Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 392
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София, България
Ехеее Irki, браво! Тихичко честито и всичко да е наред Heart

И ние ходихме при Кремена Димитрова, страхотен лекар е. Аз останах много доволна от прегледа, беше много подробна и адекватна. Отделно е И педиатър и може спокойно ако има въпроси, не от нефрологията да ѝ се зададат.

Иво днес беше на кухня Фуристо. На мен ми беше адски вкусна супата, ама той нещо не я одобри много много. Но той нищо, което е с месо не одобрява, та ще видим утре безмесното дали ще го иска Rolling Eyes

# 376
Маргаритке и моя малчуган "изостава" спрямо други бебоци декемврийчета, хич не си го слагам на сърце, но нямам търпение да пролази хахах. Щом си се развива нормално за възрастта, няма значение дали са го "изпреварили".

Боби, силно стискам палци да осъществиш мечтата си. Аз още в началото за кърменето влезнах доста рязко на всеки, който се опита да ми обясни колко е полезно за бебето. Изборите са си мои.

Ирки страшна радост е за мен да прочета за двете чертички. Тихичко честито! ❤ Изпревари ме, исках да съм първа 🤣

# 377
Ирки, Честито и от мен и лека бременност 🙂

# 378
Момичета, вашите бебоци седят ли на дупе стабилно и могат ли сами да се изправят и да сядат? Вчера Ема направи 8 месеца (7 коригирани) и все още не може да седи стабилно, нито се изправя сама да седне. Днес бяхме на педиатър и тя каза, че вече трябва да седи. Праща ни на ортопед. Хем навсякъде чета, че не трябва да я насилвам да сяда, хем моята педиатърка ме кара да я слагам. Примерно аз да седна на земята и да я сложа между краката си седнала без да е подпряна на мен. Мен ме е страх, защото веднъж направи много рязко движение напред и си прегърна много кръстчето. Тя като цяло късно започна и със стоенето по корем и сигурно и това има значение. Нали уж всяко бебе си има своя темп на развитие?! Защо така ме напряга тази жена?! Ема е много енергична. Постоянно е по корем и шава с ръце, с крака. Напоследък надига дупе и крачетата на пръсти сякаш ще започва да лази, но все още не може да се надигне и отпред и да застане на 4 крака. Телцето й в горната част е доста нежно, ръчичките слаби. Вероятно още не може да си удържа тежестта. Хем си мисля, че няма нищо притеснително, хем като ми каже така педиатърката се напрягам и притеснявам.

# 379
https:// Моето момиче не може да седи все още. Задържа се за секунди и пада.  Когато детето е готово само ще седне от легнало положение. За изправяне права и дума не може да става. Не знам защо така ви филмира тази ваша педиатърка, че чак и на ортопед. Според мен не се притеснявай изобщо.

# 380
И аз така мисля. Когато е готова ще си седне. Иначе нямах предвид да се изправя права, а от легнало положение да успява сама да се надигне и да седне. Мъчи се, надига главата и шията и се напъва, ама не става. Simple Smile

# 381
  • София
При положение че е на 7 коригирани не мисля че все още има повод за притеснение, но не пречи да се упражнява. Сега не си спомням кога точно, беше преди да навърши 7 месеца започна изведнъж да се задържа седнал и след няколко дни седна сам от легнало. Свекървата го гледаше по това време и го слагаше пред краката и седнал и предполагам че това е помогнало.

# 382
Габриела е на 7++, стои седнала , но пада назад след няколко секунди. Опитва се да лази и все още не може. Повдига се с ръце, когато е по корем, също опитва с крачетата настрани. Бяхме на ортопед преди месец и не констатира проблем…за сега съм спокойна, но се надявам в 8- ми месец да има напредък.

# 383
Момичета, вашите бебоци седят ли на дупе стабилно и могат ли сами да се изправят и да сядат? Вчера Ема направи 8 месеца (7 коригирани) и все още не може да седи стабилно, нито се изправя сама да седне. Днес бяхме на педиатър и тя каза, че вече трябва да седи. Праща ни на ортопед. Хем навсякъде чета, че не трябва да я насилвам да сяда, хем моята педиатърка ме кара да я слагам. Примерно аз да седна на земята и да я сложа между краката си седнала без да е подпряна на мен. Мен ме е страх, защото веднъж направи много рязко движение напред и си прегърна много кръстчето. Тя като цяло късно започна и със стоенето по корем и сигурно и това има значение. Нали уж всяко бебе си има своя темп на развитие?! Защо така ме напряга тази жена?! Ема е много енергична. Постоянно е по корем и шава с ръце, с крака. Напоследък надига дупе и крачетата на пръсти сякаш ще започва да лази, но все още не може да се надигне и отпред и да застане на 4 крака. Телцето й в горната част е доста нежно, ръчичките слаби. Вероятно още не може да си удържа тежестта. Хем си мисля, че няма нищо притеснително, хем като ми каже така педиатърката се напрягам и притеснявам.

