Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 108 295
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 135
Blue.cherry, ако четеш, изпразни си личните съобщения, за да мога да ти пиша.

# 136
  • Sofia
Здравейте, възможно ли е да се издаде болничен за по-малко от 45 дни преди раждане - например за 30 дни?

# 137
Дадоха ми 14 дневен болничен от Токуда и днес ми звъннаха да ми кажат, че го анулират тъй като съм достигала лимита от 40 дни годишно полагащи се за болничен и ми казаха по тел: Вие не ни казахте, че и преди сте взимали болничен и аз им казах, че имам малко дете за което ми се е налагало да взимам болничен, когато е било болно съответно и аз самата съм боледувала през годината - случва се, както и да е, утре ме викат на ЛКК. Въпроса ми е какво следва, някой бил ли е в подобна ситуация? Бременноста ми дотук върви леко, но работата ми е изключително натоварваща психически, работя по цял ден в седнало положение пред компютър, нямам възможност да се движа, имам една кратка обедна почивка от 30 мин и това е, страшно се схващам, подуват ми се краката, получавам главоболие и главното е, че немога да се движа, не искам да кача 30 кг.. смятате ли, че това са основателни причини да искам болничен, в 18 г.с съм.

Не.

# 138
  • София
Здравейте , не успявам да се ориентирам в цената за секцио. Може ли някоя дама да даде актуална информация? Simple Smile

# 139
Това за качване на кг не се приема за сериозно основание, но главоболия, схващания, изтощение, да ви е лошо и т.н., връждебна служебна среда и проблеми с колеги, повече могат да убедят някой лекар да ви изпрати на ЛКК.

Дадоха ми 14 дневен болничен от Токуда и днес ми звъннаха да ми кажат, че го анулират тъй като съм достигала лимита от 40 дни годишно полагащи се за болничен и ми казаха по тел: Вие не ни казахте, че и преди сте взимали болничен и аз им казах, че имам малко дете за което ми се е налагало да взимам болничен, когато е било болно съответно и аз самата съм боледувала през годината - случва се, както и да е, утре ме викат на ЛКК. Въпроса ми е какво следва, някой бил ли е в подобна ситуация? Бременноста ми дотук върви леко, но работата ми е изключително натоварваща психически, работя по цял ден в седнало положение пред компютър, нямам възможност да се движа, имам една кратка обедна почивка от 30 мин и това е, страшно се схващам, подуват ми се краката, получавам главоболие и главното е, че немога да се движа, не искам да кача 30 кг.. смятате ли, че това са основателни причини да искам болничен, в 18 г.с съм.

# 140
Здравейте , не успявам да се ориентирам в цената за секцио. Може ли някоя дама да даде актуална информация? Simple Smile
Цената за секцио и естествено раждане е една и съща-2000лв,като отделно се заплаща неонатологичен пакет и нощувки според стаята.

# 141
  • София
Благодаря!

# 142
Случайно някой да има информация какво е положението в отделението за раждане? Всички стаи ли са заети? Натоварено ли е в момента?

Другата седмица ще влизам за раждане и много ми се иска да съм в самостоятелна стая, за това търся информация, която да ми помогне да се настроя психически ако случайно не ми се получат плановете. Grinning

# 143
Здравейте! За тези, които са раждали наскоро при д-р Василев. Какво му е отношението за естественото раждане, как протекоха при вас нещата, доволни ли сте? Другото, което искам да ви попитам, без значение от лекаря, колко често ви мерят дължината на шийката и ви пускат микробиология и влагалищен секрет или само при оплаквания?

# 144
  • София
При Василев бях на ФМ само, но като говорих с него останах с впечатление, че секцио за него е само при нужда.
Иначе микробиология ми е пускана веднъж в началото и веднъж преди раждане. Оплаквания не съм имала, за да се е налагало и друг път. Шийка я мериха до 7м всеки път и после след 8м вече спряха (не съм имала проблеми и не е налагало по-често мерене).

# 145
За д-р Василев не мога да изкажа мнение, но по отношение на микробиологията и меренето на шийката при мен беше следното:
- Секрет ми е взиман 3 пъти - в началото, средата и края на бременността. И трите пъти беше по преценка на следящия ме АГ, без да имам оплаквания.
- Шийката за първи път ми я измериха в 4м и се оказа, че е по-къса отколкото се искаше на моя АГ и поради тази причина ходих през 2 седмици на преглед, за да я следят дали се повлиява от назначената ми терапия. Мисля че след 6тия месец някъде спряха да ми я мерят.

Здравейте! За тези, които са раждали наскоро при д-р Василев. Какво му е отношението за естественото раждане, как протекоха при вас нещата, доволни ли сте? Другото, което искам да ви попитам, без значение от лекаря, колко често ви мерят дължината на шийката и ви пускат микробиология и влагалищен секрет или само при оплаквания?

# 146
По-скоро не. Например аз ще раждам по-рано от термина живот и здраве с насрочена конкретна дата и ми издадоха въпреки това 45-дневния болничен спрямо първоначалния “оригинален” по-късен термин. След това от датата на раждането се издава вторият болничен лист за 42 дни (от тези за първите общо 135 дни) и вече в третия болничен лист от 48 дни се добавя неизползваният остатък от първия 45-дневен болничен при по-ранно раждане. Ето тук е доста подробно разяснено в сайта на НЗК: https://www.nhif.bg/bg/online/answers/11124

Когато раждането е станало преди изтичането на 45-дневния отпуск по бременност, осигурената има право на остатъка или на неизползвания отпуск поради бременност. В тези случаи отпускът се включва в третия болничен лист, като се вписва размерът на неизползвания отпуск поради бременност.

Здравейте, възможно ли е да се издаде болничен за по-малко от 45 дни преди раждане - например за 30 дни?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 08:26 от blue.cherry

# 147
Има ли раждали при доктор Маркова?

# 148
Здравейте, искам да попитам раждалите естествено с епидурална упойка, накрая, когато има пълно разкритие и започнат напъните спират ли ти упойката изцяло или само я намалят, за да усещаш напъните?

# 149
Здравейте, насочила съм се за раждане в Токуда при доктор Атанасова. Вчера ми дадоха първия възможен час при нея за 16.10., когато живот и здраве се надявам да съм 21-ва седмица. Дотогава мисля да се следя при друг специалист. Принципно като записвах часа не са ме питали за какво съм, не знам дали е трябвало.

Можете ли да ми кажете, като се отиде на първи час при Атанасова, тя веднага ли те поема, имам предвид, съществува ли възможност да откаже да те вземе, тъй като няма капацитет за нови бременни?

Общи условия

Активация на акаунт