Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 102 924
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 380
На някой налагало ли му се е да посещава спешното на Токуда?
Останах с много неприятно впечатление от там, за съжаление.

Под всякаква критика е спешното и често пращат в други болници. Просто го имат формално и работа не вършат.
Аз лично съм била 2 пъти с мой роднина, 2 пъти като бременна и 1 път след като родих с бебето и няма случай, в който да не ни е било обърнато внимание и да не сме били обстойно прегледани. Правя и уточнението, че всеки път е ставало въпрос за различни проблеми и различни отделения. За мен лично спешното в Токуда е първата ми спирка при спешен случай и определено не бих казала, че не вършат работа. 😊

# 1 381
На мен ми се наложи докато бях бременна да отида в 01 през нощта до спешното - бях с кървене, в 6-7 г.с. Казах, че съм пациент на д-р Кирилова и веднага ме прие дежурния - в случая беше д-р Апостолова. Не ми е правила никакви коментари - прегледаме, изписа ми лекарства.

Тази седмица отидох, защото бебето беше с температура и бяхме към 19:10 съответно минах през спешното. Оттам се обадиха в отделението и може би на късмет ни приеха. Отношението беше много добро, пратиха ни на изследвания в лабораторията, слава Богу нямаше нищо притеснително. Коментарът обаче беше при следващ път да ходим в детското отделение в Спешна помощ - дали за да не плащам прегледа или нещо друго, не знам.

# 1 382
  • Бургас
На мен също ми се е налагало да посещавам спешен кабинет в Токуда.Беше събота следобед получих страшни контракции в 33 г.с и се наложи да ме приемат по спешност.Дежурните ме посрещнаха питаха ме дали много ме боли аз естествено казах, че не е толкова зле положението. Изчаках имаше една дама преди мен и след това се оказа, че не ми е никак розово положението но ми обърнаха доста внимание.Прегледаха ме обстойно поне час, бяха внимателни и любезни не мога да се оплача. А съм обикаляла с първата бременност почти всички спешни кабинети с бъбречна криза бременна в 5 месец и всеки ми казваше, че няма какво да се направи като съм бременна.Имам доста лош опит с Майчин дом, Пирогов и Александровска но това е тема на друг разговор.

# 1 383

Аз съм го посещавала обезводнена след непрестанно повръщане и разстройство, в продължение на 12 часа, в напреднала бременност, почаках доста време може би над 1 час, вече доста изнемощяла. Относно отношението - беше по-скоро неутрално, имах допълнитлено здравно осигуряване и не съм заплащала нищо. Включиха ми система и назначиха изследвания и лечение. Единственото, което ми направи лошо впечатление е, че не прегледаха бебето, въпреки че помолих.

# 1 384

Да, на мен ми се наложи 2 пъти:

- Първия път беше преди около 4-5 години, бях с цистит (който не знаех, че имам) и исках да ме прегледт... Никой не ми обърна внимание и се държаха мега зле.

- Вория път беше миналата година, като вече бях пациент на болницата и се следях при един от АГ-тата там; отидох в спешното с контракции и веднага ме приеха, прегледаха и всичко беше в пъти по-добре от първия път.

Моето посещение е подобно на Вашето първо.Отидох и казах, че съм със силни болки при уриниране и имам кръв в урината. Предполагам, че е цистит, като отговора на лекаря който благоволи да излезне (след час и половина чакане, многократни молби и гърчене на столовете там) беше “Ами щом мислете, че е цистит, какво ще Ви направим ние тук? Прибирайте се във вас пийте каквото имате и си търсете уролог утре”, аз помолих все пак ако може да ме прегледат (защото се бях притеснила заради кръвта, а съм бременна) и ми се каза, че имат много по-спешни случаи от моя и няма как да ме прегледат. Отидох в друга болница, там не ми отказаха преглед и после се установи, че са песъчинки в бъбреците, а не цистит.

Ох ужас... Ами явно продължават да приемат избирателно. Честно казано и двата пъти, в които ходих нямаше хора, които да ги чакат за преглед, не разбирам защо са толкова груби.

Съгласна съм, че циститът (както беше в моя случай) не е спешен, но когато не знаеш какво е, наистина можеш да се психираш. А в случая на Mbj999 е даже по-лошо... Дано вече да си по-добре.

