Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Ооо, леда е супер! Много трудно се рисува лед! Май само два пъти съм се пробвала.

Чудесен е люлякът! Какъв размер е? Трудно снимам и аз големите неща. Уж си купих що-годе читав фотоапарат, ама то сенки, как да го хвана точно и не изкривен, пък цветовете...
И илюстрацията е супер, илюстрациите ми са възможно най-трудното нещо. Колкото до боите на Шминке - и в Германия са доста скъпи, може там да са ги вдигнали. Като се сложи че една тубичка е средно 25 лв, 5 броя плюс дървена кутия идват поносима цена. Но на мен любимите ми акварели са Даниъл Смит в туби, във Варна вече ги продават, преди от цял свят ми носиха приятели.
 Utro, много се радвам!

# 181
Много красива картина!
Благодаря Simple Smile Картонът беше изрязан 50 на 70, самата картина е малко по-малка. Впрочем, повечето цветове са на Даниел Смит - Рая беше споделила миналата година един код за 20 % отстъпка и тогава взех една палитра (тази, която има няколко лилавеещи цвята). Вчера гледах, че продават тубичката аметистово лилаво (с истински аметист) за 40лв... Пробвала съм го от точки, харесва ми - проблясва като брокат, но по-деликатно.
А от тези гранулираните на Шминке имам някои - мисля, че преди около 2 години ги продаваха по Коледните празници за 113лв. По това време на годината пазарувам повече, така че се почерпих. Ползвала съм ги не повече от 4-5 пъти. Едва ли ще купя отново, при такива цени. Тези дървени кутийки не са много хубави - като нещо, което струва не повече от 5 лв, в магазините, където се продават кутии за довършване. Единственото различно е печатът на марката, който е прогорен на кутията.

# 182
  • София
elica676, благодаря. Някой път пак ще нарисувам лед. Беше забавно и резултатът е мотивиращ.
Днес съм с фар. За втори път го рисувам. Предния път май на памук, а сега е на целулоза. Сега е по-добре.

# 183
Добре изглежда! Simple Smile

# 184
  • София
Благодаря. Харесвам си го определено.

# 185
  • В градината...
След няколко месеца ми се дорисува и хванах четката, да опитам акварел.

# 186
Много приятен пейзаж!

# 187
  • София
perunika, отличен опит! Такова непълно запълване за мен е много трудно. И гамата много ми допада.
Аз съм с едно дребно:

# 188
Страхотна четка! Получила се е много реалистично и фонът е много интересен! Blue Heart

# 189
  • В градината...
Много е артистична четката.
Като не съм гледала уроци - какво е това непълно запълване Simple Smile

# 190
  • София
Благодаря ви 🙂
Имах предвид, че листът не е оцветен от край до край, а рисунъкът навлиза в бялото поле или част от фонът е незапълнен. Не знам как се нарича 😅

# 191
  • В градината...
Благодаря ви 🙂
Имах предвид, че листът не е оцветен от край до край, а рисунъкът навлиза в бялото поле или част от фонът е незапълнен. Не знам как се нарича 😅
И аз не знам и съм пълен лаик в акварела, но гледам кое ми е харесало и се мъча да го правя така.
Възхищавам ви се, че гледате уроци и работите, аз нямам грам нерви за това. Сигурна съм, че ще напредна с уроци, но не е за мен.

# 192
Когато умишлено се остави бяло отстрани (или фонът е отчасти недовършен нарочно), като част от замисъла на творбата, май се нарича винетка - поне на английски съм го срещала, но на български очевидно не звучи добре. Simple Smile

# 193
  • София
Във фотографията винетинг е когато се затъмняват ъглите, така, че да изпъкне централният обект. Или ги изсветляват. Не знам как се нарича недорисуването, но много ми харесва.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 23:19 от Raya

# 194
  • В градината...
Да, създава усещане за динамика, все едно е взет кадър от някакво красиво, бързо движение.

Общи условия

Активация на акаунт