Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! И при нас е страшно - наруши се нощният сън при моето момиче, буди се през час-два и само с кърмене успявам да я доприспя (а до скоро си спеше почти цяла нощ без прекъсване). Тази седмица вече два пъти се случи пък да се буди посред нощ и да плаче неистово, не успява да заспи по около час - час и половина. Надявам се да е от скока и да мине скоро, защото е много изнервена и не ѝ стига сънят.

Зъби имаме четири - централните два отгоре и централните два отдолу. Май е рано за още зъби? Но и това би могло да е обяснение на трудното ѝ поведение напоследък…

Радвам се, че не сме сами. Ще мине и ще се радваме на порасналите си бебета след “киселата фаза” на скока! 😁🥰

# 541
Здравейте мами, относно играчките нямаме все още играчка за приспиване. Преди му беше един мики маус доста интересен, обаче срязах етикета и от раз го отхвърли. Та сега взима бодита, сутиени, блузките, играчки, каквото намери с етикет 🤷‍♀️. (Не тези с цена хартиените, а тези кадето са зашити не знам дали етикет е правата дума). Аз разбира се че не го оставам да си играе с тях, обаче тази любов към етикетите не я разбирам. Не ги пъха в уста, а просто си ги държи в ръчичка, а палеца на другата му е в устата и така си седи.

# 542
Моята госпожица налита на дистанционните, таблета и лаптопа. Много е смешна като я сложа на дивана и започва да се оглежда като хищник наоколо какво от тези неща може да докопа. И ако не дай си Боже някое е наблизо, тя вече е по корем и започва да лази скоростно към него. Всичко друго й е интересно, но не и играчките. Днес видя едни ключове на дивана и веднага скочи към тях. Grinning
Вечер имаме големи трудности със заспиването. Особено някои вечери е страшна драма. Надига се, върти се, плаче... Днес я забелязах, че отново много се лигави и се чудя дали няма да ни изненадат скоро и горните зъби. Прави някакви странни движения с езика от няколко дни, може би я дразни вече мястото, където ще се появят зъбките.

# 543
А относно играчките - за моето момиче взехме кърпичка за гушкане още преди няколко месеца. Много си я обича и си я гушка, когато се приспива. Има симпатични варианти на тези кърпички. Нашата е от Aiko.

# 544
Привет и от нас! И Моята девойка е много крива тези дни. Особено като трябва да спи настава война, та като гледам всички сме на едно положение. Относно играчката за спане, аз я забелязах още като беше на 3 месеца, че обича да си пипа  крайчето на одеалото. Купих ето тази играчка от Pepco( ще прикача снимка) и от тогава спи само с нея. Даже много често нощем като се събуди само и я давам в ръцете и заспива пак.

# 545
Нашето дете също обича лаптопи, дистанционни и кабели. Всъщност това й е основната страст и сме й отделили няколко кабела за нея - махнали сме металните накрайници. Етикети на дрехи също много обича, тях ги лигави качествено. Ципове също - дала съм й два несесера да си отваря и затваря. Изобщо конвенционалните играчки не ги закача, но предмети от бита са уау. Сега ще й вземем бизи борд с всякакви копчета, кабелчета, ключалки и т.н.

# 546
Мацки, не са манипулатори - на тази възраст още не са почнали Simple Smile Просто им е създаден един навик, който сега искате да промените. Нормално е да не се хареса - никой не обича да му разбутват навиците.

Точно така. До 1г, децата не могат да манипулират съзнателно. За да има манипулация, трябва да са добре развити причинно-следствените връзки в мозъка, които не се формират докато детето не проходи и не проговори (частично), което обикновено се случва около 12-13 месец. Мозъка така работи.

# 547
  • София
И при нас съня е мираж, чак с рани избива този зъб горе, с баткото не съм имала никакви драми, но с този е страшно. Отказва и храна и всичко...

За гушкане има две дудута, едното май му е по любимо, на Софи жирафа, а другото е на Литъл Дъч,и двете му ги въведох много рано, на 2-3 месеца.

