“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 30 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Washington,USA
Да се включа и аз в дискусията, за да ви следя.
Аз си задавам един въпрос, свързан с едно интервю на Милошев, в което казва, че първи сезон няма нищо общо с втори освен Мия и Филип. И сега се чудя дали, ако някои от зрителите не са гледали първи сезон, по някакъв начин може да повлияе на преценката им за това кой е убиецът и какви са мотивите му?
Аз не съм го гледала и не знаех какво се е случило с мъжа на Мия, а някои от вас смятат, че убийствата имат връзка със случилото се тогава.

И аз не съм гледала първи сезон и се отразява.

# 271
... И сега се чудя дали, ако някои от зрителите не са гледали първи сезон, по някакъв начин може да повлияе на преценката им за това кой е убиецът и какви са мотивите му?
...

Съпругът ми не го е гледал.
Той подозира по тази причина Филип, заради това, че има моменти, в които изчезва и оставя Мия сама да разследва. И в началото я чакаше във военното училище, а в имейла отпреди година тя не е определила място (и дата) на срещата. Самата тя не е очаквала да бъде точно на това събитие по това време.
За мотивите няма още предположения.
Аз, понеже съм гледала първи сезон, не мога да приема тези подозрения.

Доста други зрители го подозират, но аз не ги разбирам. Филип не е във форма за това "приключение", пък и в нощта на първото убийство цяла вечер и нощ беше заедно с Мия... Мъртво пиян 🤔

# 272
  • София
Моят съпруг и на това пиянство не вярва особено. Прекалено е показно.

# 273
Моят съпруг и на това пиянство не вярва особено. Прекалено е показно.
И за какво Филип ще раздава правосъдие в Търново?

На мен ми се стори странен Филип в последния епизод. Един отвеян такъв, унил и безразличен... призля му докато тичаше, помислих си даже, че има някакъв здравословен проблем освен алкохола. Не успях да си обясня и епизода с Дора в кабинета ѝ...., но с убийствата никак не мога да го свържа.

# 274
  • София
Наминах да прегледам Инвестигейшъна ни, ама още сме до никъде. Продукцията продължава да ни води (и за носа) в резултата, ала е време да даде някакви мотиви (ако не ще да ни презентира убиеца). Добре, по-вероятно е да е един (макар да не се отмятам напълно за вероятност "мозък и ръце"). Самите убийства (поне още няколко предполагаеми) са малко, предстоят - но отново насочвам към разбор: кои няма как да са били на лобните места във времето на убийствата. Един бил пиян, други - в управлението, трети на оглед в нечий дом. Поне по-малко индивиди ще останат в пъзела.
Без да омаловажавам труда им (Милошев-министъра, Спейса и другите мислители там), имам едно на ум и за разликата във вложеното към резултата. Дан Браун или скандинавците са едно (в момента чета Н.Бьогле и накрая на всяка книга той обяснява кое откъде е взел като фактология в "теоретичната" част на романите си). Подозирам, че нашите не си дават толкова зор да навържат детайли във фабулата - а ние тук гледаме с голямата лупа и търсим логични закономерности във всеки фрейм...
Не ще да е Филип (както отхвърлям и Дора) - но и двамата най-много "влизат" в изненадата, която ни обещават в интервютата (поне повече, отколкото да са Директорът, Грудов и някои др.).
Simple Smile Някои критикуваха Куката, че не си изяжда филиите. Ако ги омахваше до троха - как щеше колежката му да изпълнява сценария със сравнения на захапката.

# 275
Бабата на моя позната е оставала 4 пъти вдовица. И за нея имаше такива приказки.
Е, тя доживя 98 и тези овдовявания са били в рамките на около 70 г., но все пак.
Моята прабаба 3 пъти.
Само от един мъж има деца. От другите само земи и имоти 😂
Никой не е убивала, просто живот и оправна баба. Баща ми и братовчедка му още си взимат дивиденти от земите ѝ, които никак не са малко.

