Козунаци 2024

• 56 577
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Ами браво, ние се синхронизираме както приятелките си синхронизират цикъла, ти да видиш. И аз от един-два дни мисля за козунаци! От години чета темата и си извадих някаква смесица от рецепти. За мен моята извадка си е добра Simple Smile Малко е нестандартна, защото има хлебна сода. Не съм записала и се мъчих да се сетя, в коя популярна рецепта преди години имаше хлебна сода и кисело мляко?

# 511
А с какво брашно ще месите козунаци.. От Коледа попадам само на кофти брашна.

# 512
  • In transit
Скаридка, в магазините на Родопа милк има две брашна на Мливо, в червена и тъмночервена опаковка. Съответно силно и много силно. Двете са много хубави. Имаше и една на Бабината питка, но не съм сигурна последния път дали го видях.

# 513
  • Sofia
Скаридка, аз не съм решила, но вариантите ми са Бабината питка,  Капуто Куоко,  Капуто Манитоба + Съединение - 70:30. 
Ако можеш да намериш "пица" на София мел, също + Съединение - 70:30
Аз не харесвам белите брашна на Мливо, а много силното съвсем не е точно такова.

# 514
На бабината питка бе съм пробвала, хубави ли са? Предполагам взимате бутиковото

# 515
  • София
От това слагам 250 г и брашно Манитоба 250 г т. е. смесвам ги , от години така работя, заредила съм се, има достатъчно било от VeraItalia- Манитоба и в Метро брашно 00.
Скрит текст:
и манитоба
Скрит текст:
и по принцип работя само с брашно На Дивела 00. Българското определено го избягвам, много е влошен, но това си е мое мнение, не задължавам никой с него и не го натрапвам.

# 516
  • Sofia
На бабината питка бе съм пробвала, хубави ли са? Предполагам взимате бутиковото
Страхотно е на Бабината питка и бутика,  и бялото - вкусно  и страхотно за работа брашно.  Ако случайно може да си го намерите някъде, в което се съмнявам, силно препоръчвам.
О, сега се сетих... и Евамел Екстра е добър вариант.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 23:36 от Morena

# 517
Миналата година смесих брашно за пици на Барила с обикновено такова. Хубав козунак стана. Ще видя дали може да се поръчва това на Евамел, защото видях,  че от Бабината питка няма наличност.

# 518
  • Sofia
Пипи, Евамел може да се поръчва, аз така си го набавям.  А Бабината питка за съжаление преустановиха дейност и до средата на декември разпродадоха наличностите си.

# 519
Чета ви, чета ви и стигам до извода, че няма да ми се получи с обикновено брашно от магазина. Не съм опитвала никога да меся, пък камоли козунак, нямам хлебопекарна, нито планетарен миксер. И се чудя дали да не пропусна опитите и тази година, пък ми се щеше, като че ли.
В темата влязох просто за изпитана рецепта. От Коледната се мотивирах и започнах със сладките от миналата година и исках и тук така да процедирам, ама...

# 520
Белушани, така и така ще се учиш, омеси си с обикновено брашно поне да опиташ. Меся с най-обикновено брашно с около 10% протеин и ми стават чудни козунаците. Като задобрееш, тогава вече експериментирай с високо протеинови брашна.

# 521
  • Велико Търново
Чета ви, чета ви и стигам до извода, че няма да ми се получи с обикновено брашно от магазина.
Аз съм правила само с Брашно на София Мел за баници и се получават страхотни козунаци, пробвала съм и с брашното за козунаци на София Мел, но като че ли с това за баници стават по-хубави. Иначе меся в хлебопекарна.

# 522
А, аз ще мога ли да го "изблъскам" на ръка, както баба едно време, или вече не се получават така?
Процента протеин го гледам в хранителната информация или някъде отпред на опаковката го търся?
Това на София Мел ще го намеря със сигурност поне.

# 523
ще го изблъскаш, разбира се, що да не. аз понякога терапевтично си меся на ръка.

# 524
Благодаря ви много. Връщам се назад да търся по-лесните рецепти. Дай боже за догодина да търся и по-специалните.

Общи условия

Активация на акаунт