Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от нас с Никол.
Ние не проявяваме интерес към въртенето,  много рядко се върти от гръб по корем (обратното все още не може да прави), "опитва се" да пълзи върху килимчето й ,но по-скоро прилича на гъсеница Joy в момента се храни с 165мл мляко като обедното хранене й е едно пюре 40гр + 120мл мляко.Вкарали сме тиква и морков за момента, днес ще опитам с броколи, но по-късно, защото таткото много иска да види дали ще й хареса Joy .На 29ти май бяхме на преглед и сме 64см и 6,760кг на 5 месеца.
След броколито мисля да пробвам карфиол после пащърнак и след това да й смесвам от вече пробваните и чак след това да вкарам и други работи.Като цяло не се кефи много на пюретата ама се правя на маймуна и успява да изяде пюрето Joy
Много й харесва да седи, като я сложа да легне и започва да се набира ,за да седне .. приключение и при нас.Аз доста се притеснявам за захранването имам чувството,че нещо не ми се получава.Нямам представа кога да й включа цяло пюре без мляко.По-опитните от мамите биха ли ме посъветвали нещо?

# 271
Здравейте и от мен. Ние до никъде не сме с това захранване. Не харесва зеленчуците и това е..една идея повече хапва сладкия картоф с тиква,картофа с морков и пъщарнака. Нямаме изцяло заменен обяд. Ще почвам жълтък и след него месо . Сладките ще са накрая,тъй като смятам ,че като ги опита съвсем няма да иска солените. Голям дивак е. Постоянно се върти,онази сутрин като се събудих беше по корем. Щом му е удобно да спи . Според мен вече са големи и ако усети някаква тревога ще ревне. Ние спим на климатик в другата стая на отворена врата ,затова още не спи по къс ръкав . Нямаме още зъби ,но е страшен тормоз. Постоянно е олигавен и зачервен около устата заради лигите. Вечер давам по малко панадол за да може да спи инъче няма сън. Каквото докопа е в устата му.  Аз също пострадах вчера. Прибирайки се към нас , влезнах в един магазин в който беше супер студено от климатиците, а аз вир вода. Напазарих си ,излизам от магазина правя 10 крачки и до там. Направо се сковах от болка в плешките. Едвам се прибрах..добре,че мъжът ми си беше в нас да качи детето и количката.  Сега съм на лекарства и мазила. Трудно ми е обръщането,вдигането на детето. Като цяло всичко е много трудно и много болезнено.

# 272
И при нас е пълен цирк. Върти се от гърб по корем и обратно.Вече започна и сам да заспива ( едната ръка е в устата, а в другата гушка едно мече или пък мен ме държи за ръка). Биберони не иска да види, само пърстите и играчките са му в устата. С домашните пюрета няма проблем, обаче от готовите има проблеми с коремчето. Много трудно се изхожда като яде готови пюрета.

Снощи се върнахме от Гърция, мола да призная че се страхувах как ще бъде почивката обаче беше супер. Матео е по принцип мирно и весело бебе. Там беше главна атракция в хотела. От гости, вработени в хотела до пътниците в самолета, на всички се смее, закача ги. Имаше едно момче и 2 момичета от ресторанта взимаха го тук да го занимават докато ядем той си играеше безпроблемно с всеки и много беше щастлив. Също и на пясъка и в водата голям кеф беше. В самолета спеше и играеше. Слава му на Бога всичко мина добре. Опазихме го от слънцето и комарите.

# 273
Здравей Самър и ние пуснахме паспорт и го очакваме , за да отидем на море в Гърция .
Студена ли е водата все още ? По колко време седя бебето във водата и с такъв пояс , който е със сенник ли сте ? Аз мисля да ходим на плажа от 9ч до 11ч . Вие в кои часове ходихте ?

# 274
Кексче ние бяхме на Крит, времето беше супер. Слънчево, но не повече от 33-34 градуса. Къпехме го в големия басейн с солена вода и в нашия басейн от стаята с слатка вода за около 5 до 10мин. То и самия не искаше повече. Водата в морето си беше студена дори и за нас. Малко само краката на бебето ги топнахме в плиткото и толко беше. А и имаше доста вълни последните дни та въобще не беше за къпане морето.

Ние бяхме на плаж между 9 и 12 и след това отново към 5 до 7 следобед. Да със пояс с сенник го къпане много му беше забавно. Слагам и снимка от нашия.

Относно паспорта, нашия много закъсняваше и от посолството ни издадоха временен с ЕГН на бебето и нямахме проблем с такъв паспорт. Чисто като информация че може и с временен паспорт да пътува бебето.

Редактирам се, ето и снимка от пояса.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 18:08 от Summer.23

# 275
Даяна спи само по корем откакто започна да се обръща. И като нещо се размести или ѝ стане неудобно си помрънква. Ако на децата им е удобно, мисля че няма проблем.

От 3 седмици някъде се обръща от корем по гръб и малко след това започна да лази като войник. Няма спиране, откакто го усъвършенства и най-много я мотивират местата, на които не я пускаме Simple Smile

Със захранването си мислех, че сме назад само с 2 въведени меса и 2 безглутенови каши, но то просто няма как повече, защото всичко изисква време. Но мисля да въвеждам вече плодовете по два дни. Вие давате ли сурови плодове? Аз се чудя дали да не изчакам до 8м. сега е на почти 7.

От седмица се опитва да мине на 2 дремки, днес отказа последната с доста рев и започна да се буди рано рано сутрин. Та, се надявам да се оправят нещата дъс ранното събуждане след прехода.