# 276
Грудев за Убиец и аз отдавна тиражирам като вариант. Яростта я има. Отмъстителността - също (например към Мия). За другото - история, езици - ни държат в неведение. А този Библиотекар толкова ли не се усеща кой може да има знанията? То в града ще се броят на едната ръка хората, подобни на него. И ще се познават.
Грудов просто приседна, когато споменаха, че Смилев е бил хомосексуален. Ако той е убиецът, може просто тогава да е разбрал, че закодираното му послание е било разчетено.
Аз си гласувам за него. Просто ми е след Библиотекаря и Фичето в момента.
Но и сценаристите нищо интересно не дават. Полета, манерки - плява.
Филип-убиец е безумна теория за мен.
А дали Мия сама е изпатила писмото - това мога да го повярвам. Да, искала е да види Филип отново. После размисля и - а, ти защо си тук?!? Но не означава, че тя е Убиецът.
И пак - мисля си, че няма да го е пратила тя. Сценарият не е толкова оригинален. Вероятно ще смятат, че мнима инвалидност е супер изненадващо. Или Грудев, който се оказва хладнокръвен, пресметлив и методичен.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 16:01 от HappyRSmile

# 277
Възможно ли е директорът да е пострадал като войник, да е останал инвалид и сега да си връща на замесените, от които е зависело да получи възмездие, но не го е получил?
Като възраст ми се струва близък до жертвите. Възможно е Смилев и в каразмата да е обърнал резбата и това да има нещо общо...
Знам ли и аз...

# 278
  • София
Възможно ли е директорът да е пострадал като войник, да е останал инвалид и сега да си връща на замесените, от които е зависело да получи възмездие, но не го е получил?
Като възраст ми се струва близък до жертвите. Възможно е Смилев и в каразмата да е обърнал резбата и това да има нещо общо...
Знам ли и аз...
На този етап - всичко е възможно 😄
Откъде дойде това, че Грудов е на левия бряг? Той е левичар.😂
Време е вече да ни разкриват по малко от миналото и връзките на героите 😉.

# 279
Два пъти се намекна в последния епизод, че Грудов е хомосексуален.

# 280
Вторият път кога беше, Денси? Явно нещо пропускам. Само за присядането в полицейското управление се сещам.

# 281
Вторият път кога беше, Денси? Явно нещо пропускам. Само за присядането в полицейското управление се сещам.
Аз също само това видях . Ама честно не гледах така детайлно като друг път.

# 282
Два пъти се намекна в последния епизод, че Грудов е хомосексуален.
Много се напряга на това че е бил хомосексуален , то вече започва да дразни !!!

# 283
Мда. А и какво значение има?
Засега само гадаем и - на моменти - дълбаем дъното.
Нищо не ни дават тези сценаристи. Празни, глупави сцени как спец полицаи гонят кола пеша през полята.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 16:22 от HappyRSmile

# 284
  • София
В този епизод общо взето нищо не се случи, но не бих казал, че не ми е било интересно.
Най-много ми хареса играта на Димо и неговата малка история за която ни разказаха в този епизод.
На Апостолова също и се получиха добре нещата в епизода. Хареса ми.

Вече имаме два големи въпроса. Кой е убиецът и какво се случва с манерката на Филип?

Според мен този с отпечатъка от обувката ще е поредния зелен хайвер, най-много да се окаже, че е човек на Десподов и е изпратен да замита следи след него. Следи, които го уличават в незаконни сделки. А там са се овързали всички като свински черва.

На мен лично не ми стои убедителен нито един от заподозрените за убийствата. То е ясно, че може да е всеки и всичко зависи от въображението на сценариста. Но изключвам полицаите и общо взето всички. Професорът е силен кандидат признавам, но само ако не е инвалид. И не мисля, че са двама. Един си е. Милошев ще иска всичко да се концентрира над един човек и една история... Поне така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт