си увеличи шансовете самата тя да отиде? Няма логика.

# 1 926
Но Надя си е злобил. На мен ми е изключително неприятна.

А Сивли според мен е ядосала продукцията с коментарите как  й е писнало от игри и иска срещи и целувки, по тази причина са решили да я махат. Може и да са се уговорили с нея какво да каже, как да изплаши съквартирантките си и т.н.; Просто всичко ми се видя много нагласено, особено монтажа. Бяха вкарали кадри от коренно различни синхрони, само и само да ни убедят,че тя е луда.

Отказвам да повярвам, че няма камери и микрофони дори в стаите им. Не е случайно, че изобщо не е показан запис как Силви казва, че ще счупи главата на надя и ще й викне ц**ани да я пребият. Да го бяха излъчили, ако е самата истина. Абсолютна постановка и няма да се учудя, ако е със знанието и участието на Силви.

И, отделно, изненадва ме наивитета на някои зрители, честно. Криси и Милена твърдят нещо по метода "Една жена каза..." и хората се връзват, че било истина. Това, че някой се кълне в семейството си, също не означава, че не лъже, но как да е.

# 1 927
Стратегическо е да изхвърлиш точно този, който е най-близо до последната точка. Какво да изхвърля тези с големите потенциали, след като те бяха доникъде, а докато се докопаш до финала, тя победителката вече щеше да приключва с вечерята... Най-отпред беше Силви и всеки, който иска да има шанс да спечели, би отстранил именно нея.

# 1 928
  • София
Нещо типично за "социопатите" е неконтролируемият гняв. Силви видяхме, умее да се контролира много добре. Социопатите често нарушават закона, обикновено се провалят в училище. Силви е завършила и поне не знаем да е осъждана. Предвид, че работи в юридическата сфера, ме съмнява да е. Ако трябва да я "определяме", би била много по-близо до "психопат", отколкото до "социопат", защото първите са много по-контролирани и пресметливи. Но пак няма как да видим дали отговаря на маркерите, защото ключовите неща някой да бъде определен така, не се виждат лесно с просто око. Като не се поставят диагнози, какъв е смисълът да се размятат термини, които дори не са употребени правилно? И биполярно се чу, май само шизофрения още никой не е намесил.

# 1 929
В интерес на истината, Силви много ме изкефи като коментира игрите и агресията в тях. Абсолютно права беше, че не е нормално да ги карат да се блъскат, да си размазват пайове и изобщо неща, неприсъщи на дамите. Напомни ми миналогодишната юристка, която също се репчеше и рано-рано я изпидуркаха. Като слушах размислите на Силви по въпроса си помислих, че ще ѝ се случи случка в най-скоро време. Доколкото помня при първите пайове тя отказа да участва и я привикаха да я посъветват. Като се върна вече беше размислила.

Изобщо продуцентите са големи гадове.

# 1 930
  • София
Аз бих искала да си изкажа мнението и за постъпката на Надя към Силви. ... Силви взе последна роза на предишната церемония и се виждаше, че е притеснена и много иска да отиде на срещата. Защо и трябваше на Надя да я отреже?! ...

Така погледнато не трябва да има игри в това реалити. Да пърхат с мигли, да пръскат чар, интелект и красота и по този начин да печелят срещи.

# 1 931
Всяка жена е влязла там, знаейки за какво се записва. Вече два сезона са минали и такива игри винаги е имало. Силви, като юХист, би трябвало да знае върху какво се е подписала и с какво се е съгласила. Има много формати, в които не се играят такива игри, можеше да отиде там. Ама тя хем иска да ходи по срещи и “да се целува”, хем не е съгласна да се омаже с малко сметана. Не става.

# 1 932
  • София
И аз смятам, че е права за игрите. Всички игри са вербално или физически агресивни, често унизителни, целящи да нахъсват участничките една срещу друга. Правила не се спазват, оставят се да се стигат колкото се може по-далеч в агресията си. Как искаме да се записват качествени момичета, като на всеки нормален е ясно, че влиза да бъде използван, унижаван и подиграван по всички възможни начини?

# 1 933
Така погледнато не трябва да има игри в това реалити. Да пърхат с мигли, да пръскат чар, интелект и красота и по този начин да печелят срещи.
А защо игрите трябва да са унизителни за участниците и малоумни като цяло? Не е нужно да са като тест на МЕНСА, но и това, което гледаме, е плод на болно въображение.
Изобщо, идеята на формата уж е любов, а дефакто е пълна мизерия.

# 1 934
Благодаря, предпочитам да се излагам в частен кръг. Grinning
И как да ти поставим диагноза?
Влезнала си в изповедална кабина, показваш си пръстчето и искаш да гадаем по него.
Как да стане? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт