Стилът ни според възрастта (40+) - лайфстайл тема за пораснали момичета. Април!

• 169 735
  • 2 280
  •   1
Отговори
# 1 815
какви мъже имало! Sweat Smile
довечера ще отворя темата на дивана до ММ, и разсеяно ще чета вътре, и ще ахкам  Satisfied
ММ рядко забелязва нещо ново ,или дава мнение за купуване на каквото и да било

# 1 816
Мими, дай линк към Ангелчето. Нямам я във фб и не ми излиза рекламата.
Ани, на лични май по добре!
Мамагемелар, моя дава постоянно мнение, което в повечето пъти не съвпада с моето.
Преди години ми беше избрал една убийствено жълта рокля, че и чантичка към нея! Joy

# 1 817
И моят ММ дава мнение и се караме постоянно.Иска моето и не го приема-пак спор.😂

# 1 818
  • тук-там
Ал, чантата е топ! А и не ти трябва да имаш с какво да я съчетаваш. Тя е акцент. Праскаш я на черно-бяло, бежово и неутрални цветове. И не търсиш и жълти обувки, същия цвят. Най-много лак, както предлага Магни Wink
Ангелчето за това са я баднали тук вероятно. Внимавайте с добавките! Не пийте нещо, просто защото се рекламира във фб.

# 1 819
  • Бургас/Пз
Ал, на теб може да ти е удобна. Просто колежката сподели, че отворът й бил тесен и някак си дръжките пречели . Но това е според нея.

Тути, аз направо бих им се обадила. Във всички страни в ЕС има гаранция за качество 2 г. В Зара, ако ти се развали цип на дънки или ти се надърпа полувер и пазиш касовата бележка може да върнеш . Връщала съм клин, който се сцепи след два сезона носене. Нямаше никакъв проблем. Просто трябва да имаш документ за плащането, а като е купена онлайн това е най-лесното. Аз от известно време пазя фактурите на подобни покупки , точно заради две годишната гаранция.

Вечерната Иглика я пия от цикъл до овулация - 6 месеца и после 1 почивам. Много добре ми се отразява на ПМС и бучките в гърдите. От нова година реших, че вместо нея ще пия друга добавка заради пременото. Не знам дали има някаква връзка със спирането на игликата , но от началото на седмицата съм с възпаление на едната гърда и на АБ. Стискайте палци да не стигам пак до операция като преди 4 години .

# 1 820
в малката жълта отрова гарантирано очила няма да влезнат Grinning
ще я изчакам да я видя
Много ми харесва тази кукленска чанта, но трябва да я нося в ръка, което е непрактично
https://www.cromia.it/eu/8051978432807-ladies-bag-armonia.html

Платнена дръжка на по-елегантна чанта не ми харесва, това и ме спря да взема  една Сара в цвят.

ММ и момчетата (те вече са мъже де) като минат и забележат че гледам нещо и винаги дават мнение - от "много е хубаво, трябва да си го вземеш", до "хм, интересно" Simple Smile

Рокстар, вземи си една цветна голяма чанта, както ходиш в по-елегантни цветове без трещящи шарки ще ти е много хубав акцент.

Ани, стискам палци всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover
След първите горещи вълни почнах да пия вечерна иглика и да чукам на дърво, добре ми се отразява.

Mtz, нямам търпение да пристигне Hug

# 1 821
  • тук-там
Ани, вечерната иглика не е естроген, нито стимулира производството му, че да я пиеш през първата фаза на МЦ. Пий си я постоянно. Тя не прави чудеса, нито предизвиква проблеми според мен. Аз с нея и без нея разлика не видях.

Последна редакция: пт, 26 апр 2024, 16:14 от mtz

# 1 822
Ани, стискам палци всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover
След първите горещи вълни почнах да пия вечерна иглика и да чукам на дърво, добре ми се отразява.
Аз вълни нямам, нямам и изпотяване. Високият пулс се оказа временно явление като постковид симптом. Но имам подуване на червата и вече се чудя какво да ям и пия.
Вечерна иглика пих преди година, раздразни ми стомаха това концентрирано масло и я спрях.
mtz, казвай ти какво пиеш да вдигнеш естрогена, то не се търпи вече тая нервност, подуване, кила?
Ани, стискам с две ръце! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 26 апр 2024, 16:33 от mimi.7299

# 1 823
Агент, малко отгоре -отгоре прехвърлих, ама не разбрах тези типове за телосложение ли се отнасят или за кройка на дрехите/силует или друго?
Съни, тези типове се отнасят към телосложението (системата на Kibbe) и формата и излъчването на лицето (системата на есенциите на Kitchener). Голямото объркване иде от това, че популярните стилове облекло съвпадат като имена с тези на типовете и есенциите, което не е случайно, защото класическият тип телосложение най-добре изглежда в кройките на класическия стил дрехи; роматическият тип телосложение и излъчване изглежда най-адекватно в роматичен стил на обличане, етц.

