Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 554
  • 753
  •   1
Отговори
  • Варна
Добре дошли на всички бъдещи мами с термин месец февруари 2025 година!
0⃣2⃣2⃣0⃣2⃣5⃣
[/b]
Вече сме в 9 месец и съвсем скоро очакваме с трепет нашите бебета.

9 месец от бременността е последният месец от бременността. Детето е готово да започне своя нов период от живота и уверено се приближава към термина. Когато настъпи деветият месец, важно е да бъдете готови напълно, за постъпване в болница. Детето вече се смята за доносено. Поради това е препоръчително да бъдете нащрек.В 9 месец влизат 36 гестационна седмица, 37 гестационна седмица, 38 гестационна седмица, 39 гестационна седмица, 40 гестационна седмица. През последния месец окончателно се определят индивидуалните параметри като тегло и ръст. Доносеното дете средно тежи от 2600 до 3600 грама. Колкото до височината му, тя трябва да бъде в рамките на 48-54 см. Отклонения от тези показатели са допустими и често са нормални.
[/color]
Признаци за наближаващото раждане
Важно е и затова ще повторим, че през деветия месец раждането може да започне във всеки един момент. Сред обичайните предвестници на приключването на бременността и започването на раждането, освен зачестяване на контракциите и характерни болезнени усещания, са:

1.Отпускане на корема.
2.Често посещение на тоалетната по малка нужда.
3.Понякога няколко дни преди започването на раждането теглото на бременната жена значително намалява. Става дума за загуба на 1-2 килограма. Тя се обяснява с хормонални промени, слаб апетит и понижаване на количеството на течностите в организма.
4.Падането на т.нар. „тапа“, която представлява слузеста маса. Каналът на шийката на матката, в зависимост от съзряването си, започва да се отваря. „Тапата“, която досега го е закривала, пада. Този признак лесно може да бъде доловен от бременната жена, тъй като се забелязва по бельото. То е оцветено с кръвениста слуз.

Списък с термини
Скрит текст:
@Анонимна термин 01.02.2025 момче Blue Heart
Mariq878 термин 01.02.2025 момиче Sparkling Heart
KPP термин 02.02.2025 момче 💙
MBStefanova термин 02.02.2025 момче💙
Анонимна* термин 05.02.2025 момиче Sparkling Heart
Melissa3 термин 05.02.2025г момиче Sparkling Heart
Daisy_D  термин 06.02.2025 момче Blue Heart
Jakito999999 термин 07.02.2025 момче 💙
Kaq22  термин 08.02.2025 момче Blue Heart
Alyssa термин 08.02.2025 момче 💙
EluK термин 11.02.2025 близнаци, момичета 💖💖
soulfy термин 12.02.2025 момиче 💖
Lady_Kalinka термин 15.02.2025  момче Blue Heart
GNA2021  термин 16.02.2025 момче Blue Heart
MM* термин 17.02.2025  момиче 💖
Google76  термин 19.02.2025  момиче Sparkling Heart
posaranka термин 19.02.2025 момче 💙
Unicorn94 термин 19.02. 2025 момиче 💖
Rimmona термин 19.02.2025
esmeralda23 термин 20.02.2025 момче 💙
Mikmarr термин 20.02.2025 момче 💙
ThroughMyWindow термин 20.02.2025 момиче 💖
yanbibiyan818 термин 21.02.2025 момиче 💖
SissiK97 термин 21.02.2025 момиче 💖
Lipsie термин 21.02.2025 момиче 💖
The_Black_Hole термин 22.02.2025 момче Blue Heart
WildFlower13  термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Ai-djini термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Tddd21 термин 23.02.2025 момиче 💖
wertyn термин 23.02.2025 момиче 💖
Kookaburra термин 24.02.2025 момче 💙
***Стела*** термин 25.02.2025 момче Blue Heart
Жизел24 термин 27.02.2025 момче 💙
Zuchero термин 28.02.2025 момиче Sparkling Heart
alexksa термин 28.02.2025 момче 💙
tennis_coach термин 05.03.2025 близнаци, 2 момичета 💖💖
Sunshine lady термин 08.03.2025 момче 💙

Нашите бебета
@Анонимна - бебе Константин 17.01.2025
MBStefanova- бебе Бранимир 17.01.2025
tennis_coach- бебета Йоана и Мелани 18.01.2025
Mariq878 - бебе Андрея 19.01.2025

Линкове към старите теми:

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:37 от Daisy_D

# 1
Благодаря за новата тема! ☺

Да попитам, освен изследване за кръвна група с печат от лаборатория какви други изследвания се изискват?
Понеже съм ги правила преди повече от 6 месеца и ми искат актуални в болницата, а не си спомням какво точно се пускаше. Освен Хепатит Б и Ц, СПИН и Сифилис нещо друго трябваше ли да се изследва или не?

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 22:39 от @Анонимна

# 2
Благодарим за новата тема Simple Smile записвам се

# 3
Мисля ,че са само тези.
Благодаря за новата тема! ☺

Да попитам, освен изследване за кръвна група с печат от лаборатория какви други изследвания се изискват?
Понеже съм ги правила преди повече от 6 месеца и ми искат актуални в болницата, а не си спомням какво точно се пускаше. Освен Хепатит Б и Ц, СПИН и Сифилис нещо друго трябваше ли да се изследва или не?

# 4
Благодаря за новата тема 😊
На мен освен тези изброените ми казаха ваг. секрет и CMV, но не са ми казвали че задължително трябва печат и подпис от лабораторията. Сега на 08.01 съм на преглед и ще питам.

# 5
Благодаря за новата тема! Аз кръвната група я имам на картонче, ще си нося него

# 6
Благодаря за новата тема ! Аз не издържах и отидох на преглед заради болки в бикини линията и падането на гъста слуз. Е хора ужасно гадни са тези болки. Попаднах на страшно мила жена в Токуда, а иначе пристигнах заедно с жена, която ражда на термин и се разплаках от умиление .Шийката не се е скъсила, според нея не е тапа и ме провери за разкритие (УЖАС), а дори не е влизала към шийакта. Направихме и за пръв път тонове и сега ще чакам на 7ми за още едни тонове и секрет🤷♀…Иначе се оказа ,че и мацката е при Апостолова ,като на нея й е казала същото ,като на КРР-Контракции на 6-7мн и тн.

# 7
О,много мила среща. Тя беше ли спазила това за 6-7 минути за поне 1 час или беше по-рано и как се чувстваше като цяло?
Радвам се, че при теб всичко е наред Heart

# 8
О,много мила среща. Тя беше ли спазила това за 6-7 минути за поне 1 час или беше по-рано и как се чувстваше като цяло?
Радвам се, че при теб всичко е наред Heart

При нея цял ден е имала контракции на различен интервал,а вчера й е падна тапата. В болницата й бяха на 8мн от 2 часа и имаше само 2см разкритие ,въпреки това я приеха за раждане  .Чстно казано аз бях по-неспокойна от нея , тя беше самото спокойствие. По нищо не й личеше ,че ще ражда. Д-р Колева и асистентката й бяха на смяна .

# 9
@Анонимна,

Нямат право да не ти дадат изследванията. Аз след всеки преглед ми дават документ и снимки от ехограф. Какви са тези писаници на ръка? Аз щях да вдигна скандал до директора на заведението за това. Искай си документите! В оригинал! Плюс документ от ВСЯКА консултация. Пълни безхаберници, това аг редовно преточва касата. Аз бих подала сигнал към РЗИ.

Това искат в Надежда, ако не си се следяла при тях:

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 11:09 от The_Black_Hole

# 10
Благодаря за отговора.
Пределно ясно ми е, че тази жена източва стабилно касата, както и пациентките си. За мен това не е лекар и съм го казвала многократно в предишни постове.
Права си, че трябва да подам сигнал за нея.
А може ли да ми кажеш какво точно представлява тази обменна карта?
Понеже наистина това, което тя ми даде е един хвърчащ лист, в който е описано къде работя, дали съм женена, кога ми е термина и дали имам придружаващи заболявания.
@Анонимна,

Нямат право да не ти дадат изследванията. Аз след всеки преглед ми дават документ и снимки от ехограф. Какви са тези писаници на ръка? Аз щях да вдигна скандал до директора на заведението за това. Искай си документите! В оригинал! Плюс документ от ВСЯКА консултация. Пълни безхаберници, това аг редовно преточва касата. Аз бих подала сигнал към РЗИ.

Това искат в Надежда, ако не си се следяла при тях:

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

# 11
Благодаря за отговора.
Пределно ясно ми е, че тази жена източва стабилно касата, както и пациентките си. За мен това не е лекар и съм го казвала многократно в предишни постове.
Понеже наистина това, което тя ми даде е един хвърчащ лист, в който е описано къде работя, дали съм женена, кога ми е термина и дали имам придружаващи заболявания.

Според мен ще е нещо като поетапната епикриза, кога какво са ти изследвали и заключение на края. Не знам, само подозирам какво е.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/36902
"Картата, изготвена по образец /Приложение №7 на наредбата/, е включена в медицинския софтуер на лекаря. В нея се отразяват резултатите от проведените прегледи и изследвания, осъществявани на диспансерен принцип, съгласно алгоритъма на програма „Майчино здравеопазване“.  Лекарят може да принтира картата, за да я предостави на бременната жена.
Съгласно цитираната наредба и приложенията към нея, специалистът наблюдавал Вашата бременност, следва да издаде карта за профилактика на бременността."

Виж какво изрових:

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136933195

Твоето на това ли прилича? Може само да е качена в системата. Направи си евротръст (безплатно е) и влез в https://my.his.bg/login Тук трябва да я видиш със сигурност.

# 12
Подобна е на тази, да. Нямам я качена в еЗдраве. Само направлението за хоспитализация е там. 😅
Дано все пак и това моето свърши работа. 😆
Благодаря за отговора.
Благодаря за отговора.

Според мен ще е нещо като поетапната епикриза, кога какво са ти изследвали и заключение на края. Не знам, само подозирам какво е.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/36902
"Картата, изготвена по образец /Приложение №7 на наредбата/, е включена в медицинския софтуер на лекаря. В нея се отразяват резултатите от проведените прегледи и изследвания, осъществявани на диспансерен принцип, съгласно алгоритъма на програма „Майчино здравеопазване“.  Лекарят може да принтира картата, за да я предостави на бременната жена.
Съгласно цитираната наредба и приложенията към нея, специалистът наблюдавал Вашата бременност, следва да издаде карта за профилактика на бременността."

Виж какво изрових:

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136933195

Твоето на това ли прилича? Може само да е качена в системата. Направи си евротръст (безплатно е) и влез в https://my.his.bg/login Тук трябва да я видиш със сигурност.

# 13
Подобна е на тази, да. Нямам я качена в еЗдраве. Само направлението за хоспитализация е там. 😅
Благодаря за отговора.

Според мен ще ти свърши. Но да, стоматолог ми е задържал на цялата фамилия сините книжки, за да пише всяка година пломби на баща ми, дето нямаше нито един зъб в устата. Личната на наще също правеше безброй шмекерии и надписваше "щото така сме се разбрали с майка ти", а като и поисках да и даде направление за кръвни, щото беше зле, каза да ходя на частно. Малко ми е деликатна темата за лекари, които мамят толкова очевадно и нагло.

Извинявай, че така рязко реагирам и казвам да се подават сигнали и че е нередно нейното поведение.

# 14
О напълно си си права. Аз доста си опатих от тази жена. Едно, че не ми следеше бременността като хората, сума проблеми ми създаде. Второ, че на всеки преглед ми взимаше пари колкото на частно, а уж по каса ме следеше. И трето, три пъти ме вкарва в болница без причина, за да източи пари и от касата.
Изчаквам да родя и ще и напиша и името, за да излиза в търсачката с лоши отзиви, за да не се опарят и други момичета.
Жалкото е, че не живея в София и тя се води една от най-добрите в областта, а всъщност е пълен търговец, който не се интересува от здравето на пациентите си.
Благодаря за отговора.

Според мен ще ти свърши. Но да, стоматолог ми е задържал на цялата фамилия сините книжки, за да пише всяка година пломби на баща ми, дето нямаше нито един зъб в устата. Личната на наще също правеше безброй шмекерии и надписваше "щото така сме се разбрали с майка ти", а като и поисках да и даде направление за кръвни, щото беше зле, каза да ходя на частно. Малко ми е деликатна темата за лекари, които мамят толкова очевадно и нагло.

Извинявай, че така рязко реагирам и казвам да се подават сигнали и че е нередно нейното поведение.

Общи условия

Активация на акаунт