Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 383
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
И ние сме вече на 7 месеца. Малкия е добре, много щастливо дете. Обаче мами аз въобще не съм добре. Преди седмица само разбрах че ММ си е имал връзка с колежката още от преди раждането на бебето ни. 3 пъти до сега ме остави сама и беше на почивки с приятелите (любовницата си). Знам че има такива теми не искам да спамя тук, обаче много ми тежи мами много. Много боли, не знам как и кога ще преодолеят всичко. Само знам че мора да съм силна за детето. След 11 години ми казва че не е бил щастлив и не съм давала безрезервно любов. Ами зъщо тогава чакаше до сега... Това е живота за съжаление някак мола да продължим с бебето напред. Душата ми боли че няма да расте в щастливо и функционално семейство като мен, и че няма да има никакви спомени от време минато заедно с мама и тати.

# 316
Самър, прегръдки и стискам палци да минеш по-леко през сложната ситуация, в която се намираш. Нищо не е на всяка цена, така че винаги избирай себе си и бебока, разбира се.

# 317
Самър много съжалявам! Нямам думи просто ! Нормално е да те боли и да си разбита след такава новина и отношение .... егати .... бих го била до припадък с тигана тоя боклук,но виж станалото станало кой прав кой крив все тая, резултата е това. Бягай с 200 ако можеш, взимай си детето или той да си ходи и това е. Ще те оставя за да ходи по почивки с любовница.... и теб ще изкарва виновна Еми да беше споделил това и това ми липсва, не знам просто как се въздържаш. Много много съжалявам за тая отвратителна ситуация в която си. Дай Боже да си стъпиш скоро на краката и ментално да дойдеш на себе си, да си се грижиш Нормално за детенцето си . И в крайна сметка ти също да срещнеш някого, по-добре двама щастливи родители които не са заедно, отколкото двама нещастни заедно и детето да го вижда това. Баща ми и майка ми бяха така .... кофти беше. Пък може и да намерите път един към друг сега или на по-късен етап в живота. Нищо не се знае.

# 318
И дъщеря ми вече е на 7 месеца, захранването върви по-бавно отколкото ми се искаше, но каквото такова. Предпочита да я кърмя, но постепенно ще гледам да забързам процеса. Сега сме и на море за 10 дена и режима отиде на кино тотално, дано като се приберем го пооправим 😄
Съмър, прегръдки. Съчувствам ти, много неприятна ситуация. По - добре е, че си разбрала сега, а не след години лъжи. Направи каквото интуицията ти казва и нека то е най-доброто за теб и бебето. Едно време баща ми винаги ми казваше - важно е да имаш образование, шоф. книжка и твой покрив над главата си. Мъжът винаги може да духне. 🤐 Всичко ще се нареди 🫶🏻

# 319
  • София
Съмър направо ме разтърси, много, много съжалявам за това през което минаваш, знам че думите са слаби, но ще мине. Пожелавам ти кураж и нека всичко се развие по най-доброя за теб и детето начин, Бог си знае работата.
Прегръщам те!

# 320
Съмър, това, през което преминаваш, е отвратителено. Не искам да си представям колко ти е тежко. Но ти ще минеш през това с бебчо и ще бъдеш щастлива отново. Не губи себе си, обичай се повече, намирай малки вдъхновения. ❤️
С Ник започнахме захранването преди девет дни. Досега е ял картоф, сладък картоф, морков, тиква, пъщарнак, а днес и броколи - беше отвратен от броколите. От другите неща хапва един ден много, друг път по-малко. Вчера и днес дадох банан, а и череша в биберон. Харесаха се. Утре ще дам ябълково пюре, за да дам тези дни безглутенова каша с банан и ябълка. Засега давам само готови пюретата, в един момент мисля да яде от нашата храна, само готово да вземам месното пюре. Иска ми се тази седмица да въведа жълтък, а и глутена, а най-късно след това и месо.

