Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 771
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Моята девойка напоследък при късното мляко първо прави 1 минута протест. Бута шишето с ръка, не иска да захапе биберона, реве. Чудя се дали е защото я будя и е сънена или е преход към отказване от нейна страна. Преди не го правеше (всъщност може и зъбките да са причина). Аз обаче съм настоятелна и след протеста все пак захапва и го изпива почти цялото - 210 мл. със 7 лъжици АМ.

# 646
Освен сутрин и вечер давате ли и през деня АМ или го пропускайте вече?

# 647
От осмия месец Борис е на детска кухня и пие АМ само през нощта, когато се събуди. Добавям АМ към закуската, когато това позволява или към кремовете за СЗ.

# 648
При нас програмата е следната (не знам правилна ли е, но това засега сме изградили като програма):
6 ч. - АМ 210 мл. (баща й я храни понеже тогава става)
10 ч. Закуска (паста/овесени ядки с масло и сирене или малко плодово пюре, бисквити с кисело мляко)
13.30 - 14 ч. Обяд (пюре с месо/риба/жълтък/сирене)
17.30 - 18 ч. Следобедна закуска (каша с/без плод)
21.30 - 22 ч. АМ 210 мл.

# 649
  • Сливен
Храненето на  младежа ни е:
06:00 Ам 210
09:00-09:30 Закуска-попара или кускус различни видове, със сирене
12:30-13:00Обяд /манджа, или пюре с 1/2 жълтък, или с месо
16:30 - Каша с  плодове
19-19:30 Ам 210
21:00-21:30 заспива

Това яде, като големина на парчетата,за обяд:

# 650
Добре, момичета, а колко като количество вода изпиват вече вашите бебоци?

# 651
Моето момче лятото пиеше много вода, а откакто се позахлади май започна да пие по-малко.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 14:32 от daisy85

# 652
  • Сливен
300мл вода на ден

# 653
Моята почти нищо не изпива. Продължава да не иска и е голяма борба да дръпне няколко пъти. Не знам какво да я правя в това отношение.

# 654
  • Сливен
Отначало му давах със шише, което е за АМ-едно малко, което използвах само за вода. После използвах следното - първата снимка, а сега пие от това със сламка-втората снимка.

# 655
Сикрет, как го научи да пие от шише със сламка? Моят младеж вече мина 11 месеца и пие от обикновена чаша и все още се оливаме, другият ни вариант е шише с биберон. Всички останали варианти на магични чаши, чаши с капак, шише със сламка и всичко, което е на пазара не може да го възприеме.

# 656
  • Сливен
Ами не сме го учили - директно му подадох сламката към устата и той "запи" от нея 😅😆. Даже снимката която качих, е когато за пръв път пи от шишето. Шишето го бях харесала и го имаше в магазин "Дъга" предварително, но снаха ми ми го изпрати от чужбина, заедно със неразливна чаша, която се използва от 10 или 11 месечна възраст. И като пристигнаха нещата, викам на Мм - дай да го  пробваме това шише , а нашият младеж, все едно "цял живот" е пил от сламка. 😆😆😆

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 16:47 от сикрет

# 657
На който му  е интересно, тук има доста информация и трикове за пиене от чаша https://solidstarts.com/cup-drinking/

Като цяло не препоръчват да се ползват т.нар. sippy cups, както и тези с дръжка. Приема се, че няма смисъл да се приучава детето да ползва нещо, което ще е за кратък период - тоест не е умение, което ще ползва дълги години. Нормална чаша и такава със сламка са ок.

Малката се учи от отворена чаша, но предимно се залива засега Grinning

При нея храненето е:
8.00 сутрешна закуска
12.00 обяд
16.30 следобедна закуска
19.30 вечеря плюс малко АМ
22.30-23.00 АМ 180 мл

През деня предлагам постоянно вода, пие колкото е жадна.

# 658
  • София
О това АМ свободно можеш да го пропуснеш, засили и вечерята да е по пълноценна и ще е ок.

Моето пие от чаша със сламка от 6 месечно, пие много ама колко като мл не знам. Баткото чак на 5г се научи със сламка, какво ли не пробвах, но пък на 1г се научи от неразливана чаша да пие, та различни са децата

# 659
Здравейте момичета, супер беше да ви прочета до тук. Страшно много и различни гледни точки, над които да се замисли човек. Аз понеже съм решила да не се връщам на работа. Работата ми като учител , консултант по сън, се надявам да сработят и да не ми се налага да гледам неприятни физиономии на работното ми място. Отделно адски много държа да обучавам Матей вкъщи и все повече си затвърждавам мнението да не посещава градина. Предучилищната… имам позната която с много документи до МОН и това пропусна. Иначе Матей буквално не може без мен. Залепен е за мен, дори когато си почива иска да е полегнал на гърдите ми, после пак отива да лудува, но горко ми ако отида до тоалетната. Изправя се пред вратата и почва да думка с пълна сила по нея. Психоложката ми казва, че това било “сигурна привързаност”. Може би имаше предвид теорията на Боуби.
Правя опити да заместя вечеря, но от кухнята вечерята е предвидена да е една супа- доста водниста, а Матей не яде хляб под никаква форма(сухари, с квас, без квас-НЕ), та май ще се върна на варианта пюре за вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт