Мнения за Оземпик?

• 50 535
  • 580
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Не виждам здрава логика за тези твърдения колкото и да разсъждавам .

# 316
Поставям Оземпик в краката, като ги редувам всяка седмица.

# 317
  • София
Хех, ами за човек, който тежи 100 килограма, лекарството в корема попада в слой мас 🙃 Такъв калибър пациенти си бият по-успешно лекарството в ръката, защото там иглата успява да достигне подкожно.

# 318
  • Варна
Точно подкожната мастна тъкан предполага и предразполага към по-равномерно и бавно абсорбиране, каквато е целта при този продукт. Подкожно означава точно лекарството да попадне в мастния слой под кожата. Освен това в предните постове се коментираше,че различните места на поставяне влияят на различна симптоматика,което всъщност коментирах и аз.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 08:42 от Ivka_smile

# 319
Няма такова нещо. Страничните ефекти не зависят от това, къде инжектираш.
Не е необходимо да се “върти” корем, крак, но е нужно да се сменя локацията, примерно ляв крак, десен крак, отляво на корема, после отдясно и тн. Ако  се инжектира на едно и също място може да се развият а странични ефекти, като втърдяване на кожата, но потенциално и по-сериозни такива, които са изключително редки, но възможни.

# 320
Интересно, има ли ги тия неща с измененията ако се инжектира все на едно и също място?
За инсулините знам че е важно, знам и защо се получава (то там и не би било рядко ако не се спазва това), но за тези пептиди не знаех.

# 321
  • Варна
Има ги да, ами нормално е.То каквото и да е, ако се боде на едно и също място ще доведе до такива неприятни ефекти.

# 322
  • Наблизо
Здравейте,

Позволявам си попитам тук.Мой близък е на Саксенда и му действа добре,но той е вече на 2,4 доза .Не е диабетик,с преддиабет е.За да рестартираме свалянето (човекът е морбидно обезен) търсим ендокринолог,който би му предписал Оземпик при тези обстоятелства.
За София или Пловдив или онлайн.
Много ви благодаря!

# 323
  • София
Всеки ендокринолог навсякъде в Бг може да го изпише. Ако не гоните безплатно по НЗОК, дори личният му лекар може да го изпише.

# 324
  • Наблизо
Ендокринологът му уж не искал,иначе ще си го плати,няма проблем.
Ще проверя тогава,защото аз съм в чужбина и изобщо слушам само каквото ми казва.

# 325
А ендокринологът не изтъква ли някаква причина да не иска? Ако той има основание да отказва, поне аз бих го послушала, вероятно има защо.
В случая не е и въпрос на стимули от една или друга фирма, тъй като двата медикамента ги произвежда една и съща компания, че в някои случаи и лекари си е фактор и това... Но явно заради нещо друго отказва.

# 326
  • София
Ако има камъни в жлъчката, може да му откаже. Тогава май се препоръчва Мунджаро.

# 327
Лекарят на този човек му познава състоянието и отказва конкретен медикамент, на мен това е което ми прави впечатление. Едва ли е ей така от скука и едва ли пациентът знае по-добре в случая, пък той може и много работи да иска.

# 328
Лекарят на този човек му познава състоянието и отказва конкретен медикамент, на мен това е което ми прави впечатление. Едва ли е ей така от скука и едва ли пациентът знае по-добре в случая, пък той може и много работи да иска.
Разликата между двата препарата е в това, че Саксенда е с индикация CWM, докато оземпик не е. Другата основна разлика е, че оземпик се дозира веднъж седмично, докато саксенда е ежедневно.
В случая ендокринолога действа по правилата. Предписва препарат за отслабване, а не за диабет на пациент с наднормено тегло без диабет. Съвсем правилно.
Мунджаро ще е по-добра алтернатива, защото има и двете индикации. Ако ендокринолога е стриктен, не би трябвало да има проблем с Мунджаро.
Предполагам, Уегови не е наличен. Иначе по-добре Уегови отколкото Оземпик.

# 329
У нас предписват Оземпик и за двете, не се предлага тук под името Уегови.

Общи условия

Активация на акаунт