# 321
  • София, България
Оф Съмър…. Кураж! Мъжете в голямата си част са си егоисти! На тях нищо не им се променя, те си живеят живота, а в същото време очакват от нас да сме им перфектните домакини, майки, любовници и тн и тн…. И често търсят по-лесния, по-безотговорния живот и ние ставаме пречка. Съжалявам много! Мисли за себе си и детето, бъди малко егоист в тоя живот, защото накрая само ти и детето ще страдате. Heart

Ние сме добре. “Захранвам” силно казано, давам всичко вече. Онзи ден и картофи от мусаката му пробутах, та не съм много за тема захранване Grinning
Вчера дадох кисело мляко за пръв път и хич не беше очарован, направо отвратен Joy
Иначе ми е много жега, хормони още ме тресат. Бях на АГ миналия месец и лекувах някакви гъбички, та утре пак да видим дали са излекувани. От два дки съм нещо като болна с хрема. Изобщо имунитета май ми е яко сринат след раждането и не знам какво да го правя.
Ходихме на първа почивка с бебето миналата седмица, беше много хубаво, мина перфектно! Учудващо за мен. Следващата почивка ще е септември на море Simple Smile

# 322
Здравейте и от нас! И моята девойка е вече на 7 месеца. От известно време вече спи само 2 пъти на ден( нощем продължава да се буди). Захранването при нас върви, хапва си, но преди сън си търси и да суче. Горните зъби са почти пробили, опитва се да пълзи, и иска да е нон стоп в ръцете ми( което разбира се е доста тегаво), но каквото такова.     Summer -Искренно съжалявам за това през което се налага да преминеш и то точно сега, когато и без друго ти е най-трудно с отглеждането на дете.... За жалост никой не е застрахован от тези неща! Бъди силна и това ще мине! Вярвай, че ще предстоят прекрасни дни за теб и за детето!

# 323
Здравейте и от мен момичета,
Моята сладурана също е на 7 месеца. Захранването върви долу горе, не яде повече от 120 гр, в повечето случаи около 80 гр… доста често и отказва храна. Иначе си държи лъжицата и я слага в устата, иска да е самостоятелна. Днес ще предложа сладък картоф за ръчички, защото не мога да продължавам само с пюрета, въпреки че вече ги намачквам с вилица. Не й се нрави много, но трябва да се научи. В момента въвеждам глутен по познатата схема постепенно. Опитва се да лази но не й се получава. Все още не може да се обърне от корем по гръб. Почти стои седнала без да се килка- понякога пада назад.
Summer много съжалявам за случилото се. Каквото и да кажа няма да има значение… но бъди много силна! Ти и детето ти сте на първо място! Вярвам,че нещата, които ни се случват винаги са за наше добро (дори и в момента да не го разбираме). Няма нищо случайно в живота и всичко се случва с причина. Болката е голяма, но най- важното е да съхраниш себе си! Прегръщам те силно, макар и да не те познавам и ти изпращам много любов, която да те стопли ❤

# 324
Съмър, прегръщам те силно! Сърцето ми се сви, като прочетох поста ти...
Няма да коментирам постъпката на мъжа ти....
Знам, че ще намериш сили да се изправиш!

Моите момчета са на 7 месеца и една седмица. Вкъщи е много шумно. "Говорят" си, "пеят", не млъкват. Тихо е само когато заспят. Добре, че спят дълбоко и по-много Simple Smile
Хапват с удоволстие. Все още предпочитат мляко, вместо вода Simple Smile
Взехме детска кошара за игра от приятели, защото едното бебенце пълзи и се търкаля много бързо. Другото, по дебеличкото, е по-бавничко и спокойно, но и то се обръща и прави опити да пълзи. Та, смятам следващия месец, два, да ги огранича в тази кошара за игра. После ще видим.
Обожават да стоят на детската плошадка (водя 6-годишния им брат да играе) и гледат децата как тичат, катерят се и скачат.
За жалост в Пловдив е доста топло и излизаме само предиобед. Следобед, така са се нагряли детските съоръжения, че и  децата не искат да играят на тях.

Аз се възстановявам от дисковата херния, много по-бавно, отколкото ми се иска. Може би е време за консултация с неврохирург и ЯМР. Препоръчаха ми боуен терапия...

# 325
Импосибел, пробвай с физиотерапия за дисковата херния - мога да препоръчам само за София и Варна изпитани места, но гаранция и в Пловдив ще намериш добър специалист.
Имам този проблем от много години и съм изчела какво ли не. Операциите са с много малка степен на реален ефект и обикновено до година-година и малко положението почти се връща в начална точка. С упражнения и движение може успешно да се живее нормално.
Пробвай и Боуен. Лично аз съм много скептична, но пък има хора, които са доволни. Нищо не губиш.

# 326
  • София
Съмър много съжалявам... Надявам се да излезнеш бързо от тази дупка. Семейство ти е близо до теб нали?

И моето момче е вече на 7 месеца. Вече сяда сам, пълзи от няколко дни и скоро очаквам и да почне да се изправя. Двигателно си се развива 1:1 с брат му. С хапването е на моменти, има дни всичко изяжда, дни в които стиска уста, та не бързам да се хваля че яде 😁. С всичко е захранен без риба и утре ще тествам Фуристо, че хем не ми се готви само за него, хем не ми се дават готови пюрета.

Със спането е мазало... Два месеца сън не бях виждала... Събота за пръв път спа цяла нощ, ама снощи пак ми разказа играта. Ама и това ще мине 🤗

# 327
Самърче, кураж и прегръдки! Надявам се да преминеш през тази ситуация и да излезнеш от нея по-силна от всякога!

Откакто бебока се роди, та и малко преди това не съм писала тук.

Ян се роди преди термин на 12.12.23. Изключително спокойно бебче е. Яде спи и пълни памперса. От днес стои сам седнал, което е най-новото при него. Има заместени обяд и СЗ, захранване започна на 5+++ Раздава прегръдки и усмивки на всеки и обожава детската компания. Скоро ще ходим на море с него и силно се надявам да му хареса.

# 328
Самър, потресаващо е това, но вдигай високо глава - най-важната си ти и бебока!

Как сте, хора - има ли малки бебчета- пършнги? На Матей хич не му пука с шина ли е, ебз шина ли е , пълзи се скоростно навсякъде се, завира се във всякакви шкафове, под столове и тн. Все си мислех, че ще отложим обезопасяването на контактите, ама и това време дойде.

Аз се сертифицирах за консултант по детски сън, много се вълнувам, тези дни правим сайта и докато това шило си поспива работя постоянно по него, пък да видим как ще потръгне. Хич не ми се връща на старата ми работа.

Захранването върви добре - днес въведох глутена с кус кус. Добре се приема всичко, но по-любимо то авокадо с елда не сме имали досега. Направо си го търси със следобедната каша и реве като го няма.
Като казвам реве - вашите реват ли ей така от скука понякога. СМеням стаите, измислям активности, ама то всичко му доскучава и се реве. На моменти оставам без тъпанчета. Не ми се извежда в тази жега, наистина е мор. Излизаме сутрин на люлките в парка и го прибирам..

# 329
Маце, дай после отзиви за Фуристо. Все недоволни познати от тези частни кухни - не толкова от храната, колкото от доставки, които много закъсняват и леко се обезмисля услугата, ако ти доставят нещта в 14.30.
Моята маймунка до скоро ядеше домашни пюрета. От една седмица не ще и да чуе и си търси готовите бурканчета. Та и аз се замислям вече с някъв вариант за кухня. Риба и аз утре ще давам, от масовите меса само нея не е яла.
Държавната кухня май е от 10 месечна възраст, така че има време.

За съня - момичета на неспящи бебета, толкова силно ви съчувсвам. Вие сте герои. Снощи се будеше на 2 часа и чак сега осъзнавам колко е изморително това. При нея предполагам, че е от единия горен зъб, който се опитва да пробие вече няколко дни, та може би й прави дискомфорт, защото постоянно ръфа нещо включително решетките на леглото.

Вкъщи сме сме и на още една вълна - ясли. Кандидаствах през май, за да видя какъв е процесът и какви са шансовете и да я приемат. Оказа се, че въпреки че имаме уседналост по адрес от години, че и аз, и мъжът ми сме работещи, от 4 детски ясли около нас, не я приеха, защото са й малко точките - просто няма братчета, сестричта и не влиза в някои от социалните критерии. Много ми се иска догодина да тръгне на ясла, та мислим варианти и за частни такива.

Общи условия

Активация на акаунт