Моят бебчо е на 7+, няма особено желание да се върти дори сам. Прави го понякога, но си се наслаждава по гръб лежерно на всичко. Може да се задържа по малко седнал, но само ако ние го сложим (което не правя често, защото не би трябвало принципно ние да го правим). Той е и тежък, 9300 и 74см. Опитва се и той да пълзи, ама не мисля, че скоро ще успее хаха

# 384
Bobby® - Въобще не си го слагай на сърце и не го мисли.Всяко бебче е различно.На колежката ми примерно детето е 2 седмици по-голямо от Никол и вече казва мама,баба, деде,дада и т.н., а Никол само крещи и издава едносрични Joy
Ние сме почти на 7 месеца (след 5 дни ги правим) и ние не можем да сядаме сами.Когато ние я сложим няма проблем, но тя сама абсурд..даже не й е и интересно сама да опита, като с пълзенето.
Да се похваля успяхме напълно да заместим обедното и следобедното мляко с пюре и каша, според някои майки аз съм много лоша, но да видим и вашето мнение.
Наясно съм ,че на бебоците им трябва време,за да свикнат с новата храна,но Никол упорито отказваше да яде пюре и каша.В началото имах търпение и й давах мляко,за да не остане гладна.В последствие й хванах цаката и я оставях с по 1 час отгоре гладна, като види ,че номерът не й минава и си изяжда всичко без протести.Спаред майките от детската площадка аз съм ужасна,защото детето ми било гладувало.Вие как мислите?При положение,че детето ми се храни и вече няма протести толкова лошо ли съм направила или има и други толкова лоши и упорити майки като мен? Joy

И имам едно друго питане, случайно някоя от вас да е забелязала кривене на едно от очичките на детето?Направи ми впечатление,че лявото ни око не е толкова центрирано като дясното,но е само на моменти.Не го прави през цялото време, а като се загледа за по-дълго време на някъде например и сякаш лявото й оченце се забавя сравнение с дясното и малко по-късно се центрира.

# 385
  • София
Кристина аз правя същото с обедното пюре, събират му се някъде 4-4.5 часа, иначе не го ядеше.

За очичките нормално е, носа не е оформен и визуално изглежда изкривено, но ако имаш притеснения заведи го на очен, аз с голямото също се бях притеснила и го водих

# 386
Кристина, за очите може да се консултираш с офталмолог. Принципно при бебета и деца има известна форма на астигматизъм, която се израства около годинката, но при някои има нужда от корекция.
Близко наше дете имаше този проблем, но майката не го виждаше или не му обръщаше внимание, на мен ми беше неудобно да й кажа, че едното око на малката не е съвсем както трябва, защо не знам как ще реагира, но накрая някаква нейна колежка й обърнала внимание - жената явно по-директна е била, и го заведоха на лекар, който установи проблем. Правят упражнения и така.

Относно храненето - при нс също са заместени обяд и следобедна закуска, мисля да почна да предлагам и сутрин нещо различно от мляко - малката ще стане на 7+++, слеедващата седмица.
Храна между отделните ядения не предлагам - когато трябва да яде, колкото изяде - толкова.

Дете, което на 7++ говори ми се струва невероятно. Баба, мама, тата е лепетна реч, но това не е говорене. Чисто еволюционно говорът е късно развито умение, така че наистина ще е изненадващо ако се появи толкова рано.

# 387
Срички като ба-ба, ма-ма, та-та на тази възраст са неосъзнати. Бебето просто тренира като издава звуци. Достатъчно е една такава майка да каже на площадката " Моето бебе говори" и ето ти драма.... Между другото аз умишлено избягвам площадките, точно защото не мога да понасям подобни жени дето светът им се върти около това да сравняват децата си и да изтъкват тяхното какво може.....

# 388
Срички като ба-ба, ма-ма, та-та на тази възраст са неосъзнати. Бебето просто тренира като издава звуци. Достатъчно е една такава майка да каже на площадката " Моето бебе говори" и ето ти драма.... Между другото аз умишлено избягвам площадките, точно защото не мога да понасям подобни жени дето светът им се върти около това да сравняват децата си и да изтъкват тяхното какво може.....

Така е и напоследък ми е направило впечатление ,че майките масово са такива.Едната каже как нейното може само да яде вече например и веднага се започва ,а моето пък може това и това, това и това.

# 389
Моника също е със заместен обяд и следобедна закуска вече. От 1 седмица зпочнах и сутрин да я мъча с малко попара да вкарам глутен. Сега яде 80 попара и другото я каша , я мляко зависи. На 7 м е точно захранвам от 5++. Вкарах скорострелно всичко за възраста защото отказваше млякото. Е аз лоша майка ли съм. Също е стояла с по половин един час отгоре за да прояде. Такова е порожението. Само който не е минал от там да знае колко си отчаян вече да накараш детето ти да яде .... абе да си гледат работата твойте майки. Как съдят ей така ....

Общи условия

Активация на акаунт