Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 394
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Боби аз давам за закуска плодово пюре с кускус  или с кисело мляко, също и грис и палента но много не я обича. След това за обяд зеленчуково пюре с месо или жълтък, а за вечеря найчесто мляко с бисквитки зъщото го засищава и спи от 9 до към 4 сутринта. Виждам че АМ вече не му е достатъчно и ако няма вечеря събужда се на всеки 2 часа за ядене.

Ситуацията вкъщи не е идеална. Много ми беше трудно през последните седмици, започнах да посещавам и психотерапевт. ММ през цялото време се извинява и казва че знае колко е сгрешил и как си е развалил семейството и живота. В момента спи при негов приятел, идва вкъщи през ден на няколко часа да види малкия. Чесно казано много ми е мъчно и трудно сама вкъщи, да няма с кого да обедвам или вечерям или да си разкажем как е минал денят. Също и от финансова страна не е лесно, с
добре че има тук закони които защитават жените особено при раздяла след изневяра. Но мисля че с времето ще бъде подобре. Родителите и сестра ми са ми на близо имам и 3 приятелки тук.

# 406
Аз давам каша следобяд. Някак не ми се иска и сутрин да й давам каша. А само плодово пюре не е  ли малко за закуска? Опитах с една бебешка паста на много малки звзедички. Сложих масло и малко сирене. И пак не и не. Мисля, че в сиренето е проблема. Натрупва го в устата и прави физиономии, че й се гади.
Иначе попарката я правя с мини сухарче от ДМ. Заливам го с малко гореща преварена вода и добавям масло и сирене. Да ви кажа, става много приятна на вкус. Изядох я първата сутрин, че да не я хвърлям. Grinning
Днес с триста зора изяде малко попара. Дадох й парче авокадо и го хареса. Но си дохраних с мляко, а по принцип не го правя.
 Боби, тя все още си суче когато поиска, така че в нашия случай не е малко ако е само на плодово пюре.  А има ли още бебета на които стомахчетата реагират на дадена храна? Малката имаше колики до късно( и все още има нощи в които се буди преди да пръцне), но за втори път се опитвам да и дам пюре със спанак и резултата е цяла нощ безсъние и превиване...

# 407
Да моето реагира на готови купени каши. Много се мъчи милото след това и избягвам да давам, само в краен случай ако сме цял ден навън и няма как да приготвя домашно.

# 408
Вие кисело мляко въвели ли сте? Четох нещо за 10-ти месец и още не съм давала. А какви бисквитки давате и в кисело мляко или в адаптирано?

# 409
Борис ако не харесва нещо директно плюе или почва да реве и половин час ми отнема да го успокоя, за да почне да яде нещо друго. Снощи имаше супа от моркови и пащърнак("любимите му зеленчуци") и на първата лъжица започна да плюе и вечеря кисело мляко с 3 сухара. Изяде си ги детето. Напоследък редуваме период от седмица/две е много гладен, даже търси допълнително мляко, след това период едвам да яде нещо.
Боби, моят син яде вечер половин чаша кисело мляко със сухари за десерт. Установихме, че не е иска да яде много сладко и затова не давам и бисквити. Ако бебето яде масло и сирене вече не би трябвало да има проблем и с киселото мляко.

# 410
Значи ще изчакам още мъничко, че вчера за първи път дадох масло и сирене в попара. Днес беше за втори път. Другата седмица след средата ще я пробвам с кисело мляко със сухарче. Мерси, Дейзи. Hug

# 411
Случи ни се и първата настинка при нас, та да се оплача. Толкова треперене цяла зима да не се разболее, защото е недоносен и сега за изненада лятото се случи. Вчера бяхме на консултация, мина преглед и всичко уж е наред. Всеки път му гледа гърлото и го преслушва и снощи в 21.00 вдигна температура.Мислех, че е от зъбите, но днес пак при педиатърката - зачервено гърло, възпалени уши и лека хрема и температура. И сега е на антибиотик. Не съм предполагала, че в рамките на часове може да се влоши. Надявам се да подействат бързо лекарствата.

# 412
Дейзи, ще мине. Малкият по същия начин си лепна от миналата седмица коксаки вирус. 39 градуса и не се повлияваше от нииииищооо. Ама като казвам нищо, нищо. Ефералган, панадол, Нурофен, не и не. Оттам от клиника в клиника от изследване на изследване, та чак седем дена минаха докато мина обрива, температурата, сега се лющи, педиатърката каза, че и ноктите можело да падат. Апетита борим да се върне. Така хубаво си хапваше сутрин обед и следобед, сега правим молебен за хапка. Иначе плодовете тук се плюят с поглед на погнуса- бърка си в устата и го хвърля на пода. Драматичен. Това, което обаче не отказва никога е авокадо с АМ на блендера да стане на пюре и слагам елда или сплета вътре, слагам и още АМ да добие вид на каша. Може и 200 грама да изяде от това на следобедна закуска. Веднъж пробвах да експериментирам с друго- то рев, то сълзи, то сополи.
Някой вече да изпитва така нашумялата в 8 месец separation anxiety? Ама то до тоалетната ако отида се реве и дере все едно го изоставям за цял живот… Мъжът ми много лошо го научи уикенда да сяда с него на килимчето докато си играе, а сега аз съм пленница на килимчето през седмицата….

# 413
Надявам се, че няма да ни сполети скоро separation anxiety Grinning Вече няколко пъти мъжът ми пътува уикенда само с бебето до роднини и даже не се сеща за мен. Иначе ние също не се занимаваме нон-стоп с нея, оставяме я да играе самостоятелно. Иначе нямам никакъв шанс да свърша нещо странично, което за мен не е ок.

# 414
След 2 нощи безсъние вече днес овладяхме уж температурата. За апетита е леко намален, примерно 1/3 да не иска да си изяде от манджите. Но и втори ден пие антибиотик, та явно и той започва да действа. За капак гледам, че първото зъбче е избило за тези два дни, та голямо съвпадение се случи настинка и зъбки.

# 415
Дейзи ,според мен всичко е вследствие от зъбите. На Драгослав преди 1 седмица му изби първото долно зъбче и преди да избие му се запуши нослето.  Заведох го на доктор , казаха,че е със зачервено гърло. Почнах да му давам сироп и капки,вдигна температура,  но аз всяка вечер му давам панадол по малко за да спи спокойно. Стана много ревлвив,крив,като плачеше му текваше бистър сопол,като вода. Отказваше понякога да се храни и седмица, две след това му изби зъбчето. Така ,че според мен може и да е от зъбите. Чувала съм,че като вземат да никнат и имунитетът спада. Сега и другото се мъчи да пробие и както стои и почва да пищи и да реве...голям зор са тези зъби,понякога ми е много жал.. каквото и да е бързо възстановяване!

# 416
  • София
Кристина ама наистина ли всяка вечер Панадол? Това обсъдила ли си с педиатър? Товари бъбреци, черен дроб... Не е предназначено за продължително ползване.

# 417
5 зъба на малката избиха без да ги усетим, но 6-тият й създаваше голям дискомфорт с пробиването. Давах три дни подред по половин доза Панадол преди нощния сън - потвърдено от педиатър. Определено се повлия добре и мина без да се тормози излишно. По-дълго време не бих давала, но за няколко дни нямам притеснение. В крайна сметка Панадолът е за такива моменти, дозата е малка, а и аз също взимам хапче когато ме боли нещо.

Иначе да, парацетамол товари черен дроб и бъбреци, но това се случва над определена дневна доза, а тя е доооста висока. При възрастните също, не само при бебетата.

Знам, че хомеопатията е много популярна, но за мен точно пък тя е твърдо Не.

# 418
За настинката и зъбките може би е лошо съвпадение, чак да вдигне 39 градуса от зъбки. Педиатърката твърди, че не е възможно. Едната му баба е детски лекар, твърди обратното, че може и при въпрос при всяко зъбче, ако е така все антибиотик ли да давам и тя ми каза да. Та и аз вече се обърках, поне бързо се пооправи, реално 2 нощи вдига температура, но още има лека хрема. kristina.d какво точно си давала на твоето бебе?

# 419
Антибиотик се назначава при бактериална инфекция. Не виждам защо при настинка да се изписва. Това е много порочна практика за презастраховане - в моето детство за абсолютно всичко се изписваше антибиотик - абсолютна лудост.
Колкото съм чела от англо-американски източници, вдигане на температура при зъби не е странно, но рядко е екстремно висока и се задържа. Ако това се случи, е добре да се търси друга причина.

Общи условия

Активация на акаунт