Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 829
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Кородорът за мен си е съвсем добре и никакви шарки не му трябват. Ако искам цвят, бих сложила картина или нещо декоративно в наситено синьо, зелено, червено, жълто - според вкуса и осветлението.
Пътека на входа не разбирам за какво е нужна, освен редовно да я переш като се изцапа. Не се заяждам, съвсем добронамерен съвет - голите плочки се чистят за една минута с мопа.

# 301
Phloxx шарките имах предвид за пътеката, не за стените. Там имам две гоблена които съм шила.
Скрит текст:

Тази пътека е на вторият етаж, етажа на спалните. Още не мога да преживея огромната си грешка дето избрах такъв вид гранитогрес - мат. Отвратителен е. Всяка капка и петънце все едно попива в него. С моп не се чисти. Трябва на колена и с четка с препарат да се чисти. Така чистя стълбите, хич не е приятно, затова съм сложила пътека. На първият етаж къде е входа имам едни изкуствени пътеки, та спасяват положението.
Питането ми беше по скоро ако реша да сменям пътеките с какъв вид, разцветка и т.н. да го направя според вас. Мислила съм за едноцветни, светли, но ми се струва, че ще стане много бледо.....

# 302
Май бъркате темите, тази е за реставрация на мебели, не за дизайн.

# 303
Вярно че сме в другата тема, но отговарям. Бих взела някой наситен цвят от гоблените, и пътеката да е като него. И за мен по-скоро едноцветна, или дискретна шарка, която хармонира с гоблените.

И аз имам едни такива матови противоплъзгащи плочки, много неприятни за миене с моп.

# 304
  • гр.Пловдив
Здравейте, някой боядисвал ли е стени с акрилна боя за дърво? Търся бюджетен вариант, който да мога сама да изпълня за коридора. Искам да боядисам долната част на стените с някаква боя,  която да може да се мие. В същото време искам нещо, което после лесно да мога да променя, без да се налага шлайфане и шпакловане. Благодаря

# 305
Миещ латекс.

# 306
....такъв вид гранитогрес - мат. Отвратителен е. Всяка капка и петънце все едно попива в него.
То не знам дали наистина попива, но стои много дълго време като мокро и накрая изсъхва, но остава пак петно. Може би от варовика. И ние имаме такъв проблем. С гранитогреса в баните. На година и половина са помещенията, не са стари, но явно сгрешихме и ние с избора.

Наскоро гледах във Facebook една жена как си беше възстановила стара мозайка. С някакъв лак финиш за каменни настилки. При търсене в Google излизат много видове. Предполагам, че гранитогресът също се води каменна настилка.

# 307
Здравейте, някой боядисвал ли е стени с акрилна боя за дърво? Търся бюджетен вариант, който да мога сама да изпълня за коридора. Искам да боядисам долната част на стените с някаква боя,  която да може да се мие. В същото време искам нещо, което после лесно да мога да променя, без да се налага шлайфане и шпакловане. Благодаря
Вземи си миещ латекс, сатен декоратор примерно. Или друг вид със силикон.

# 308
  • Пловдив
И аз щях да предложа миещ се латекс сатен .Определено се държи по-добре на миене от мат .Най-добре 3 ръце да се минат, от моя опит с малки деца и вечно цапане .
 Даже бях правила клипче на бял Spirit сатен в пералното .Намазах с лютеница и се изтри без грам следа .

# 309
  • София
С гъбите Сано се оправя и мат-боята.

# 310
  • София
nelina_london, и на мен ми харесва шкафа. Мисля си за някакви дръжки като черни или дървесни топчета, но може пък да пречат като се минава...

# 311
  • Пловдив
Шкафът вече е друг цвят   .  Simple Smile Иначе ,наличните дръжки са точно черни топчета .
Свикнах с червеното ,хареса ми ,но трябваше да се правят генерални промени наоколо ,заради черно -червения тандем ,който ми избоде очите ,особено вечер  , и реших ,че е по-лесно да дам едни 30 лв за боя  и един ден работа да го пребоядисам ,   и всичко да заспи .
 Ще го покажа пак ,като понаредя .Все още не съм му закачила вратичките .

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 22:28 от nelina_london

# 312
La donna è mobile. 🤯
Нелина, невероятно си бърза! Толкова голям шкаф, а и от предните снимки се видя, че работиш качествено, а не 5 за 4. Чакаме новите снимки значи и изненада какъв е новият цвят. Simple Smile

# 313
  • Пловдив
Сигурно е заради боята и читавия валяк(микрофибърен) .Не се налага шкурене между двата слоя  .А,сега нямаше и нужда от грундиране  .Тази сутрин махнах пантите .Ударих 2 ръце (през 6 часа по указание) и утре ги закачам .
  Консултантката в Практис бе много любезна и сподели ,че и сестра и е ползвала боята и е много доволна .Точно ,както аз се бях ориентирана,понеже е ПУ не и трябва лак .Сега ,ако ще е на кухненски шкаф ,на бюро ,като при Мандаринка е ОК да се сложи .За нормален шкаф нямало нужда от допълнително покритие .
Барба,а теб понеже те изтормозих зверски  ,ще ти покажа направо позавършена подредба на хола ,след седмица,предполагам . Flowers Cherry Blossom

# 314
Нелина, коя точно е боята? Не видях шкафа, но търся качествено покритие за две вратички от пдч и се ослушвам.

Общи условия

Активация на акаунт