Смоуки за играчка за заспиване препоръчвам пандите от ИКЕА ама да не им махаш етикета, баткото с тях се научи самостоятелно да заспива, хубавото е че ги има в изобилие и да загубите не е драма

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 12:40 от Мацето

# 548
  • София, България
Играчките за гушкане са топ и при нас от може би 3ти месец. Обаче почна вече много да става и сяда и хич не иска легнал. Спи му се, става, сяда, ляга, върти се, вади си бибата, гледа я и не може да заспи. Отделно няколко нощи се буди явно и от зъбите. Та в общи линии ден с ден няма еднакъв и никой не знае кога ще спим и кога не.

Ще мине и това Simple Smile

# 549
Здравейте! Днес за първи път чух за рехабилитация с ултразвук след секцио (че даже ни се полагала по здравна каса, но тази информация не съм сигурна колко е достоверна, защото в интернет не откривам нищо по въпроса). Потърсих в интернет, но не открих по-подробна информация. Единствено прочетох, че ултразвукова терапия се прилага след операции с цел по-бързо възстановяване на тъканите. Някоя от вас запозната ли е? Къде се прави, как, безопасно ли е… Има ли риск? Ултразвук ми звучи безобидно, но все пак…
П. П.: В момента си нямам “мой” гинеколог, на когото небрежно да задам тези въпроси, а не ми се ходи при нов човек на преглед само за да попитам това… 😆

# 550
  • София, България
Пробвай да питаш и в тази тема: За секциото с любов
Може да има някоя, която го е правила Simple Smile

# 551
Мда, май нявсякъде са еднотипни проблемите. Тази регресия и скок ни видяха сметката и тук, а както се бях отказала от зъби, два избиха наведнъж долу, а горе венеца е подут до кръв и чакам всеки момент. Нощният сън не го мисля , ако 3 вечери спи добре , на 4тата(както снощи) реши да открие нови звуци “баба дада, дай дай, айди дии” и така 2 часа си плямпаше. Срам и позор- ще кажеш че баба му го гледа(дано не е тази баба, за която си мисля …) Иначе и тръшкане има и фасони много бързо ги парирам аз, но не си препоръчвам методите, доста са крайни, но с моето работят. Споко, няма насилие в тях 😂 Аз пък си мисля, че вече прекрасно разбират при кого им минават номерцата и при кого не. На баща си се е качил на главата му и хоро тропка отгоре. При мен се замръзва и знае кога гуш, кога е сгафил.
Иначе свалихме шината през деня, носи я само вечер, това да купиш обувки на детето си едва ли някой ще ме разбере каква радост е. Дори да са само за фасон в количката.
По темата с играчките - вземам под наем от Infinity toy box - сега съм взела меки елементи за катерене, обожава ги , само слиза и се качва и прави крачки около тях. Другият месец ще наема триъгълник на Пиклер.
За храната - беше отказал да яде по едно време, май заради зъбаците, но сега си наваксва..
Утре заминаваме на море, на бунгала на Арапя, ще видим как ще е.
Та, знам, че е бебешки жаргон, но вашите деца обидиха ли ви смъртно с първото “баба”? 😂

# 552
Ба-ба-та-та-бабааа-тататаа-айдееее
Това е обичайният репертоар, повтарян до безкрайност с различна интонация. Любимото време е около 5 сутринта. Монологът може да продължи и по 40мин. Чак й се чудя как не й е скучно - седи си, говори си, а в стаята й е тъмно. По някое време обръща гръб на камерата и заспива до към 7.15.
Преди ставах да й давам биберон, но спрях. Явно още не може да свързва циклите на съня и прави една такава пауза. Не ходя при нея, не приспивам и изобщо ако няма плач, продължавам да спя.

Понякога искам да проговори, за да е по-интересна, но предполагам, че в един момент ще ме боли главата от бърборене. Тя просто не млъква.

# 553
Ник бръмчи с "Рррррр" и казва "Ла-Ла Ла". Отскоро като плаче чувам и "Мама". Simple Smile Аз отначало го игнорирах това, но той почти всеки ден като се разстрои, издава звуци като "Ма-ма". Иначе мъжът ми постоянно се опитва да го научи да казва "Папа" - тате 🙂

# 554
  • София
И Рая бабосва от няколко дни, но е толкова сладка че няма да се сърдя 😆. А и бабата е много готина и помага доста.
Момичета днес пътуваме за Гърция, до сега събирах багажа и кервана тръгва. Вече съм уморена. Стискайте палци да не мрънка много, че 5 часа е доста път.

Общи условия

Активация на акаунт