“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 30 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • САЩ
Убиецът е и псохопат, и социопат, и серт, изпълнен с ярост и отмъстителност, а може и шизофреник.
Вече дадох 10 довода, които в сечението си водят до потенциалния убиец.
*
Убиецът е:
* има мотив
* в добра физическа форма
* има познания по човешка анатомия
* има познания по старинни езици
* извикал е Мия и Филип - очевидно за него това е важно
* има достъп до класифицирана информация
* има изготвен план, който следва методично
* коравосърдечен характер - "аз съм строг, но справедлив"
* не убива случайни жертви - пощади Филип
* измъчва жертвите си, но не поради садистично удоволствие, а като наказание

# 256
  • Washington,USA
Ох, не мога да повярвам, че се карате за токова нещо.

# 257
  • София
Абе хора, вие наред ли сте 🤣. Смешно е да се впрягате толкова.

# 258
  • España
Леле мале ….влизам да видя  “до къде сме стигнали с разследването” , а то …. 🤪  от две три теми насам … едно и също…
Само да уточня , че Дора НЕ живее сама , а с майка си .
А Демонът , освен латински , при това , старо латински , демонстрира знания и по старогръцки , това едва ли се учи в медицинските университети 😉!

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 09:32 от Воден пъпеш

# 259
  • София
Единият от отговорите на анкетата ми е - Грудов 😄
1. Левичар е. / това единствената улика към него.
2. Може да е завършил семинария /брадата/ - предположение.
3. Думите му “Или се приспособяваш към системата или тя те смачква”. Нещо се е случило и го е пречупил / напикаването/…- предположение
4. Твърдението, че самоличността на убиеца ще ни изненада. / два гласа за него, като единият е мой/, както е изненадало артистите😉 - предположение.

Разбира се може и да не е той 😜

# 260
* има мотив
+ * Сръчен е и умее да борави с различни инструменти (изработва средновековни уреди за мъчения, заварява, скова кръст насред Трапезица, възлите, които прави даже не знам как се казват).
Да, не убива невинни хора, тук бих добавила охраната на Трапезица и Солаков.

# 261
  • Washington,USA
* има мотив
+ * Сръчен е и умее да борави с различни инструменти (изработва средновековни уреди за мъчения, заварява, скова кръст насред Трапезица, възлите, които прави даже не знам как се казват).
Да, не убива невинни хора, тук бих добавила охраната на Трапезица и Солаков.

+Луд е😆

# 262
Дора може да е убиецът (и котките може да са, и те участват в сериала). Интересното там ще бъде, какъв мотив ще й измислят, ако е тя. Защото при нея двете линии са емоциите около брат й и заигравката с Филип. Ще бъде голяма глупост да е нещо около брат й, което да е толкова дълбоко и важно, и Мия да не е чувала за него. Надявам се от другаде да изскочи заекът. В първи сезон беше наистина добър сценарият и дано не се изложат този път.

# 263
Не е Дора убиец, мъж е и е вероятно е сам. Висок, силен, отмъстителен и много жесток. Библиотекарите, Елдъров, Грудев и т.н.

# 264
Изненадващи биха били Грудов , Илчев, Дора, Библиотекарят и разбира се Фичо Манерката.

Дора е по-скоро с някаква лека форма на аутизъм , синдром на Аспергер или нещо съвсем леко. Забелязвам, че избягва очен контакт.
Грудов, наистина има някаква травма , много е вероятно да е преживяна в полицейската академия. Язов вероятно в началото на кариерата си е бил в Търново разпределен да работи след , което е изтеглен към ДАНС и така се е запознал с Мия. Вероятно от там се познава с Тороманов. Интересно ми е как се е засякал с Грудов. Вероятно е някаква дупка в сценария, т.к. Грудов в сериала е на 37 , 84 или 85 набор ( към момента на заснемане) , Язов е 77, на възрастта на Елдърова, Тороманов. С Грудов как се засичат , ясно е , че не е в университета. Да не Грудов да е бил влюбен в Язов ( доза смях от мен ).
Всъщност вие как хванахте Грудов , че плува на другия бряг. Не гледах много задълбочено епизода, ама само на база , че се напрегна , че говориха за хомосексуализма на Смилев ли? Аз си мислех, че има сексуални нарушения , вероятно импотентност или преждевременна еякулация, подобни неща също водят да повишаване на хормона на стреса и проблеми с гнева. Това на базата на напикаването. Според мен актьорът на моменти много добре влиза в ролята си. Убедителен е.

# 265
Скрит текст:
Предложението,че Дора е убиеца отдавна се тиражира тук и е възможно.
Имаш обаче някои твои доводи,с които не съм съгласна.

1.Била социопат,защото живеела сама и е неомъжена. Дори няма смисъл от коментар.
2. Била в отлична физическа форма. Такова нещо досега не са ни показали.
3. Има серт характер. Това не знам какво означава. Съвсем нормални отношения има с хората, не харесва Мия по лични причини.
4. Мотив. Засега не е показан мотива,няма никакви индикации на такъв у нея, и моля ви стига вече с този Христо Язов,който няма нищо общо с Елдърова и Смилев.
Ако тя е убиеца, мотива й ще е съвсем друг и конкретно насочен към активностите на групата хора,на които отмъщава.А те действат на ниво законодателство в Търново.
5. Не мисля,че си пада по Филип. Просто го разиграва или като част от играта(да примем,че тя е убиеца) или за да дразни Мия. Убиеца не уби Филип,защото му трябва жив и е част от плана. Има си причина да викне точно тези двамата (Мия и Филип там) и няма да ги гръмне на втория ден ей така.
6. Много хора имат достъп до квалифицирани папки и дела. По тази логика,трябва всички полицаи,свързани с investigation(загуби ми се думата на български вмомента) на двете убийства да са заподозрени като Дора.
"серт характер" - да кажем, че е особнячка

Аз казах в ДОБРА физическа форма - а ти да я виждаш в недобра?

investigation - ох, от толкоз английски забравих българския...

