Нормално ли е?

• 14 227
  • 543
  •   1
Отговори
# 450
vondito, това, което си направила е отвратително. Цитат: Като имаш такива "приятели" не ти трябват врагове.

# 451
  • София
Е, мен много не ме интересува вие какво мислите за моята постъпка. Не сме си никакви.
Интересува ме, че с моята приятелка си останахме близки и до края се подкрепяхме във всичко. Вие с вашите приятелки сигурно си имате други отношения и принципи.

# 452
Със същият успех можеше нещата да се случат по друг начин. Не е като да няма жени, които сами потъпкват всичко, което им пречи на голямата любов.
Предполагам между близки хора са нужни две изречения, за да стане ясно дали някой би искал да му кажат, ако има нещо.

# 453
  • София
Приятелката ти и това момче не са били женени, а в период на свалка. И е нямало как да знаеш дали той след лятото още е бил и с другата, а вече не е бил избрал да е само с приятелката ти и дали не е бил човекът, който да я направи щастлива? Чак и сметка си му държала. И явно сега си с чиста съвест, че си решила нейния живот вместо нея.
С такива приятели наистина не са нужни врагове.
Тя надали е била толкова компютърно неграмотна да не види сама снимките и да има шанс тя да потърси сметка, вместо да къса, защото приятелката я посъветвала.

# 454
  • София
Хората са различни и различно приемат еднакви неща. За мен би било гадно някоя "приятелка" да ме остави да се омъжа за изневерител, блажено вярвайки, че ми е верен. Ако го е направила от страх, че ще си развалим приятелството, ще ми стане мъчно, че толкова не ме познава и е смятала, че ще захвърля отношенията ни за такова нещо. Но ето, за друга пък е отвратително и неприятелско да й се каже истината. Затова най-добре всеки да прави, каквото сметне за редно. Накрая около него ще останат хората, с които имат истинска връзка, доверие, и евентуално - общи възгледи.

# 455
  • София
Понякога някои неща изглеждат различно.
Навремето с моя съпруг в младежките години и след доста дълга връзка си дадохме "почивка" и в това време излизахме с други хора. Бяхме много млади и искахме да сме сигурни, че искаме да сме заедно. В този период се е случвало да идват приятелки д ми разказват как ми "изневерява". Докато нямат твърд ангажимент (съвместно съжителство/годеж/брак) и са младежи нещата са леко различни.

# 456
Мдам, за някои интрижките са явно свръх героизъм и взаимопомощ.
Гаси приятелката – първо си траяла, звъняла на момчето.. wtf?
Накрая изтропала на приятелката си като се разсмърдели нещата.
Тенкю баба от таквиз падруги.

# 457
Аз затова на мястото на vondito бих казала на приятелката какво знам още преди да замине. Пък вече ще си е нейна работа как ще процедира с любовчията.

# 458
  • София
Понякога някои неща изглеждат различно.
Навремето с моя съпруг в младежките години и след доста дълга връзка си дадохме "почивка" и в това време излизахме с други хора. Бяхме много млади и искахме да сме сигурни, че искаме да сме заедно. В този период се е случвало да идват приятелки д ми разказват как ми "изневерява". Докато нямат твърд ангажимент (съвместно съжителство/годеж/брак) и са младежи нещата са леко различни.

Ами ти си знаела как всъщност стоят нещата, тоест с какво ти е навредило това? Вондито също не е взела решение вместо приятелката си, дала й е информация, с която тя всъщност си е потвърдила това, в което вече се е съмнявала. Видно не е била готова да живее в триъгълник. Не я е и спряла да говори с господина да си изясни нещата, ако е смятала, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Единственото, с което й е попречила е, ако е била готова да търпи изневери, стига да не знае за тях. Може би ако човек живее с такава нагласа е добре да предупреди хората около себе си, да не би някой "прекалено загрижен" да не му развали блаженството Laughing

# 459
  • София
Ако беше казала в началото директно на момичето и я беше оставила тя да прецени, тогава е друго.
Тя първо вдигнала скандал на момчето и той я уверил, че иска приятелката ѝ, даже изкарали двамата заедно няколко месеца и тя хоп, сервирала чак тогава новината. Може в това време нещата да са се били променили за момчето. На мен би ми тежало на съвестта.

Лъвица, така отсях "приятелки" от приятелки.

# 460
  • София
Представата какво е истинска приятелка също не е еднаква за всички, видно. За едни приятелките трябва да крият аферите на мъжете на приятелките си, други разчитат точно на обратното.

А Вондито видно е имала сериозни дилеми как е правилно да се постъпи в тази ситуация. Нормално, темата е показателна защо - няма единодушно мнение. За радост, явно приятелството между двете жени е било достатъчно силно и не е било развалено заради един шавлив мъж.

# 461
Нека не извъртаме нещата.
Нищо не крием.
Поднасяме го по малко по-интелигентен начин и в АДЕКВАТНИЯ момент.

# 462
  • София
Е сега пък все пак казвате... Толкова пъти се смениха хипотезите, не мога да й хвана края на тази тема Joy

# 463
  • София
Представата какво е истинска приятелка също не е еднаква за всички, видно. За едни приятелките трябва да крият аферите на мъжете на приятелките си, други разчитат точно на обратното.

Нищо ощо с реалността.
Истинските приятелки не чакат с месеци да ти гледат сеира, не се карат с гаджето ти от твое име и не се занимават с клюки и интриги.

Е сега пък все пак казвате... Толкова пъти се смениха хипотезите, не мога да й хвана края на тази тема Joy

Аз го казах.

Ако беше казала в началото директно на момичето и я беше оставила тя да прецени, тогава е друго.

А и винаги трябва да се отчитат нюансите. Дали човекът то е достатъчно близък, в какви отношения е с другия и доколко си запознат отблизо с всички факти, на каква възраст са участниците, дали можеш да си позволиш изобщо да навлизаш толкова навътре в чуждото лично пространство и т.н. Не може да си като кон с капаци и да подреждаш целия свят по своите разбирания.

# 464
  • София
По-рано се твърдеше, че изобщо не трябва да се казва.

Общи условия

Активация на акаунт