Термин Декември 2024 ❤️

• 40 303
  • 887
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
Здравейте,вчера ми беше първата фетална и бхс ..обаче обърках май доктора защото ме пита за трансфера казах му 23 март(тук няма грешка) и той сметна ,че пункията ми е била на 18 март..само,че пункцията ми беше на 19.01.2024 и до колкото ми обясниха при трансфера ембрионите са от първата пункция 27.10.23..дали това ,че има разминаване в седмиците е проблем..?

# 871
Здравейте  вчера бях на Бхс и Фм всичко е наред с бебето каза ми пола момиче но ми каза че не е сигурен на 100% много се надявах на момченце та има ли вероятност да се окаже всъщност момче и има ли такива мами от вас на които са казали че е единия пол а действителност да е другият 🤭

# 872
Здравейте,вчера ми беше първата фетална и бхс ..обаче обърках май доктора защото ме пита за трансфера казах му 23 март(тук няма грешка) и той сметна ,че пункията ми е била на 18 март..само,че пункцията ми беше на 19.01.2024 и до колкото ми обясниха при трансфера ембрионите са от първата пункция 27.10.23..дали това ,че има разминаване в седмиците е проблем..?
Здравей,

Принципно и аз така и не разбрах, дали програмата им за изчисляване на риска смята с възрастта ти по време на пункцията. При мен имаше разлика от 1.5 години. Така или иначе, щом всичко е наред, няма огромно значение.
Не мисля, ме програмата им изчисли, че съм била по-млада при пункцията и от там рискът по възраст е по-нисък. Няма огромно значение в нашия случай, тъй като става въпрос за 1 година. При инвитро с донорски често има разлика от порядъка на 15-20 години м/у донора и бременната. Мисля, че там е доста по-важно за смятането.
Щом рискът ти е нисък, не мисля, че объркването на доктора с датите е от значение.
Прена-тест ще пускаш ли?

# 873
  • Варна
Здравей,

Принципно и аз така и не разбрах, дали програмата им за изчисляване на риска смята с възрастта ти по време на пункцията. При мен имаше разлика от 1.5 години. Така или иначе, щом всичко е наред, няма огромно значение.
Не мисля, ме програмата им изчисли, че съм била по-млада при пункцията и от там рискът по възраст е по-нисък. Няма огромно значение в нашия случай, тъй като става въпрос за 1 година. При инвитро с донорски често има разлика от порядъка на 15-20 години м/у донора и бременната. Мисля, че там е доста по-важно за смятането.
Щом рискът ти е нисък, не мисля, че объркването на доктора с датите е от значение.
Прена-тест ще пускаш ли?

Чакаме да излезе и БХС..от феталната се видя ,че всичко е супер ..доктора е много доволен..и каза ,че е нормално да има разминаване ..едното го гледали по дата на трансфер а другото реално ..но щом му хареса това което видя ..сякаш няма за какво да се притеснявам ..ние сме с наши яйцеклетки и сперматозоиди.. Hug

# 874
Здравейте  вчера бях на Бхс и Фм всичко е наред с бебето каза ми пола момиче но ми каза че не е сигурен на 100% много се надявах на момченце та има ли вероятност да се окаже всъщност момче и има ли такива мами от вас на които са казали че е единия пол а действителност да е другият 🤭

Здравейте!
Случват се обърквания, при това нерядко. На наша близка й казаха, че чака момиче на първата ФМ. Купиха розова количка, момичешки дрешки, всичко ... и по-късно се разбра, че бебчето със сигурност е момче. Sweat Smile

При друга моя приятелка чак в осмия месец се разбра, че чака не момиченце, а момченце.
Та, стават обърквации, бебчовците понякога много добре се прикриват. Smile

Аз минах БХС на 28ми, докторът предположи, че третото ни попълнение също ще бъде момиченце. Heart Exl

Много добре мина прегледа, но ме шашна с думите, че плацентата не е на добро място - застанала е ниско отпред, точно над цикатрикса.
Предупреди ме да я следим с моята АГ и ако не се вдигне, да имам предвид, че има риск да се врастне за белега.
Надявам се да не се случи, настроила съм се уж за лека бременност и раждане.

# 875
Момичета аз съм в болница с силно повръщане .. всичко с бебчо е наред вече е 80гр и не спира да се върти 😀 надявам се вие да сте добре 🍀🫶🏻

# 876
Бързо възстановяване, ELDB Flowers Four Leaf Clover

# 877
Момичета аз съм в болница с силно повръщане .. всичко с бебчо е наред вече е 80гр и не спира да се върти 😀 надявам се вие да сте добре 🍀🫶🏻

Бързо възстановяване:heart_decoration:
и моето бебче измериха 86 гр, ама като чета в тази седмица трябва май да е около 20-30 гр и се шашнах:sweat_smile:

# 878
ELDB, бързо възстановяване! 🌺

# 879
Здравейте, записвам се и аз сред декемврийските чудеса 🫶🏻
В 10г.с. влизам утре и ми предстои пренатален в понеделник.
Имам въпрос относно стандартните кръвни изследвания, хормони и урина - в коя лаборатория ги пускате? Утре трябва да ходя и се чудя дали да не ида в най-близката (Кандиларов) или Рамус.

# 880
Как разбрахте, че има нужда от изследване за тромбофилия или прееклампсия..? Моля да ме ориентирате, понеже моята АГ не говори изобщо за тези изследвания..
Моят АГ ме посъветва да пусна изследвания, за да сме сигурни, че всичко е наред и аз реших да го послушам. Оказа се, че е имало защо да ги пусна. Даже на своя глава повторих изследването в друга лаборатория и резултатът се потвърди.
Сама реших да си ги пусна, заради опита на мои приятелки и от страх да не стане така и с мен. Макар че повечето лекари казват, че това не е нищо особено и доста жени в България го имат. Едната хематоложка ми каза на 4-6 седмици да пускам, ни АГ само махна с ръка и каза "не се занимавай".

Ние бяхме на преглед. Вече е 2.5 см, голям човек Simple Smile всичко му е наред. Следва БХС

Моля ви, кажете какво точно да си пусна като изследване, за да не пропусна нещо. Какво да кажа, че искам в лабораторията?

# 881

Здравейте! Днес на ранна ФМ доктора не ми каза пола.Та виждате ли нещо съмнително за пола на бебето на снимката??

# 882
Барби23, аз си пуснах изследвания за тромбофилия тогава. В различните лаборатории има пакети. Можеш предварително да разгледаш коя какъв пакет предлага и на каква цена.

# 883
Добро утро, момичета!
На 17.06 (13+3) ми предстои ФМ и БХС в Надежда… Моята докторка каза, че за момента пренатален тест е излишен…., но мен вътрешно нещо ме човъркаше, че в крайна сметка човек може да има едно, две деца… и трябва да се опита да направи всички превантивни мерки за тяхно и негово щастие… Та вчера пуснах тест NIFTY Pro в Геника…
Имам въпрос към вас! Някоя от вас ходи ли на ендокринолог в Надежда ? Доволни ли сте?… Аз имам Хашимото и два пъти посещавах д-р Хедер, но нещо не съм доволна от комуникацията….

# 884
Барби, и аз си пуснах на своя глава изследванията. Най-много фактори има в Геника, но е и доста по-скъпо. Това, което направих, е да си пусна основния пакет в лаборатория (пуснах в Кандиларов, но можеш да видиш и в другите), и вече като излезе мутация в основните фактори, пуснах допълнителните фактори в Геника.

Общи условия

Активация на акаунт