Зъби никакви не се виждат, но лиги има в изобилие Simple Smile

Понеже вече е облизала доста неща лазейки, се чудя още колко да стерилизирам.

За море и ние сме се насочили за Гърция, но мислим да пътуваме през нощта, защото хич не я свърта в колата.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 22:40 от tsv.ivanovaa

# 276
Аз давам сурови плодове. Гледам да са добре узрели, намачквам с вилица и давам така. Спрях отдавна да пасирам до гладкост храната, гледам да има какво да дъвче.

За две дремки - по норми дават, че преходът се случва между 6 и 9 месец, но най-често това се случва в края на 7 и по време на 8 месец. Интервалите на будуване трябва да се увеличават плавно с по 15 минутки, за да не се преуморява детето.
Ние сме далече още от този преход.

# 277
  • София
Леле само моето продължава да е на 4 дремки явно... Не може и не може да мине на три...

Аз съм захранила с почти всичко. Яде и сурови плодове, зеленчуци. Вечер на масата смуче домати, краставици, снощи и макарони яде от на батко му чинията.

# 278
  • София, България
Маце и при нас много често стават 4. Особено ако не му пазя тишина(а това с баткото е често) спи по-кратко и съответно са 4.
Ама това не ме притеснява. За мен отказването от дремките трябва да е естествено. Когато почне да му стига по-малко сън, ще разреди. Много зависи и колко се изморява между дремките. Ако постоянно е активен, нормално е да му се доспива по-бързо.

# 279
Маце, щом похапва макарони, значи си въвела глутена вече? С какво почна? Аз съм решила след седмица да почна - гледам, че пишат разни варианти от храни с ниско съдържание на глутен към такива с високо, но искам малко да шорткътна защото не ми се иска да се напълня със сто пакета каши.

Относно дремките, ако децата си спят без събуждане през нощта, значи са им окей повече като брой.
При малката се случи естествено преминаване - някак си сама си увеличи интервалите на будуване, но знаете, че аз будя детето и следя количеството дневен сън Simple Smile В момента гледам да не спи повече от 3-3.15 минути през деня общо, защото иначе почва да се буди през нощта, пълна с енергия за разлика от мен Simple Smile

# 280
  • София
Смоуки работата е че се буди през нощта, ама правил е и три и не спи по добре , смисъл не е буден а приревава. Само един път се събуди в пет сутринта ама пак заспа след час.

Не питай как захраних с глутен 😆, с бисквитки... После му дадох хляб, ей така от раз. Нищо не спазвам освен да не е силни алергени в един ден. И с яйчен белтък го захраних с едни бананови палачинки. И аз мразя да трупам каши, имам две само, оризова и овесена, втората му я давам че се беше запекъл.

Фъстъче баткото се научи да пази тишина че му е по спокойно като не му реве на главата 😆

# 281
Момичета аз имам един въпрос. Как давате на бебетата храна която не е пюрирана? В смисъл макароните, смучене на плодове, краставица?
Аз съм такава паника,много ме е страх да не се задави. Той е на 6месеци и половина, а с захранването започнахме още от 4ти месец. Забелязвам че си дъвчи на празно с устата обаче много ме е страх да дам нещо. Сутринта дадох ябълка да смуче и малко парче му се откъсна и почна да кашля. Извадих го веднага, но сега ме е много страх.

# 282
Момичета, много сте смели, признах ви!
Аз нямам куража още да предлагам да държат парченца, въпреки че те проявяват интерес към нашата храна.
Колкото и деца да отгледам, бавничко се справям с преминаването към по едра храна. От къде е този страх, незнам, никога не ми се е задавяло "страшно" дете. Може би като се запишем на кухня, там са по-големи парченцата, ще е следващата крачка. От 10-тия месец ли беше?
Сега, в жегите, кога предлагате вода? След ядене на пюре или между храненията? И тук ме гони параноята, да не би да спрат да наддават.

# 283
  • София
Съмър свали си Solid starts и там има за всяка храна от кога се дава, дали е алерген и как се сервира. Ябълката не се дава сурова а трябва да е на пара, не прекалено мека. Аз давам редовно краставица, домат, ягоди. Макароните трябва да са по едри, ето пример

# 284
Предлагам вода между храненията. В началото беше голяма мъка, две глътки и веднага физиономия. Но аз продължих да давам и вече пие около 100 грама дневно. Нямам идея достатъчно ли е, но й е максимумът засега.

И аз давам да смуче парчета. Гризе, мляска, прехвъля от буза в буза. Знам, че препоръката е колкото е по-малко детето, толкова да са по-големи парчетата. Те нямат фина моторика, за да хващат по-дребни и да им е удобно. За да се превантира задавяне, не се дават малки парченца например морков на кубчета, както и кръгли и гладки плодчета като боровинки - трябва да се намачкат леко или да се нарежат. Хубаво и консистенцията да бъде по-мека, това също превантира задавяне. И също да не се бърка в устата на детето рязко, а най-добре то само да отхапва вместо да му се дава от друг.

Маце, май ще взема и аз една овесена каша и после ще минавам към паста, бисквити и т.н. А и без това от два месеца нападам едни бебешки бисквити - в магазина вече ме научиха като жената с бисквитите, които са ми безумно вкусни. Явно при мен качването на кила се случва след раждането Grinning Та крайно време е да ги споделя с детето

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 21:03 от Like_Smoke

Общи условия

Активация на акаунт