Робот за почистване на прозорци-малкият голям помощник -тема 2

• 33 640
  • 313
  •   2
Отговори
# 240
  • Бургас
На такъв прозорец няма да има проблем. За квадратен не мога да кажа.

# 241
Нужна ми е малко информация от личен опит за роботите за миене на прозорци: С каква сила на вакуума да търся? Колко като минимум резервоар е достатъчен? Формата на робота има ли значение? Къде връзвате обезопасителното въже? Случва ли се роботът да падне и при какви условия? Цял ден гледам роботи и поне по характеристиките в търговските сайтове не мога да си отговоря каква е разликата между робот за 250 лв и такъв за 850.

Нужен ми е за около 30 прозореца с размери 80х150, с двойни и тройни стъклопакети.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:37 от Вятър и мъгла

# 242
  • Бургас
При такъв обем прозорци аз бих инвестирала в по-хубава марка, със сервиз, не бих рискувала с евтини. Той се вакумира за повърхността, няма значение каква е, стига да е гладка. Никога не ми е падал. Може да се върже навсякъде, където има място подходящо за вързване.  Формата аз я избрах според това, че имам труднодостъпни места и се налага да го закачам и свалям качена на стълба, с лява ръка и исках да е по-лек и по-малък. Взех елипсовиден.

# 243
Здравейте, може ли мнение за тези два робота Hobot S6 pro и Hutt a1, според вас кой ще е по-добър и ако знаете някой друг по-добър ще се радвам да споделите мнение. Благодаря ви! 😊

# 244
Взех си Hobot 388. Вчера изми първите 10 прозореца и още не мога да си повярвам на късмета, че някой е измислил тази машинка и че тя не струва майка си и баща си. Life changing почти колкото роботът-прахосмукачка.

# 245
Моят е този

Прозорци, врати на шкафове, огледала и плочките в банята - чудесно се справи с всички повърхности!

# 246
Здравейте, реших и аз да се опитам да улесня живота си и да приключа с ръчното миене на прозорци, но не знам какъв робот да избера. Бях се спряла на Hutt W9, но най-недостъпните ми и неотваряеми прозорци са с размери 40 на 120см и квадратен модел май не е подходящ за тях. Та започнах да разглеждам модели от другата форма C65, C7 и Hobot. Те дали ще могат да ги почистват?  Всички съвети за конкретни модели ще са ми от полза.
Между другото забелязах, че почистващите дискове на С7 излизат леко извън корпуса. Това означава ли че този модел може да почиства и отстрани и ъгълчетата?

# 247
Моят е стар с кръгли дискове, не пръска сам вода. Винаги единият диск трябва да е сух, иначе се пързаля. Падал е веднъж от малко стъкло на врата на тераста. Няколко пъти сменям бърсалките, за да изчисти добре стъклото. Но и аз не мия често прозорци.
Като гледах клипове, квадратният ми харесва повече. Но те рекламите са едно, а практиката често е друго.

# 248
  • Варна.
Преди година си купих iHunt Smart Window Robot 4 PRO, вече имам проблем.
Едното колело спря да се върти, така робота стои на едно място.

Бях го сложила да чисти стъклена врата, падна на теракота като стигна силиконовото уплътнение в края на стъклото. Пуснах го пак и работеше, но след около 15 мин. това колело започна да забавя въртенето си и се появи едно тракане и малко след това спря изцяло. 
Идеи за ремонт във Варна? Не пазя гаранцията.

# 249
Здравейте, реших и аз да се опитам да улесня живота си и да приключа с ръчното миене на прозорци, но не знам какъв робот да избера. Бях се спряла на Hutt W9, но най-недостъпните ми и неотваряеми прозорци са с размери 40 на 120см и квадратен модел май не е подходящ за тях. Та започнах да разглеждам модели от другата форма C65, C7 и Hobot. Те дали ще могат да ги почистват?  Всички съвети за конкретни модели ще са ми от полза.
Между другото забелязах, че почистващите дискове на С7 излизат леко извън корпуса. Това означава ли че този модел може да почиства и отстрани и ъгълчетата?
Здравейте.
Аз съм с C7 и мога да дам отзив относно почистването на ъгълчетата-отстрани почиства, но ъгълчетата не успява. Имам 2 остъклени тераси, на които горните прозорци са мънички (приблизително 40/50-60) и се справя отлично, а тези ръчно въобще не успявам да ги достигна външно да ги измия. Примирих се с ъгълчетата и тук-таме останало замазано, защото пак е нещо, ако въобще не са измити. Simple Smile

# 250
Здравейте, дами,
Съвсем скоро закупих робот Hutt W9. Вчера ни смениха дограмата и имаше доста отпечатъци по иначе чисто новите прозорци и го пуснах за първи път. Искам да ви попитам тези линии нормално ли е да се появяват като резултат?
Крайният прозорец напръсках с медикс самото стъкло преди да пусна робота, тъй като изрично пише да не се пълни контейнера с препарат. По-малкото стъкло, на втората снимка направих същото, но накрая довърших с чисто ново сухо мопче. Благодаря ви предварително.
Скрит текст:

# 251
  • В полите на Пирин планина
Моят робот (съвсем нов е) е Hutt C7 и онзи ден го пробвах на прозореца в спалнята и не оставя никакви черти. Реално като мине и ако не ми харесва как е почистено го пускам още веднъж.
В инструкциите на моя робот пише, че може да се ползва с препарат за прозорци в контейнера. Така и направих. Не трябва да се слага корозивен препарат.

# 252
  • Пловдив
Не са нормални тези черти - смени мопчето и го пусни пак Simple Smile
Аз лично най-недоволна съм от Медикс-а, когато пускам робота и не ги полз см с него, защото замазва.

# 253
Не са нормални тези черти - смени мопчето и го пусни пак Simple Smile
Аз лично най-недоволна съм от Медикс-а, когато пускам робота и не ги полз см с него, защото замазва.
Ох да си призная, взех го само, защото много харесвам как мирише. Ще взема да пробвам някакъв друг. Имате ли препоръки? Grinning

# 254
Според мен трябва да пуснеш робота още 2-3 пъти. Тези бели черти най-вероятно са замазан фин прах. Виж какъв ще е ефекта, ако напълниш робота не с препарат за прозорци, а с чиста вода.

Общи условия

Активация на акаунт