Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 290
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Somewhere beyond the moon and stars
Разбира се, че е радост за баба и дядо. Heart
Нашите са далече и пращам снимки и видеа, когато мога, за да знаят как се развиват децата.

Ние трябваше да пътуваме сами за няколко дни; оставих моето velcro baby с майка ми и си представях, че ще се зарадва да ме види, като се върнем... Точно не стана така, не искаше да се откъсне от баба след само 3-4 дни. Grinning

Tori244, според мен са още мънички и нямат интерес, евентуално да му дадеш да си държи самичко и дъвче четката. Моето по-голямо дете едва към 1.5-2 г. прояви интерес към миене на зъбите, а откакто е на 3, си ги мием даже заедно двете. Всичко с времето си и като дораснат за него, нещата се случват леко и доброволно.

# 631
Аз взех една силиконова "четка" на Нук. Хем я дъвче, хем масажира венците. Паста също взех, но се чудя веднъж днвно достатъчно ли е да се ползва?
Малката има 8 зъба и са тръгнали предкътниците да излизат, та ми се иска да има грижа в тази посока, защото много ме е страх от кариеси. Давам вода и след всяко хранене, но не знам дали е достатъчно. Тези дни съм на зъболекар аз и ще го разпитам за повече идеи и насоки.

# 632
Леле, 8 зъба? Ние сме все още само с 2 отдолу. Предполагам, че скоро ще излязат и горните 2, защото положението е страшно в момента откъм мрънкане.

# 633
8 зъба?Уау!Ние също имаме 2 зъбчета ( второто проби преди няколко дни).
Искам да попитам какво им давате за следобедна закуска?Пробвах попара,  плодови пюрета, каши (вече й писнаха), пудинг, мляко с бисквити и кус-кус.Вече отказва всякаква следобедна закуска.Изчерпана съм от към идеи и нямам представа какво да й правя.Бих се радвала на съдействие.

# 634
  • Сливен
Нашият младеж е със 6 - 2 отдолу /тръгнаха още в 5ти месец / и 4 отгоре, които тръгнаха да излизат на веднъж, в края на 7ми месец.

# 635
Това със зъбите и аз не го очаквах, знам че късно почват да се появяват при повечето деца. Но още в началото на 4ти месец се появиха двата долни резеца и след тях за седмица и нещо избиха и горните. После страничните и така. Много е зъбата и гризе всичко Grinning

За следобедна закуска давам нарязани плодове в купичка плюс кисело мляко. Също така правя едни мини бисквитени торти в купички - бебешки бисквити плюс кремче. Правя и грис с мляко и масло като добавям малко ванилия или канела. Мляко с ориз също се приема добре. Общо взето правя поне 3 порции, за да има за следващите дни - моята девойка няма против да яде една и съща закуска следобед. Като цяло не държи на разнообразието. Шегувам се, че по това поне прилича на мен - от 20 години закусквам едни и същи неща и не са ми писнали.

# 636
  • София, България
Иво има 7 зъба. Мия ги с четка на Нордикс. Изобщо не си давам зор да му ги мия, ако е кисел нещо, даже сме пропускали вечер с миенето. На този етап е повече изграждане на навик и, Тори, по-скоро не бих натискала ако не иска, но не бих се и отказвала да пробвам всеки ден. Направи го под формата на игра, дай четката да си играе. Simple Smile

# 637
  • Сливен
Влизам само да споделя, за тези 2 термоса,защото все се каня и все не остава време или забравям 😅.
Единият с лъжицата е от Пепко, за храна-  15лв,другият е от магазин "Дъга" - цената не се сещам, но водата със сигурност я държи 6 часа топла /предполагам че и повече може да издържи, но аз я налях в 10 сутринта и я отворих в 16:00-16:30 следобед /.

# 638
Момичета, знаете ли горе-долу докога се пие мляко от бебетата, които са на адаптирано мляко? Не съм се сещала да питам педиатърката.

# 639
  • София
До 1г се пие, след това се минава или на тройка или на обща храна с повече млечни. Аз ще оставя сам да си спре, ако не спре сам ще гледам да го махнем до към 1г6м. Баткото сам си го спря на толкова

# 640
Момичета, знаете ли горе-долу докога се пие мляко от бебетата, които са на адаптирано мляко? Не съм се сещала да питам педиатърката.

На няколко лекции съм чувала, че след 1г  вече минават на 3ка мляко и се пиело вместо прясно мляко, защото имало ммного повече полезни витамини и минерали от прясното мляко (има формули и за 2-3годишни).

# 641
Тъкмо като говорите за храна да ви питам.
Значи при малката е заместена закуска, обяд, следобедна закуска. Вечер сядаме всички да хапваме и тя съответно си има чиния с нарязани зеленчуци, парче месо, резен сирене/кашкавал, сварени макарони и т.н. Не мога да кажа, че изяжда кой знае какво количество, но участва в семейното хранене. След това давам мляко. Последното мляко е около 22.30-23.00 - изпива около 160-180 мл. Тоест общо две бутилки дневно.

Чудя се да почна ли да й давам пълноценна вечеря - тоест с малко помощ от моя страна и да спра с млякото за дохранване - около 100 грама? На 10 месеца е.

# 642
И моят мъник е на 10месеца, обаче аз от два месеца (лоша майкаааа) му давам вечеря, даже има по няколко поредни дни, не е пил мляко изобщо.. Млякото го слагам в кашите (за закуска (или СЗ) и за вечеря).. Просто не качва килограми(а яде много), а и вечер се будеше от глад сякаш.. Та от както вечеря каша+зел.пюре(месо/жълтък само на обяд давам), нощния сън е много по-добър.
Като плюс е и че няма асоциация за заспиване мляко/шише/-сън. Баня,вечеря, пообиколи малко, гушкаме се и го приспиваме с баща му. От както започна скока(по календара на Нани,нани бебе) , сутрин в 6/6:30 му давам 180мл мляко и си доспива. Иначе като не е в скок, не търси ядене.

Не казвам, че е правилно(то не е), не съветвам да следвате пример или каквото и да било, просто споделям при нас как е положението Simple Smile

# 643
  • София
Смоуки по принцип вечерното АМ последно се маха. Нашия яде вечеря към 19:30 и пие последното АМ в 22:30, понякога цялото го изпива, понякога половин, 210 със 7 лъжици. Според мен е много рано да се маха вечерното.

# 644
Маце, най-вечерното - 22.30-23ч няма да го махам. Най-малкото, че едва ли ще изкара от вечеря до закуска. Тя сутрин става в 7.15-30 и яде в 8, аз не давам нищо преди това.

Чуденето ми беше за млякото към вечерята - дали да я заместя изцяло и да не давам АМ. Но предполагам, че тя от самосебе си ще го спре като увеличи изяжданото количество твърда храна. Вчера, примрно, след вечеря изпи 50-60 грама и не искаше повече, но преди това яде супа и оризови кюфтенца.

Общи условия

Активация на акаунт