Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 385
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • Сливен
И на мен ми се струват малко нерални снимките в групата във Фейсбук и се зачудих дали да пиша тук, по въпроса 😅.
То и нашият син започна на 3месеца и половина да се обръща, ама не бих тръгнала да го споделям  или да се хваля в дадената група..

# 346
Моето дете навърши 7 м., върти се по земята като пумпал и минава дневната с въртене по пода, но по никакъв начин още не може да седне самостоятелно и да запази равновесие - килва на една страна. И да пълзи не може, пък за изправяне и стоене на крака, дума да не става. И смятам, че това е напълно нормално, както и ортопедите и изобщо медицинската литература. За мен е странна амбицията при дете, което не може да прави нещо самостоятелно, ти да фейкваш, за да постигнеш уау ефект. Но да речем, че всеки има своето разбиране за гордост и за някои е, че детето седнало на 5 месеца, почнало да ходи на 7 и проговорило на 8.

# 347
  • Сливен
Like_Smoke харесвам  и подкрепям мнението ти. 👍
Просто понякога се замислям, че нали е роден по към средата на Декември и някой неща, стават по-късно. Но после виждам, че има деца родени ноември, та дори и по-рано, вече на 9-10-12 месеца и нямат зъби, а той е с 2. А и всяко дете различно се развива, няма как и според мен не би трябвало "да са по калъп".
Преди малко говорих със жената на брат ми /те са в чужбина и имат 2 деца, едното на 7, другото на 4 / и споделям кои зеленчуци, плодове, меса, каши съм вкарала, че и жълтък. Тя ми казва, браво за 2 месеца доста неща сте вкарали/дсли.А аз й казвам, че ми се виждат малко, при положение че повечето неща, ги давам по 3-4 дни 😅.
И тя като вас ми казва, хич не ги чети по групите, те си правят каквото си знаят и все много разбират 😆.

# 348
Момичета, подкрепям напълно.
Вярно е, че ние родителите са радваме на всеки прогрес на детето ни. Но децата ни са различни. Моите момчета също не се развиват еднакво. Едното бебе се роди близо 1кг. по-малко, а сега е 1 кг. повече от брат си. А ги храня еднакво. Защо едното не наддава толкова, кой знае? Купили сме му боди с надпис big brother Simple Smile Направо изглежда два месеца по-голям, защото в по-едър, в момента.
Педиатъра ни каза "Ето, близнаци са и различно се развиват". И това важи за всичко - тегло, двигателна активност, говор...

# 349
  • Сливен
Малко да изместя темата за момент - има ли някои от вас, които са взели столчета за кола? 🤔
Макар "след дъжд качулка..."ама да ви питам, че взехме столче на марката Moni, за 300лв.
Пак според Фейсбук група и сайт  "Деца на борда", има 8 столчета които са подходящи, минали краш теста, а другите с една дума не стават.. 🙄

Ето за това столче става дума:

# 350
Изборът на столче за кола го оставих на мъжа ми - той в 99% от случаите избира американски марки, които хич не са популярни в Европа, пък в България изобщо. След четене и гледане, избра Graco - даже не съм гледала дали има ревюта в бг сайтове.

# 351
Аз в началото много се притеснявах от разни писания и снимки кое бебе кога се обърнало по корем, кое загукало или си вдига вече главичката като е по коремче. Все сравнявах с Ема и се притеснявах, че тя изостава. А и нали знаете в началото как отнесено гледат и си викаш “дали всичко й е наред …” Разни познати и те с въпроси: ама загука ли, ама държи ли си главата … После като видях, че всичко това се случва макар и на по-късен етап и спрях да се тормозя. Когато, тогава! Simple Smile Сега и за зъбчетата не се тормозя и затова, че е нестабилна и не може да седи на дупе сама (главата й натежава, а в раменца и ръчички е много нежна и явно не може да удържи на тежестта).Онзи ден на моя мъж един колега, на който му се роди второ детенце малко след моето раждане, му казал че се развива съвсем различно от първото. Много се смея на разни коментари под такива фукливо видеа, че бебето проходило на 8 месеца: “А пък моето на 7 месеца ми попълни данъчната декларация.” Grinning
Да са ни живи и здрави дечицата, всичко друго ще дойде когато трябва. Blush
Момичета, вие какви бански сте купили или ще купувате на бебоците ви? С ръкавчета (къси, дълги)? Чудя се какъв да й взема. Май съм се насочила към тези с къс ръкав и къси панталонки. Ще ходим в началото на септември и би трябвало слънцето да не е супер силно.Ползвали ли сте по хотелите от техните кошарки? Предполагам, че са от сгъваемите. Вие ли си носите спално бельо за бебето или ползвате тяхното? В хотела, в който ще ходим предлагат и вана, гърне, бебешка козметика, но това ми се виждат неща, които са си индивидуални и от хигиенна гледна точка не ми се вижда ОК да се използват. Имат и бебешки бюфет, но за всеки случай ще си вземем каши и пюрета, че не се знае дали ще са ми ок като марка (на снимки видях, че млякото е Nan, а пюретата май бяха на Gerber). И двете не ги ползваме. Чак и колички предлагат. Преди да родя не знаех, че има такива екстри по хотелите. Grinning

# 352
Като говорите за бански, да ви кажа, че нашето бебе на море няма да ходи даже, горкото Grinning Та съвсем ще изостане в развитието.
Просто ние с мъжа ми не обичаме да ходим на море и плаж по общоприетия начин, така че и малката ще пропусне това преживяване и ще трябва да почака по-добри времена.

