“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 30 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
След този блудкав епизод, от който разбрахме всичко, което вече знаехме, въпроса на въпросите е "Колко манерки има Филип!?", а не "Кой е убиеца?". Grinning
Когато се запъти към болницата, очаквах, че ще търси Язова да му съдейства за преглед заради прилошаването му, а той завалията да си вземе шишенцето, Grinning а Язова, милата, кокетничеше и очакваше нещо повече от "благодаря"... А какво са искали да ни кажат авторите с тези кадър...можем само да гадаем. Thinking

И да, новият ни "Служебен министър на туризма е - Евтим Милошев, продуцент". Копирах го от новинарски сайт, не е моя грешката. Grinning

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 11:22 от Sysly

# 106
  • Бургас
Още не съм гледала епизода ( спестявам си изтърпяването на рекламите), но ви изчетох - явно няма изненади, а предвижданията ми се сбъдват пак ! Вече се глася за разочарование, при финалните разкрития.  А много ми се иска да ни дадат добра и убедителна мотивация за издевателствата на "наказателя".

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 10:55 от lady Koup

# 107
Айде и моите 2 стотинки за героите до тука:
Убиецът - мисля почти всички сме единодушни, че убиецът отмъщава за нещо лично и всичко е планирано дълго време, а не от сега за след малко. С цялата показност на убийствата и грховете на жертвите е много вероятно да иска повече хора да разберат в какво точно се изразяват тези грехове. Т.е. не би спъвал разледването, не би крил улики (ДНК пробите и архива на Смилев), не би пречил и на Мия (Филип ми е малко като декор този сезон...). Все пак я е извикал с някаква цел. Вероятно за публика и да помогне да се разкрият корупционните схеми. Това, че е външен човек помага в случая.

Грудов - от самото начало не харесва Мия и никак не помага на разследването, така че за мен той отпада като потенциален убиец. Да не говорим, че той е повече като кучетата дето много лаят, но не хапят. Не мисля, че му стиска да извърши такива неща. И с това его съвсем - колко пъти нарече убиеца изрод. Изключено е себе си да нарича така.

Тороманов - достатъчно са вече доказателствата, че той е любовникът и че участва в схемите. Най-вероятно той е бил полицейският чадър, че другите да си действат нещата. Защо ще му е да убива, че и по този начин. Да си разваля целия живот? Извинението си беше чист цирк. Да се извинява на жена с букет.. айде стига.
Не мога да повярвам, че разбрах всяка дума от извинението Sweat Smile това извинение, да се брои и към драгия зрител Joy

Харитонов - той си има живи и здрави жена и дете. "Скъсва си задника от бачкане, че да са добре те". Какво го интересува кой с кого спи и да се бута в чуждите работи? Разбирам да беше загубил делото за попечителство над детето, та да има за какво да се хванем, но то все още не е минало.

Десподов - съдийката ако е решила да се цепи от колектива е възможно да е видял някаква опасност там и за това да иска да я убие. Има си втори адвокат, та няма да загуби кой знае колко при липса на единия ако и той се е обърнал срещу него (което много силно ме съмнява). Но защо ще ги наказва така и защо ще вика Мия? Той не е с по-малко грехове, та да акцентира на техните.

Професорът и библиотекаря - не съм ги изключила напълно все още. Може да се измисли мотив, свързан с инвалидността на единия, а вероятно и някаква травма на втория. Но според мен тяхната роля е да обяснават убийствата и вероятно да потвърдят кой е убиецът - посещавал библиотеката и единствения чел определени книги, че даже и ксерокопирал от тях.

Дора - съмнява ме, защото и тук мотива ще е много изсмукан от пръстите. Но ми стана много жал за нея с тая манерка. Жената има крещяща нужда от мъжко внимание и ласки, а тия смесени сигнали от Филип са ужасни. Като е подпийнал налита, иначе я си ми върни манерката и чао... много е грозно.

Заимова - имах подозрения за нея и преди, защото е от по-тихите, търпеливите. Избухването при разпита даде и мотив - тя да е била изнасилена като тинейджър или някой много близък на нея - сестра може би. Става полицай, за да раздава справедливост, каквато тя не е получила. Но вижда, колко е гнило всичко - някой друг подкуп и се разминава на всеки. Като полицай няма да й е трудно да наблюдава Тороманов, да има информатори и да следи и останалите от групичката. Може те да се оневинили някой, от когото тя да е потърпевша. Може и нейният мъж/любим да е бил с мъжа на Мия и заедно да са загинали. Ето ви я връзката с нея. Да не говорим и че от самото начало се опитва да работи с нея и "много одавна трябваше да ги включиш в разследването" (това тя го каза при извинението на Тороманов).
Колкото и хладнокръвен да е човек, начина на убийствата показват мноооого насъбрани емоции. За да си способен на такива зверства, значи си преживал нещо много жестоко, изпитал си много силни емоции. Или е нещо наследствено, но по-скоро залагам на първото.
С всеки епизод тя ми става все по-симпатична (съдейки по коментарите не само на мен), което ми е още един довод да е тя. Така шокът ще е по-голям за здрителя.
Не се казва много за семейството й, но изглежда е сама. Беше спала веднъж в управлението, та едва ли някой я чака вкъщи.
И последно за нея - сцената където си свали елечето може и да не е от типа "леле шефа е убиецът, как да действам от тук нататък", ами да е "няма връщане назад, толкова го планирах и съм толкова близо до края". Предполагам, че е планирала и самоубийство след всички жертви, та и това да дава допълнително тежест на тази сцена конкретно.