Четох, гледах, пак четох, пак гледах... и нищо не разбрах Confused Иначе системата с Х, I, O, V и тн ми е ясна.
Филомена - Kibbe просто е надградил и доразвил "Х, I, O, V". Той казва, че освен пропорциите бюст/талия/ханш, които лежат в основата на  "Х, I, O, V" значение имат и височината, както и типа скелет + мускулатурата + меките тъкани. Т.е. той твърди, че не е едно и също дали обличаш 180 см амазонка (I) - Тилда Суинтън например - и 150 см слабо миньонче (пак I) - Одри Хепбърн . Също така има разлика как стоят дрехи върху 96 см гръдна обиколка в зависимост от това дали имаме 60 см гръб + 36 см бюст или ситуацията е 90 см гръб и 6 см бюст. Дали преобладават прави линии или извивки...
Не само тези двама са направили опит да категоризират "физиката" ни, има и много други (напр. Larsen), но тези са доста популярни сред стилистите.

Без значение дали ползваме номенклатурата на  дадена система или не за да се обличаме хармонично в съответствие с генетичните ни дадености е добре да знаем мащаба си (едър/среден/малък), широчината си, наличието на curves, етц., защото това определя кои кройки/дължини/материи/принтове ще изглеждат най-добре облечени от нас.
Бърз пример как изглежда жена с тип тяло Ярък Натурал (ЯН= високи, широки, атлетични), когато е облечена в романтична рокличка - тя изглежда 2 пъти по-широка от ситуацията, когато е облечена в широко и драпиращо се облекло (препоръчвано за нейното телосложение). Или как флорална рокля с дребен принт и неподходяща за нея кройка изглежда съпоставена с флорална рокля с подходяща за нея кройка, мащаб на принта и цвят!

Леопардовия класик Жаклин Кенеди ли е, или много прилича на нея? От тогава ли се носят животински принтове? Ако е тя Агент веднага се съгласявам, че съм някой от класиците Wink Определено предпочитам елегантния стил! Wink
Това много ми хареса: "Элегантная красота классиков настолько сдержанная и уравновешенная, что выглядеть вульгарно в леопарде они просто не могут. Поэтому если вы классик, смело покупайте леопардовое пальто, блузку, свитер, сумочку или обувь"
Разбира се, че е тя! Дори отпреди тогава се носят Grinning
Не е въпросът дали ти предпочиташ класическия стил, a дали ти стоят добре тези кройки конкретно на твоето тяло/обеми/пропорции (а ние сме се убедили, че ти стоят добре!). Натуралите изглеждат феноменално в кежуал стилове (и ДЪНКИ - правилните дънки) Wink

PS Превеждайте кой да е чужд език, ако ви затруднява автоматично в браузърите или с преводача на субритри в Ютюб, защо се мъчитe!?

Последна редакция: пт, 26 апр 2024, 17:45 от Agent Provocateur

# 1 824
Агент, сега на мен ми иде да те целуна, права си отвсякъде! Hug
Виж като визуализираш нещата как и ние простосмъртните разбрахме за какво иде реч.

Последна редакция: пт, 26 апр 2024, 16:20 от mimi.7299

# 1 825
Аз с нея и без нея разлика не видях.

Аз пък без нея живнах. Спрях я, след като ендокринолог сравни приема ѝ с наливане на масло в огън.
Приемах я години наред ( с прекъсвания) заради тежък ПМС с всички придружаващи го симптоми.
Сега без нея често дори не усещам такъв и се случва МЦ буквално да ме изненада.

# 1 826
Тути, пиши им за чантата. Аз имам една розова (друга марка е), чийто ръбчета са обработени с черна боя. Може да има надежда да се поправи точно с такава боя.

# 1 827
за ПМС видях подобрение след прием на женско биле- на капки, седмица преди цикъл
аз топли вълни нямам, чакам ги ,за да се стопля най-после в тоя живот- винаги съм на ръба на зъзненето
но, аз по принцип  не ям млечни, не кусвам соя, почти не ям и глутен
 преди цикъл не ям месо/ а иначе само домашно/
една приятелка се кълне в дивия ямс - ако ми потрябва нещо, мился да се насоча към него

# 1 828
Аз честно казано не обичам да пия добавки.  Нямам им вяра заради не особено прецизния начин, по който се пускат на пазара. Някъде бях чела, че има изменение в закона и са затегнали нещата, но трябва пак да разровя този въпрос. Не ме убивайте с камъни, но една гастроентероложка ми каза, че те също товарят черния дроб и не може да се пият ей така който както си реши. Моята АГ също е недобре настроена към тях, но аз вече не издържам с премено симптомите.
Дивият ямс вдигал естрогена, но пак не ми се ще да го пия.

# 1 829
  • тук-там
Добавките, момичета, за жалост не могат да оправят нивата на хормоните ни. Ефективна е само ХЗТ, но тя е временна, а в някои случаи и рискова.
Мими, заповядай по темата:
https://m.youtube.com/watch?v=V3_iv5xJfCE&feature=youtu.be&fbcli … 3E0qrdg8IV63BZXt4

Общи условия

Активация на акаунт