“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 30 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ако е Дора, ще ги призная.
А възможно ли е Мия да е извикана за да бъде последната жертва? Черешката на тортата един вид? Ние решихме, че женската ръка в казана е на журналистката, ами ако е Мия? Все пак, възможно е да я спасят и да закрият случая.
Убиецът ни е показван, 100%, той сезонът се преполови, за кога да го крият?

# 211
  • Бургас
След гледането на епизод 6, се запитах защо ни показаха момчето с дрогата!? Аз съм много слаб физиономист, но лицето му някак ми напомни за бързо пробягващата по млади лица камера, при лекцията на Мия в първи епизод  и реших да се върна. Не мисля, че  го открих, мисля че тези две деца  много си приличат и съм се подвела...

но пък си дадох сметка, че думите на Мия всъщност вероятно много точно описват психологическото състояние на нашия неуловим злодей –„Кое може да спечели войната?  ... Не можете да спечелите нито една битка по принуда или заради  пари...Кое е онова, което ви помага за да не се откажете...  и най-твърдите  се пречупват; ...Цел, която е по-важна от живота ви. Само целта може да победи страха. Само целта може да спечели всяка война. ....Когато изгубих своята цел, ...превърнах се в нещо, което не съм....“ Сега , ясно е че за да извършва подобни зверства, човек трябва да е доста изгубен ... Но като гледах  отново колко тъжни, демотивирани и точно изгубени са (в еп.1)Мия и особено Филип – брррр! Много е потънал Филип, дано не е той лошия!!! Broken Heart
Опитвам се да следвам логиката му относно Дора –
1.   в кабинета  с нейния телефон – манипулира както мобилния, така и нея самата;
2.   вечерта в ресторанта очевидно се наслаждаваха на общуването;
3.   край чешмата, при екологичната лекция на Дора – очевиден взаимен флирт; приятно им  е; знаково пие от чешмата;
4.   когато Мия трябваше да си тръгне, той каза – „Оставам!“;
5.   когато отиде да си върне манерката, изглеждаше незаинтересован!?;
Ловък манипулатор е или я харесва истински, но се дистанцира,за да я предпази от себе си, защото се счита за недостоен, неподходящ...?!

Филип определено е куфар с двойно дъно за мен! Thinking

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 17:57 от lady Koup

# 212
В първия сезон мистиката присъстваше във всеки епизод, почти, не съм сигурна.

А тук има много ненужен и странен пълнеж, който размива атмосферата на филма.
Малко слабичък сезон, в сравнение със първият сезон ,който беше може би най добрият ни криминален сериал . Очакванията ни бяха че този ще бъде нещо голямо, но уви някак си не ги оправда  .

# 213
Някой да знае какво стана с Тишо?

# 214
  • Другата България
Харитонов и Язов са поне 10 години по-млади от останалите в групичка.
И Тороманов каза, че е познавал Язов.
Ей тия вметки оттук, оттам ме карат да вярвам, че всичко се върти около Мия.
И смъртта на съпруга ѝ.
Още от самото начало на сериала го вярвам. Все пак първата ѝ среща беше именно с Дора.
Това си е моята теория, и ще си държа на нея, или на другата - че все още не сме видели убиеца, който разбира се, също има нещо общо с Мия.
А ако Мия е предвидена да е последната жертва, защо Филип да не умре, спасявайки я?

След малко ще закача анкета.

# 215
За мен единственият с някаква психо наклонност е Фичето. Само при него сценаристите ни показаха и 2 напрегнати момента: с Филип в Библиотеката и с Мия на Скалата. Стреснаха се и двамата от него. Според мен не е случайно това.
Отделно казаха изрично колко е ловък в ръцете и какъв изключителен ум има.
Всичко съвпада.
Дали Директорът на библиотеката съзнателно го подтиква, още не е ясно.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 14:58 от HappyRSmile

# 216
  • София
Възрастовата разлика в рамките на 10-15 години в обща професионална среда е много относителна, защото хората се сближават покрай общата дейност, независимо, че не са на една възраст.

И още нещо се сетих. В началото защо тръгнаха да гонят крадеца пеша през някакви лозя? Полицаите пеша ли са отишли до къщата? И не са ли видели, че отстрани има паркирана кола, след като мястото е трудно за достигане?

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 12:21 от Fever Ray

# 217
  • Другата България
Добавена е анкета, два гласа, възможност за промяна на гласа.
Илчев е последен защото просто го бях забравила, ако има друг пропуснат, моля кажете.

След миналия епизод именно Илчев и директорът на библиотеката бяха с най-много гласове, както и хипотезата, че убийците са повече от един.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 12:43 от Merri_An

# 218
  • София

И още нещо се сетих. В началото защо тръгнаха да гонят крадеца пеша през някакви лозя? Полицаите пеша ли са отишли до къщата? И не са ли видели, че отстрани има паркирана кола, след като мястото е трудно за достигане?

Е, за да пристигнат, когато документите са изгорели Joy

# 219
Под Дяволския речник, написаното на френски се оказаха тотално общи приказки, нищо осветляващо по случая.
Наистина е време да започнат да избистрят нишката, че ни затрупаха и с персонажи, че и с нелепи ситуации (бегом из полята, букети и т.н.)!
Харесва ми тандема на Харитонов с колежката👍
И да, сгащиха го май, любителя на филии с пастет и (евентуално?) на груб секс, но мнооооого след нас💪💪💪🙃

# 220
Нищо не разбирате, той на филиите тренира. Защо иначе ще са само нахапани, а не изядени. Simple Smile

# 221
И аз не никак не мога да разбера тези, дето оставят недоизядена храна 😃

# 222
Не видях досега никакъв коментар за съпругата на Десподов, майката на дъщеря му. Какво знаем за нея, дали тя не е несправедливо разделена с дъщеря си чрез съдийката, адвоката и прокурора и сега да си отмъщава

# 223
  • на село
А, не, само съпруга липсва Joy
Сигурно е починала жената.

Ама така са забатачили и цял сценарий написахме и накрая, ако се окаже директорът на музея, ще е супер тъпо.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 21:42 от НелиСА

# 224
  • Бургас
emiav , На мен момичето ми изглежда щастливо и доволно от ролята на "татковата принцеса"... Освен раздялата да е била преди доста години и тя да е била невръстна. По-скоро Десподов ми прилича на самотен  и отдаден родител. Аз след сцената в дискотеката си представих, че преекспонирана та му бащина обич и гордост ще е контрапункт на някакъв грозен и безчовечен негов бизнес - като трафик на жени, търговия с млада плът... Нещо такова. Като в класическите мафиотски фамилии - кланяме се Богу, държим на семейството и децата си, а с всичко що е външен свят сме жестоки и безпощадни. Очаквам да изскочи нещо по тази линия за развръзка, ако не се потвърди другата ми предполагаема линия в сюжета - общо младежко минало със загиналия Язов... и неочаквани роднински връзки между някои от познатите персонажи.

Общи условия

Активация на акаунт