С тия обемни дрехи убиецът може да е всеки. Просто ни тласкат в каквато посока решат. Дават го онзи, който уж е горил архива и успоредно с него дават убиеца и ги дават да са еднакви по телесложение. Категорично не е той само заради тези похвати за насочване на зрителя. По средата на сериала да ни покажат лицето му? Силно се съмнявам, да не говорим, че каква ще е изненадата и шока тук.

# 108
Много ми харесаха разсъжденията, че Заимова може да е изгубила мъж в спецакцията.
Много добра идея!

Основните ми заподозряни на база връзката им с историческите факти, демони и прочие са: Десподов, Библиотекаря и Елдъров

# 109
  • София
Да, и на мен ми хареса тази идея; но въпреки това не подозирам Заимова. Защо ще рови и ще доказва кой е любовникът, убиецът това не го ли знае изначално?

# 110
За да го докаже пред останалите. За да лъснат всички грехове, кой с кого и как и да се разбие цялата група.

# 111
След този блудкав епизод, от който разбрахме всичко, което вече знаехме, въпроса на въпросите е "Колко манерки има Филип!?", а не "Кой е убиеца?". Grinning

Перфектно обобщи цялото ми становище относно снощния епизод Grinning Grinning

# 112
  • София
Наистина продуцентът е предложен за министър на туризма. Явно са останали впечатлени от рекламата, която направи на Родопите и на Велико Търново.

# 113
Пуснали са снимки във Фейсбук от последната серия. Направиха ми впечатление ръцете и най-вече маникюра на Мия. Не че нещо, ама са същите като на онази ръка в казана Scream
Съмнявам се да е тя, но все пак

# 114
Нещо и на мен ми върви бавно и скучновато действието. Очаквах още един убит до момента. Не, че искам да са 100 жертви, но съм убедена, че ще има поне още 3 и не ми се ще да го претупат в последните 3 епизода.

# 115
Отново поставиха акцент върху пунктуалността и желанието на Грудов да се спазва йерархията в управлението. Идеално се вписва, а сценката с напикаването беше за заблуда. Показват го като свръх  избухлив истерик нарочно. Сега ще излезе, че произлиза от семейство на баща насилник и дълбоко вярваща майка.  Компенсира детската си травма с избора на професия и е вманиачен да въздава справедливост. Егоцентрик, емоционално осакатен, единствен от мъжете в групата, който не флиртува с колежките си, няма и намек за женско присъствие в живота му. Знае за аферите на шефа си( насилник, напомня му за баща му), съчувства на търпеливата му съпруга...Да не се отплесвам, де. Grinning

# 116
  • Mediterraneo
Грудов, при все, че е представен като краен убитак, има някаква вероятност да е замесен. Само той от всички ми навява асоциации с психопатски действия. Че и целият е такъв, започвайки от физически черти и характер. Но не улавям логика да е убиецът, не схващам какви мотиви би имал, най- вече личните такива.

# 117
  • София
Личните мотиви мисля, че няма как да ги знаем на тоя етап. И Асен надали някой е предполагал каква история има. Като наближи развръзката, тогава ще разберем какво е ставало.

# 118
Убиецът не е просто един класически психопат според мен, вероятно и не изглежда като такъв. Убива по брутален начин, не защото му харесва да го прави, а защото този е начена според неговите разбирания да привлече общественото внимание не само към очеизвадната корупция, но и към истинската същност на хората по високите етажи на властта - пълна морална деградация до степен на патология.
Грудов изобщо не ми се вписва в подобен профил.

# 119
  • София
Убиецът не е просто един класически психопат според мен, вероятно и не изглежда като такъв. Убива по брутален начин, не защото му харесва да го прави, а защото този е начена да привлече общественото внимание не само към очеизвадната корупция, но и към истинската същност на хората по високите етажи на властта - пълна морална деградация до степен на патология.
Грудов изобщо не ми се вписва в подобен профил.

Грудов ми е отвратителен образ. И актьорът един такъв неприятен, явно много добре си играе ролята Joy

Общи условия

Активация на акаунт