То сега е модерен английския, но малцина владеят древни езици...като убиеца!

Достъп до класифицирана информация имат тесен кръг от хора, иначе нямаше да е класифицирана. Достъпът до тази информация е само ЕДНА от характеристиките на убиеца.
Да допълня, понеже и аз отдавна изказах съмнение първо за Дора /макар, че след няколко епизода вече не съм категорична, за никого не съм No Mouth/. Добра физическа форма не е нужно да е куп мускули или мъжка структура, нали... Все пак за жена говорим. Та аз я виждам с нормално телосложение, споменаха се здравословни навици, достатъчно за това описание за мен.

За образа й - и аз я виждам леко особняк. Има нещо двусмислено в чертите и погледа й, един студен равнодушен, на моменти ме побиваха леки тръпки. В сцената с Тишо наистина не трепна. Да кажем и, че професията й просто изисква хладнокръвност, сдържана емоционалност и специфичен сарказъм, за да я вършиш. Типично за патоанатомите, спомнете си ги двамата в 1-ви сезон. Дето се вика пациентите ти са само мъртъвци, тела или части от тела, във всякакво състояние, в случая носят черти на тежки престъпления. Колко жени биха го могли? Та, за мен хипотетично, ако на 1 патоанатом му прищрака, тези качества биха помогнали да е хладнокръвен убиец.NerdSmiling Imp Както казах подозренията ми се размиха, но смятам, че образът й има известни дадености, толкова.

Investigation - разследване Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 11:33 от Miss_Kaprisse

# 266
  • Washington,USA
Изненадващи биха били Грудов , Илчев, Дора, Библиотекарят и разбира се Фичо Манерката.

Дора е по-скоро с някаква лека форма на аутизъм , синдром на Аспергер или нещо съвсем леко. Забелязвам, че избягва очен контакт.
Грудов, наистина има някаква травма , много е вероятно да е преживяна в полицейската академия. Язов вероятно в началото на кариерата си е бил в Търново разпределен да работи след , което е изтеглен към ДАНС и така се е запознал с Мия. Вероятно от там се познава с Тороманов. Интересно ми е как се е засякал с Грудов. Вероятно е някаква дупка в сценария, т.к. Грудов в сериала е на 37 , 84 или 85 набор ( към момента на заснемане) , Язов е 77, на възрастта на Елдърова, Тороманов. С Грудов как се засичат , ясно е , че не е в университета. Да не Грудов да е бил влюбен в Язов ( доза смях от мен ).
Всъщност вие как хванахте Грудов , че плува на другия бряг. Не гледах много задълбочено епизода, ама само на база , че се напрегна , че говориха за хомосексуализма на Смилев ли? Аз си мислех, че има сексуални нарушения , вероятно импотентност или преждевременна еякулация, подобни неща също водят да повишаване на хормона на стреса и проблеми с гнева. Това на базата на напикаването. Според мен актьорът на моменти много добре влиза в ролята си. Убедителен е.

Това симптом на аутизъм ли е? И аз го правя и съм си мислила, че е социална тревожност...

# 267
Много хора са с лека форма на аутизъм без това да им пречи да водят нормален начин на живот. Избягване на очен контакт , специфични движения с ръцете( като например , когато си притеснен или в различни обстановка от обичайната да си броиш пръстите на едната ръка) , трудна адаптивност към промени, всичко трябва да е в определен ред, цветова гама..Има много симптоми за лекия спектър. Наскоро ми попаднаха клипове в тик ток за това и за леката форма на ХАДВ . Хора успяват да открият , че имат това в своите 30+ и си обясняват доста от нещата , с които не могат да се справят.
Иначе за Дора имам съмнения и заради детайлността , с която успява да определи с какво се е къпала жертвата, каква храна е консумирала. Това освен добро обоняние изисква и феноменална памет, за да запомниш и разпознаваш аромати. Освен това забелязва изключително дребни неща. Според мен е пределно наясно какво направи Филип с телефона ѝ обаче го играе перде. Неслучайно му се обади за среща.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 12:45 от BaDBluEeYeS

# 268
  • На Изток от Рая
Да се включа и аз в дискусията, за да ви следя.
Аз си задавам един въпрос, свързан с едно интервю на Милошев, в което казва, че първи сезон няма нищо общо с втори освен Мия и Филип. И сега се чудя дали, ако някои от зрителите не са гледали първи сезон, по някакъв начин може да повлияе на преценката им за това кой е убиецът и какви са мотивите му?
Аз не съм го гледала и не знаех какво се е случило с мъжа на Мия, а някои от вас смятат, че убийствата имат връзка със случилото се тогава.

# 269
  • София
... И сега се чудя дали, ако някои от зрителите не са гледали първи сезон, по някакъв начин може да повлияе на преценката им за това кой е убиецът и какви са мотивите му?
...

Съпругът ми не го е гледал.
Той подозира по тази причина Филип, заради това, че има моменти, в които изчезва и оставя Мия сама да разследва. И в началото я чакаше във военното училище, а в имейла отпреди година тя не е определила място (и дата) на срещата. Самата тя не е очаквала да бъде точно на това събитие по това време.
За мотивите няма още предположения.
Аз, понеже съм гледала първи сезон, не мога да приема тези подозрения.

Общи условия

Активация на акаунт