# 1 385
Била съм два пъти в спешното, мъжът ми също, друг роднина, децата отделно на дежурен педиатър.
Важно е да се знае разликата между спешно и неотложно. Има триаж на пациентите, не е по ред на пристигане. Така е във всички подобни звена на всяка болница.
Токуда по принцип не се води топ спешен център, там по-скоро ходят хора с неотложни проблеми, които не искат да ходят по държавните болници.
Двата пъти, в които бях (веднъж бременна, веднъж не) отношението беше безразлично и неутрално, но бях прегледана, изследвана и насочена към друго звено за допълнителен преглед. Не ме приеха. Мъжът ми го приеха в 1 през нощта и оперираха в 6 сутринта. Роднина лежа два пъти на системи и инжекции в триажа, после й казаха да си търси съответните специалисти за последващото лечение (не са я приемали). Впечатленията ми не са топ, но не съм й очаквала кой знае какво.
В Пирогов съм ходила също по спешност, и там съм си висяла по пейките с децата с всякакви други хора. При едно посещение наистина ни приеха с приоритет, но и аз бях много изплашена как е детето и явно са ни взели за наистина спешен случаи (оказа се, че не е така слава богу), но като отношение ме впечатлиха, че бяха по-човечни. Това детските специалисти. За възрастни всичко е на принципа ти си поредното парче месо. Друго и не очаквам от нашата система за съжаление.

# 1 386
Аз от спешното в Токуда съм доволна. Наложи ми се, докато бях бременна да ме прегледат за контракции. Приеха ме и направо ме качиха на 5ти етаж и почти веднага ме прегледаха. Но аз бях вече пациент на д-р Апостолова.

Най-шокирана съм от спешното в Исул. Един път ми се наложи, заради кръвоизлив в ухото да отида, чакахме с часове, включително имаше и бебета и малки деца, болни и лекар така и не се появи и накрая излезе една фльорца, явно дежурният лекар, врътна се пред нас и каза - о, на мен смяната ми свършва, чакайте да дойде колегата. А поне 3 часа преди това не беше приела никой за преглед. Друг път ми се беше забил кърлеж и го открих в 3 сутринта. Отиваме в Исул - на рецепция мацораната спи отзад на едно легло. Чакаме на прозореца, не може да се събуди. По едно време успяхме да я събудим, много разсърдена, направо щеше да ни набие, каза да седнем да изчакаме пред кабинета. Чакахме около час, никой не излиза, отивам да я питам - чакайте, ще дойде докторът, зает е. Накрая тогавашното ми гадже взе да чука по вратата на кабинета и след малко излезе един младок, сънен и ядосан. Човекът и той си спал. Махна ми кърлежа, би ми каквото трябваше, обаче се чудя до ден днешен - ако бях наистина се живото застрашаващо състояние, к'во правим...
Та, в Токуда поне не спят, когато са на смяна.

# 1 387
Здравейте,
Тези от вас, които са правили БХС в Токуда как се процедира с вземането на кръв? Преди прегледа или след това?
Също така за колко дни излизат резултатите

# 1 388
След прегледа с листа долу в лабораторията. Мисля, че пробите се работят 2 пъти в седмицата и резултатите се дават на деня след това, или късно следобяд същия - може да се обсъди с лаборанта. Поне по мое време миналата година беше така.

# 1 389
Момичета как са ви микробиологиите? Някога излизало ли ви е нещо? От три години се следя в Токуда- профилактика и сега бременност. Никога нищо не ми е излизало независимо какво оплакване съм имала. На вас случвало ли ви се е изобщо нещо някога да излезе?
Преди да забременея предния път се следих на друго място, в частния кабинет на лекарката и там винаги имах бактерии. След като родих продължих в Токуда и никога нищо..

# 1 390
Здравейте,

Следващият ми час за доц. Нашар е чак след средата на август месец и миналия път забравих да попитам дали планира отпуск скоро. Някоя от вас знае ли дали е планирала други отсъствия в близките месеци? Благодаря ви Simple Smile

# 1 391
  • Бургас
Момичета как са ви микробиологиите? Някога излизало ли ви е нещо? От три години се следя в Токуда- профилактика и сега бременност. Никога нищо не ми е излизало независимо какво оплакване съм имала. На вас случвало ли ви се е изобщо нещо някога да излезе?
Преди да забременея предния път се следих на друго място, в частния кабинет на лекарката и там винаги имах бактерии. След като родих продължих в Токуда и никога нищо..
Съни недей така 😁 аз правих преди седмица и ми излезе чист.Правих и в началото на годината в друга лаборатория и там беше чист нямам оплаквания ппц. Но и с една вагиноза така нямах оплаквания и ми излезе миналата година изневиделица.Принципно хвалят много лабораторията им не би трябвало да стават грешки.

# 1 392
Аз по време на бременност имам пускана микробиология, която си отчете инфекция, аз и аз имах и симптоми. После контролна микробиология след лечението, която беше чиста. След това също са ми пускали.
Ако нещо ви притеснява може да го изговорите с АГ и/или да отидете на преглед и микробиология на друго място за ваше спокойствие.

# 1 393
  • София
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 1 394
Момичета, моля ви да споделите мнение за д-р Ненад Леков и д-р Кирякова. Харесала съм и двамата, но понеже не знам дали раждането ще е нормално или секцио, ми е важно да са добри и в двете и най-вече да не подтикват към секцио, ако не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт