Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 343
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Теди , много е сладка ❤ Да си призная, никога не съм мислила за бебешки очила и ми се струва логично.
Вашите бебоци обръщат ли се от корем по гръб?

# 241
Дъщеря ми започна скоро, на 6+ от корем по гръб. Но не всеки път успява.
И аз поръчах такива очила, на Kietla😊

# 242
  • София
Крис се върти от корем по гръб, но обратното явно му е трудно - прави полу-дъга и се врътка наляво - надясно, но наполовина и после пак се обръща по гръб. Прегледах очилата - сладки са, но не видях произхода и дали отговарят на европейските норми на UV защита. Но вероятно са проверени, щом ги предлагат на бебета. Прегледах и бебешките на decathlon и ми се струват добри.
Той реагира добре на ваксините, без особени неразположения. На втората доза на шествалентната беше само по-уморен и поспа 4 часа след нея и също така вдигна малко температура.
Венците го дразнят доста, но още не е избило зъбче отдолу, където се чака. Давам му гризалка - малко патенце с дръжка от dm-a и той много си я обича.
Давате ли вече на бебоците да гушкат плюшени играчки?

# 243
Лейди, детето има няколко плюшки подаръци от приятели. Пера и давам, играе си.

Благодаря за идеята за шумящите книжки. Ще потърся да й взема. Иначе и аз редувам играчки на гимнастиката, за да не й писват. Тя няма чак толкова много, де, но все пак. Най-любимо й е да докопа някой кабел - ей, значи електриджийка ще става явно, голяма радост.

# 244
  • София
Ех, това с кабелите Simple Smile)) Крис като хване кабел и няма пускане и изобщо като хване нещо да стиска - трудно пуска. Има голяма сила в ръцете, както и в краката - постоянно рита.
Прави нещо интересно от известно време - гледа си ръката отдалече и после я приближава и пак я отдалечава, все едно я фокусира с поглед на близко и далечно разстояние. Иначе си хваща често ръцете като някое отче, шегуваме се вкъщи, че само една броеница му липсва да му пуснем да държи между тях Simple Smile)

# 245
Лейди, детето има няколко плюшки подаръци от приятели. Пера и давам, играе си.

Благодаря за идеята за шумящите книжки. Ще потърся да й взема. Иначе и аз редувам играчки на гимнастиката, за да не й писват. Тя няма чак толкова много, де, но все пак. Най-любимо й е да докопа някой кабел - ей, значи електриджийка ще става явно, голяма радост.
Сега се сещам, че моята обича връзки, щорите- всичко що виси , но не и играчки - нито плюшени, нито нищо. Харесва и едно видео ютуб от детски песни- пишеш гъди гъди и излиза 20 мин видео.

# 246
  • София
За занимания, само на пода. Понякога сядам и се въргаляме заедно, пеем песнички, не му пускам Ютюб а само на български на колонката. Не съм фен изобщо на засвдяването на толкова малки бебета на едно място, трябва да си заякват мускулите на пода. Не се обръща редовно от корем по гръб, стряска се като го направи, но пък вече е почти пропълзял, остава да вдигне дупето нагоре, върти се с ръце и обикаля навсякъде.

Захранването е горе долу, харесват му някои неща, вече хапва и месец, вечер на масата си хапва с нас плод или зеленчук, захранвам го комбинирано, и сам и с лъжица.

Лейди Роуз стискам палци да е всичко наред с бъбречетата.

Теди ах колко е сладка ♥

При нас е голяма драма храненето с шише, ама е в скок в момента и е нещо страшно, ей сега се скъса от рев... Искам си ящното бебе!

# 247
    Сега се сетих, че баткото обичаше много да дърпа висящи неща и аз бях купила нови връзки за обувки, които бях вързала на гимастиката Grinning Какво ли не прави човек само и само мир да има.

# 248
    И аз избягвам екрани и Ютуб - като я гледам как се заплесва на моменти в моя монитор или включен телевизор, пристрастяването й е гарантирано, така че не искам да насърчавам.
    От гръб по корем се върти много, но обратното - от корем по гръб, още не може. Изнервя се, примрънква - оставям я известно време да опитва, но ако почне да реве яко, помагам да рестаратира Simple Smile
    Изобщо няма наченки на седене и съответно не я слагам и оттам ме е страх да й дам да гризе нещо, за да избегна задавяне. Иначе съм убедена, че ако дам храна, ще има успех. Изненада ме, че си харесва зеленчуците и си хапва. Аз съм била много злоядо дете - имам напълно реални спомени до късна възраст как ме преследват с лъжицата - и нашите, и в детската градина. Това със сигурност искам да не й го причинявам - давам, тества, ако не й допада - не настоявам, а предлагам пак след няколко дни.
    От пащърнака направо правеше гримаса на отвращение и потрес в едно. Умирах от смях. Давах няколко дни по няколко лъжички и приключихме с него. Понеже й правя някои зеленчукови смески за обяд, предполагам, че ако слагам по малко в тях, ще става добре и ще го приеме, защото вкусът не е толкова остър.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 08:37 от Like_Smoke

# 249
    Пишейки за ютуб имам предвид, че й пускам песните , а не че гледа видеото 😅 Още не съм толкова изтрещяла 😃

# 250
    • София, България
    Теди, прекрасна е Purple Heart
    И ние имаме очила Kietla, но не ги търпи много много. Обаче настоявам редовно.