# 353
Столчето взехме Сайбекс Голд.

За море- и ние началото на септември ще ходим, но на бунгало. Мислихме и за хотел, но той лази навсякъде и не мисля че би се зарадвал на стая 18-20 квадрата. Избрахме бунгало на къмпинг Арапя. Има и детска кухня при заявка. Той ще е кажи-речи на 9 месеца и поне няма да мисля и това. Верандата е огромна, взех му кошара за игра 180х180 , но и без нея ще овършее.
За бански много се чудя. Хубаво ще взема размер, но другата година няма да е същия бански и реално ще купя за 5 цопвания във водата нещо. Бунгалото ни е на 80 метра от водата и се чудя дали да не го цамбуркам по единичните бански в ДМ които предлагат и после да си го подсушавам и сменям с памперс. Иначе за догодина живи-здрави, като почне да пише искови молби, да декламира Шекспир може и да заслужи цял бански 😂😂😂

# 354
И ние вече бяхме на море.
Бански не съм купувала. Памперси/бански за вода също. Дори надуваеми лодки/басейни не сме вземали. Не сме ги потапяли нито в морето, нито в басейните. Нито съм ги пекла на слънце. Но те са много бели, руси и синеоки (като мен).
Стояха си в количката, на сянка, докато 6-годишния им батко шурмуваше детския басейн. Единствено поднових слънцезащитата и слагах по-често (ние ползваме буквално от пролетта).
Децата спяха в две преносими легла-кошарки, които дадоха от хотела. Аз носих наше спално бельо, но не виждам проблем да си спят и на хотелското. Дадоха ни ел. кана от рецепцията, въпреки, че сега лятото, сякаш, нищо не затоплям.
Предстой ни почивна на планина, 1 седмица, там ще носим наши кошарки.
Храната - пюрета, купешки...

# 355
Ние сега се връщаме от морето, прекарахме си добре, освен че режима стана пъленлеш, но ще го оправим, надявам се. 😂 Бански бях купила от шийн, така и не ги използвахме, безсмислена покупка. Взех от декатлон няколко тениски със слънцезащита, беше с тях и с къси панталонки на плажа. В надуваем басейн я потопих 1 път с гащи за плуване от ДМ, но не беше очарована и не повторих😄 За слънцезащита съм много доволна от бебешката на Ayan. По хотели винаги взимам за нея чаршафче.
Bobby, в кой хотел са тези екстри 😄

# 356
  • София, България
Бански съм взела, не точно бански, а костюм с УВ защота от Декатлон.
Този и един пояс Swim-trainer Simple Smile нищо друго не ми трябва за море. Басейнче малко за плажа и това е. То така или иначе ходенето на плаж ще е за по 2-3 часа сутрин.

# 357
  • София
На този етап всички са съсредоточени на физическото развитие и е нормално да се вълнуват, особено майките с първи деца. Аз сега с второто хич не исках да бърза, ама и това си е шило като брат си и двигателно си върви напред. Онзи ден за да хване котката и пропълзя на четири крака. После има и той да ми вкарва стрес с проговарянето сигурно... Щото батко му до 2 годишен беше пълно mute, ама сега не спира да мели.

За столче сме взели на Бритакс, аз съм фен на марката. В едната кола си е още в кошницата на сайбекс. Взимала съм по евтини марки с баткото, ми много са зле та за това си заложихме на хубавото отново, а и излезне на супер добра цена от ЮК амазона.

За плажа, има бански, тениска с УВ защита с дълъг ръкав и шапка с УВ защита, наследство от брат му, банските са от ХМ. Ще му взема и памперси за плуване. Баща му не държи да виси на плажа, ама аз обожавам, та сигурно ще го водим за малко и ще се прибират. Сега бяхме на планина и му пълнеж басейна на двора. Всичко си носихме , и кошара и столче за хранене и количка. За морето няма да носим столче за хранене че едната ми количка ( имам 3😂) има борд за хранене.

Смоуки количките са ми Грако (летните)и са топ като качество, от баткото са ми, не са мръднали толкова години а са гледали няколко деца

# 358
Маце, значи спирам да се шегувам с мъжа ми, че е някакъв нърд, който избира световнонеизвестни марки. Признавам си, че Грако не ги бях чувала дори и си мислех, че са някакви щатски измишльотини.
Но аз много мразя да ровя, проучвам, гледам клипчета, докато той имам чувството, че изпитва  удоволствие от това Grinning

# 359
  • София, България
А столчето ни е Сайбекс Сирона.
Това показаното на Мони вероятно не е най-доброто, но пък за тези пари, по-добре със такова столче, отколкото без никакво. И все пак за 300 лв или малко отгоре може да се намерят по-добри марки, дори и внос от Германия/Англия. Амазон, Kiddies-kingdom, няколко немски сайта има.

Общи условия

Активация на акаунт