Нормално ли е?

• 14 234
  • 543
  •   1
Отговори
# 435
Твърде праволинейно приемаш нещата.
1. Внуците са ми кръв и не са ми чужди.
2. Техните родители, с които не съм кръвно свързана, днес са в семейството ми, утре не се знае.
3. Личният живот на децата ми след пълнолетие е техен ангажимент, когато лично не са поискали намесата ми.
4. Внуците ми до пълнолетие са грижа на техните родители, а след това на себе си и моята намеса в интимния им живот е излишна.
5. За мен са важни интимните ми отношения с моя съпруг и не ровя в чаршафите на други хора, както не допускам да се ровят в моите.
6. Ако се окаже, че мое дете не съм научила на морал и не прекратява една връзка, след което да почва друга, ще се чувствам недобре и ще му кажа мнението си.
Толкова.
След една възраст хората е редно да носят сами отговорност за действията и бездействията си, а не родителите да ги прикриват или назидават.

Фивър, ако са родители на децата ти, си оставате свързани. Единични случаи на някой-си забегнал някъде са си единични. И дори по закон, ако все още са женени, ти се водят роднини. Не са точно чужди.

# 436
Тези дето не сте съдници на изневеряващите бихте обърнали рязко палачинката ако рогоносеца е вашия син или дъщеря.
Иначе мисля всички се съгласихме, че освен разговор и изразяване на лично мнение пред брата с любовницата, друго няма какво да се направи, никой не е съветвал да казва на снахата.
А дали трябва да се предпазва детенцето без значение какво е направило… това е пълна тъпотия, има неща за които трябва човек да си носи последствията сам.

# 437
Брат/сестра няма нищо общо с дете.
Или всички кръвни роднини са едно голямо семейство.

# 438
  • София
Лъвица, вероятно бъркаш нещо или е извън контекста.
Точно аз да съм казала, че кръвта не е от значение, когато винаги съм писала колко сме свързани цялото ни семейство. Съседи сме със сестра ми, съдружници сме с девета и етървата, с едната ми племенница аз ходих по клиники преди няколко години, общуваме основно с роднините си.
Вероятно е било за приятелите. Понеже наистина понякога има такива, които избираш със сърце, а не по кръв, но това е напълно различно от темата.
На приятел никога не бих коментирала интимния живот, дори да ми е по-близък от роднина.
Всяко нещо в живота има едни невидими граници, които не бива да се минават.

Ала.бала, щом можеш да се сближиш повече отколкото със собственото ти дете при 2-3 срещи с някого в годината (дори и да са за по 10 дни всяка от срещите), ок. Аз не мога.
Затова и хората сме различни.

# 439
  • София
Фивър, с децата беше свързано. Но не желая да дълбая. Просто ме изненада изказването на фона на другия казус.

# 440
Сега някой да не се обиди, но след като повечето тук редовно начукват канчето на непознати във форума, които искат съвети или се оплакват или правят глупости, малко ми е трудно да повярвам, че в реала всички си гледат само и единствено собственото семейство.

# 441
Просто ви е трудно да разберете, че съществуват хора, които не желаят да се месят. Толкова ли е трудно? Трудно е и за разбиране, че голям индивид може сам да прецени кое е правилно или грешно и аз не желая да му се бъркам. Аз да съм префектна, че да раздавам морал на килограм? Ами не съм, така че всеки да си прави каквото иска.

# 442
Не казвам, че трябва да се месим на другите. Казвам само, че някои послъгват. Ако си вярват - ок.

# 443
  • София
Лъвица, възможно е да съм писала нещо в друг контекст. Аз имам И син, който не е моя кръв, но с който съм свързана много повече от кръвно, защото съм го родила и понякога коментирам в тази светлина нещата. Нямам спомен. Общо взето моето мислене си е едно и също от години.
Конкретно за пълнолетните ми деца - те са си отделни индивиди и не е моя работа как си живеят животите, камо ли как си организират сексуалния живот.
Вземам отношение единствено, когато те са ми поискали такова.
Същото важи и за останалите ми близки, независимо дали одобрявам или не действията им. Важи във всяко едно отношение, не само в тесния смисъл на темата.
Което не означава, че подкрепям изневери, лъжи и подобни. Точно обратното. Не понасям такива.

Fire, ти го написа. Тук непознатите искат съвет, не им се меси някой, без да е търсено мнението му. Затова и сме често откровени до болка.

# 444
  • В.Търново
Да му помогнеш?! Каква наглост... Човекът искал ли е помощ, искал ли е съвет, че смяташ за нормално да се набъркаш в живота му?! Откъде накъде реши, че твоят начин на мислене е единствено правилен? Коя точно се явяваш ти, че да даваш тон на чуждото семейство? Вземи да гледаш в собствената си паничка, не в чуждата.

И преди да гракне някой, че тоя наистина е не знам какъв си, ще кажа, че лично съм била от засегнатата страна, с наличие на любовница на благоверния. И си реших проблема сама. Ако някой "доброжелател" беше решил да се бърка, така щях да го нахраня, че дълго да му държи влага.
Някои съпруги са нерешителни, за това имат нужда от помощ.

# 445
Освен да предпазиш детето си, може да пробваш и да предпазваш други от него, ако им прави мизерии.

А това ще се случи,когато си го възпитал правилно, а не да се сетиш със закъснение да ходиш да правиш интриги пред партньорите му.

Да, смятам, че въпреки че никой не е застрахован да не му изневерят, както и никой не може да гарантира, че няма да бъде привлечен, даже да се влюби, в трети и да се раздели с партньор или да се разведе, ако родителите са си свършили добре работата с възпитанието, личния пример и спомагането за изграждане на личността на децата, изградили са им стабилна ценностна система, няма какво толкова да се тревожат или месят на пълнолетните си деца.

Не е нужно майката да влиза в ролята на квачка, която трепери над "детето" на 30 и смята, че ако не се ангажира активно и настоятелно със семейния му живот (то за добро, нали!), да го предпазва, всички са живи умрели, без нейното вещо ръководство!

# 446
Този тип майчета са най-вредни. Все никой не е достатъчно подходящ за отрока им.
Пресен пример – една приятелка. До 40 години самичка – все се занимава с техните, помага на сестра си (с децата), тоз/онзи все не стават, не го одобряват, за нея ред няма. И последните 2-3 години им тегли на всички една метафорична, взе си живота и сега е омъжена в чужбина от няколко години.
От "доброжелатели" и загрижени роднини да ти настръхне косъма.

# 447
  • София
На моя много добра приятелка една вечер ѝ звъни телефона и ѝ се обажда  любовницата на мъжа ѝ да ѝ каже за връзката им, понеже тя трябвало да знае. Приятелката ми отговаря "Да, така е", затваря телефона и му заявява от този момент да започне да си събира багажа и да се изнася. Онзи се обажда на наш приятел да му помогне и за 2 /два/часа се изнася.

# 448
  • София
И аз никога не съм чула, или попадала на история, в която жената да разбере за любовницата и после да каже “Ама как ще ми се бъркате в живота, ние сме големи хора, всеки действа спрямо възпитанието си и ценностите си и никой не може да бъде съдник на другия. “
В университета имах такъв случай. Най-добрата ми приятелка беше лудо влюбена в един хубавец, първата година се събираха и разделяха сто пъти.  После продължиха връзка от разстояние, всеки в друг град,  като той я покани да прекарат лятото заедно в родната му държава. Тя плати около 2000 долара за билет в двете посоки ( говорим за наистина огромно разстояние и с необичаен маршрут) Вечерта преди полета им, аз попаднах на негови снимки в интернет с друго момиче. Свалих снимките в телефона си. Веднага му звъннах и му вдигнах огромен скандал по телефона. Мръсникът поне не отрече и каза да, с двете съм, но Е. ( моята приятелка) е по-добрата. Цяла нощ не спах, но не ѝ казах. После цяло лято не се чухме. В първият ден, в който се видяхме, тя почна да ми разказва как е минало там. Личеше си, че нещо не е било наред. Аз мълча и думичка не обелвам. Накрая тя съвсем объркана ме попита - Ако имаше нещо, нали щях да разбера? Не съм толкова глупава, нали? Ей тук вече не се сдържах и ѝ казах, показах ѝ снимките, преразказах и разговора ми с него. Скъсаха по чата. Онзи дори не се постара да се извини. Тя ми остана винаги благодарна, защото дори правеше планове да се женят, след като завършат.

# 449
Уау.
Колко различни сме хората.
Това не е помощ според мен. А наглост.

Общи условия

Активация на акаунт