За заниманията... ще излъжа ако кажа, че много се занимава вкъщи. Ей сега чак наскоро взе да му става интересна гимнастика, преди това само ревеше на нея.
    Аз предпочитам да сме навън в хубавото време и съответно не се е научил да се обръща още сам. Не се притеснявам много в момента, с баткото беше същото. Пропълзя след като проходи. Обръщаше се на по-късен етап.
    От друга страна нашият на 5+++ вече си стои стабилен по няколко секунди, успява да запази равновесие. Всяко дете си е различно и зависи как се гледа.

Вече и аз захранвам, по смесен метод, давам му всякакви консистенции да опитва, включително и парчета. Оставям му понякога и в пюрето парченца и се справя много добре с тях.
    Тамън бях започнала захранването и се наложи да спрем заради прием на антибитоик да изчисти една градинска бактерия, донесена от батко му. Но сега с пълна сила вече имам въведени 6-7 зеленчука. Не следвам схеми, всеки ден давам нещо ново. Simple Smile Няма да бързам с месото, мисля, още поне седмица да редувам зеленчуците.

# 251
    Здравейте и от мен, момичета. Hug
    Ема вече е на 6 месеца и половина. Вчера бяхме на педиатър и е станала 66 см. и 6,7 кг. Май върви мъничка на килограми. Като четох в една фейсбук група на нейните месеци някои бебоци са доста повече. Дори момиченцето, което се роди 10 минути преди Ема и бяхме в една стая с майка й, е по-тежичка. Биха й една ваксина вчера, с която изоставахме и днес ще й дам почивка от всякакви занимания и ще я оставя да почива. Blush
    Със захранването малко съм до под кривата круша. Започнахме на 5 месеца, мъчих я и не искаше да яде. Спрях за малко и пак започнах. Въвела съм картоф, сладък картоф, морков, пащърнак, тиква, броколи и днес ще въвеждам тиквичка. Трябва да се забързам, че педиатърката иска да давам вече месо, за да няма анемия. Издадоха ни направление за нефролог и кръвни изследвания и урина. Лейди Роуз, има специални колектори за събиране на урина за момиченца и момченца. Залепват се за гениталиите под памперса и урината се събира в тях. Тези дни и аз ще купя и ще пробвам. Ето така изглеждат тези за момченцата:

Иначе за обръщането от гръб по корем - вече сама го прави и много й харесва. Само да я оставя на пода и след 2 минути се е обърнала. Аз я връщам обратно, че не може сама и след малко пак се обръща. Не може да седи сама, но от 1 седмица си надига главата сякаш иска да се изправи сама и да седне. Много са сладки всички тези новости и им се радвам като малко дете.
    Момичета, направленията за изследвания също са електронни, нали? И би трябвало да излязат в лабораторията  по ЕГН? Че не ми дадоха амбулаторен лист вчера и чак после се сетих, че не питах какво точно трябва да изследваме. Само разбрах, че най-важен за педиатърката е хемоглобина и да няма белтък и захар в урината. За всичко друго ми каза да не се притеснява ако не е в норма, защото още е малко бебе и било нормално не всичко да е перфектно.

# 252
    Електронни са направленията, да. С ЕГН.
    На малката й дадоха направлени за нефролог, но за урина и кръв нищо не е казвал ЛЛ. Ще питам следващия път.

И моето бебе не върви в горната граница на наддаване и ръст. В норма е, но нито яде колкото другите като количество, нито качва толкова. На 5++ беше 6.4 кг и 64 см. Другата седмица прави 6 м и не вярвам да е драстична разликата. Но това не ме притеснява изобщо, защото гледам общата тенденция при нея и тя е напълно ок.

# 253
    Електронни са направленията, да. С ЕГН.
    На малката й дадоха направлени за нефролог, но за урина и кръв нищо не е казвал ЛЛ. Ще питам следващия път.
    Мерси. Blush Аз бях чела, че на 6 месеца се правят изследвания за кръв и урина и го очаквах. Може би ако сте били при педиатър на 5++ затова не са ти дали. Вероятно следващия път ще дадат. Иначе и Ема на 5++ беше 64 см. и 6,395 кг. Вървят ни еднакво бебоците. Blush

# 254
    • София
    Благодаря ти Боби за нагледната картинка.
    Относно размерите и теглото, Крисчо на 6 м точно тежеше 7,2 кг и дължина 66 см. Хапва си добре момчето като цяло.
    На 6 м имат право по ЗК на ПКК, изследвания на урина, направление за ортопед, друг специалист, който е необходим, може офталмолог. Издават се електронно, с ЕГН се искат в лаборатория изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт