ОКТОМВРИйче на играчките говори - гука, смее се и се кокори!

• 8 910
  • 281
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!
По-надъхана не бях сядала да пиша Shocked Колко много са тези, които мило и драго дават, само детенце да си гушнат, а в същото време да има и такива, за които полът на детето да е каприз #2gunfire Това е безумие. Когато таткото ни разбра, че ще си имаме момиченце (за каката) малко се шашна, но не защото не го е искал, а, защото се притесняваше как да общува с нея. Сега е на тати глезаната и все му е на главата качена  Всеки ден почти чувам думите му" Аз за моето момиче всичко ще си дам" Естествено, че се зарадвах, че второто ни детенце ще е момче - щеше ми се да си имам и от двете Embarassed НО!!! Децата никога не трябва да са приемани като предпочитания или каприз! Така, разпалих се Mr. Green
Лови, Флорес, Харт, за мое щастие и двете си деца родих като кучето на нивата -  за два часа и половина и само с Мартин имах 1 шев. При това положение си нямам идея какво е да лежиш с такива болки толкова дълго време и да се притесняваш за бебчето, което при цялото ти усилие не може да излезе Cry Радвам се, че всичко все пак е завършило само с вашата уплаха и лошите спомени! Нацелувайте малките си съкровища от мен по дупенцата, че ми станаха още по-мили! Heart Eyes
Миринда, айде и ние да си заплюем една мома - ама тази твойта Ема е невероятно бебче, браво на вас!
Теди, значи не само в Бг лекарите са понякога пълни некадърници #Cussing out
Айде стига толкова, че Мартин така се притесни от сватосването, че напълни яко памперса Joy УУУУУф, че миришеее Laughing

# 271
Здравейте,

Лови, Флорес и Харт, звучи ужасно  Hug. Тия лекари са не за бой, ами за убиване. То не че моята гинеколожка беше разбирач (та затова го вадиха по спешност с операция посред нощите), но вашето е било кошмар. Дано с времето поизбледнеят спомените.

Мише, това за лошата майка, аз съм го писала. Знам, че не е вярно и въпреки всичко ме тормози. Дано не го задълбочиш като усещане, че тия неща са страшни. Аз като неуспешно лекувана от депресивен синдром мога да го кажа от личен опит. И пак се връща, та чак ме хваща страх, като съм сама с детето през деня да не му направя нещо. Излизай сама, когато и за колкото можеш. Аз ходя да пазарувам като се прибере таткото и за 20-30 мин. съм сама със себе си.

Зеля и Теди, радвам се, че дечицата са по-добре. Дано най-лошото е минало и сега да се оправят. И сред австрийските лекари имало като нашите, гледай ти, тц-тц... Имаше една акушерка в "Тина Киркова" дето пробваше бебетата дали се удароустойчиви като ги преобличаше. Та като я гледах, реших, че може и да оцелее детенце под моите грижи, поне няма да го блъскам нарочно  Wink

Аз исках момиче. По-добре сякаш се разбирам с тях. А и голяма част от мъжете, които познавам са малко инвалиди в самостоятелното живеене, включая и моя. Например, всеки месец аз му пиша платежните "щото е зор". Като се разбра, че е момче, реших че няма да го връщаме, но ще го науча да си ги пише. Пък и като се замислих, си викам "Абе, не е лошо да си мъж, все се намира кой да ти свърши работата." Това в кръга на шегата. Да са ни живи и здрави децата, а полът едва ли и от значение.

Да ви питам, дали някой има такъв проблем. От седмица се буди по 3 пъти на нощ. И яде. Досега не е било така - най-много по 1 път да е искал, а беше почнал да пропуска. Не е добре за стомахчето му, пък и аз вече съвсем се отвях от недоспиване, че заспивам трудно, а денем не мога да спя. Ей, сега опекох едни картофи, а трябваше да са варени.

Много дълго стана, извинявайте. Лек ден на всички

# 272
Здравейте момичета,
Ноща ни премина в подаване на биби,постоянно си я изпускаше и мрънкаше за нея. smile3541
За раждането- моето раждане започна с много смях Joy с татито  се чудехме  дали имам колики Toilet или контракции Joy
Имах уговорка с доктор. На 04.10. сутринта отидох да ми предизвика раждането,защото беба закъсняваше уече 4 дни. Постъпих  в болницата в 3 през ноща с контракции. До сутринта нямаше никакво развитие, докато не ме почерпиха със хапчето за придизвикване на разкритие.След това ми прави изкуствено разкритие с ръка.За съжаление и мое голямо разочарование си стоях на 3 см. Sad Болките ставаха все по-силни със всяка изминала минута.Тапата ми падна, но до там! В 18.00ч. вече нямах никакви сили и не можех да търпя повече.Семейния съвет реши ,че няма повече смисъл да се мъча,и че най-добрата алтернатива в момента е да се подложа на незабавно секцио!След кратък разговор с лекаря се разбрахме за операцията и веднага предприехме предоперативни действия! За около 30 мин. събра целия екип! Много съм доволна от всички! Благодаря им от все сърце за професионализма, грижите и вниманието,които положиха за мен и бебка! Към 18.40 ч. се качих на операционната маса, удариха ми спиналната упойка и всички мъки бяха до тук! По време на операцията през цялото време съм се смяла, а мига когато извадиха беба никога няма да го забравя! Беше уникално и невероятно преживяване! Плаках много от щастие! В операционната зала имаше музика и точно на една страхотна песен си говорехме че раждам като по филмите и бебка изневиделица  проплака!Часът беше 19.02ч.!Сложиха ми я да си я цункам и ми подадоха телефона да започвам великото въртене. Докато ме шиеха вече всички знаеха че съм родила Wink Самият момент беше просто страхотен Heart Eyes Първите ми думи бяха, "докторе има ли си всичко?" а той ми каза : "да" От този миг бях най-щастливата мама и нищо друго не ме интересуваше.
За пола-за мен беше без значение,но татито милееше да е момиченце и когато ни казаха,че е мома той не знаеше къде се намира една седмица!

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 16:11 от gudza

# 273
Здравейте и от нас с Ния!!!!

Леле, как се вбесих от тези глупости за пола!!! #Cussing out Съвсем откачат някои в този форум!!! Аз исках момиче,защото от дете съм си представяла, че така ще ми е като сестра, пък и познавам по-добре женската психика и физика(поне така си мисля, времето ще покаже)! Мъжа ми също искаше дъщеря-Ангелина, зодия Дева, т.е всичко като мен , т.е. от сантиментални подбуди:mrgreen: Обаче нали в началото ни казаха,че май е момче и на мен ми стана толкова хубаво!! Представях си как синът ми  е копие на баща си, как двамата си играят мъжки игри и аз ги викам-"Момчета, масата е сложена" ,а те  се затичват и ме целуват, защото аз съм тяхната дама!!!  А , Анастасия и зелена ,и пембяна, и оранжева, и мразеща ме, ще я обичам безкарайно и вечно!!! Независимо дали ще имам второ дете, момче ли ще е, или момиче пак ще го обичам невероятно много!!! И ще съм горда, че съм родила деца и съм ги направила ХОРА, а не комплексари, които като няма с какво друго да се гордеят, се фукат с пола на детето си!!!!!!!!!!! Twisted Evil #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Кръци, Теди, при нас е обратното-майка ми си остави родителите и дойде в София, а вуйчо ми си е във Варна при тях!! По-близки са с баба ми и се разбират по-добре!! Така че, всичко е  съдба!!Човек няма гаранции за нищо!!

Миринда,много хубави снимки и от , сватбата и на Ема! Много ми харесва на повивалника, както си лежи уморена.Толкова е нежна!!!

Изаобщо за 100 път го повтарям-най-красивите, нежни, весели,чаровни и усмихнати са ОКТОМВРИЙСКИТЕ БЕБОЦИ!!!!!!!!!

# 274
Гудза,браво!!!!! Hug Страхотно е било!! Е, втората част Laughing Другият път и аз така на  музичка..........

# 275
Качих малко снимки в албумчети ни
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=56997&photo=29

# 276
Здравейте момичета!
Едва гледам, Румена, и ние се будихме тази нощ 3 пъти. Резултатът е изморена и изнервена мама. Преди малко кръвното ми даже падна, добре, че не държах Благовест, а успях да се подпра да не падна и хайде в леглото. За половин час и след един шоколад и 1.5 литра вода нищо ми няма, само глава ме боли.
Страхотни булки сте, трябва и аз да кача снимки.
С Лови вече сме си говорили, че е герой, ама и Харт и Флорес не отстъпват! Браво, момичета, и дано да забравите лошите моменти!   bouquet
Моето раждане беше около денонощие, но ме боля само 2 часа. Бях много смешна, всички ме уверяваха, че раждам, а аз не вярвах, защото не ме болеше. В 18 ми изтекоха водите и ме заболя, а в 20.30 изплака Благовест. Направо не можех да повярвам. И през цялото време ми се спеше ужасно, до последно търсех начин да си легна и да си поспя, накрая ги убедих да ме оставят да подремна малко преди напъните. Имах 2 шева и то заради моя инат, така и не ги усещах. Много леко ми се стори всичко, може би затова съм навита толкова скоро за второ. Херка, Ма40, и аз имах вашия късмет, сега се шегуват с мен, че си проспах раждането - и аз като циганките - боли ме и хоп - бебе. Добре, че бях в болница, че ако си бях останала в къщи, щях да отида направо за напъните.
А за лошите и добрите майки - Мише, за бой си! Всяка една от нас е НАЙ-ДОБРАТА МАЙКА НА СВОЕТО ДЕТЕ!!! Стига с тези съмнения! И аз като Зелчето и Херка редовно се шматкам нагоре-надолу. То, ако тръгна да се самообвинявам, че си оставям детето на някоя баба или пък, че го мъкна с мен из разни не много подходящи места за бебета, ми трябва да се хвърля от петия етаж!
По този повод - днес сутринта с моя змей и татито избрахме техническия камък за бар-плота и плочките и гранитогреса за кухнята, банята и коридора. Само за малката тоалетна ни остана (не се спогодихме с татито за цвета и цената). И разните батерии - на тях окончателно си изсъскахме и решихме да си ходим. В понеделник мъжо ще пусне заявка да му направят офертата, че поне ползва някакви отстъпки.
За пола на детето - на мен ми беше все едно. Свекърва ми до последно се надяваше да е мома. За нас с мъжа ми нямаше никакво значение. Е, сега втория път ще се надявам да е момиченце  Embarassed .
Хайде лек ден и много  Hug !

# 277
Айде пак аз Mr. Green
Мен сега нали ме занимава темоправенето.Гледам, че една тема я изписваме за няма и 10 дена.Та сега ще пусна тази със заглавието за захранването, а следващия път, точно за Баба Марта, ще е мартенско.След това ще сложа и на Лови предложението Peace

Правя темата да знаете и после ще я пусна

# 278
Здравейте и от нас със Саши бандита на мама Hug newsm32
Ето ни пак не сме спали за цял ден от сутринта само лудеем в исктинският смисъл на думата newsm32 newsm03
Крещим колкото глас имаме сърдим се смеем се,абе после защо канчето на мама я боли newsm03
И сега като му кажа бандит така се смее с глас много му е весело на момчето newsm44,само дето направо се чувствам скапана,а и вчера вечерта вдигнах кръвното на 120/90 добре че беше се окротил малко и задрема и мъжо се върна на време направо бях като умряла легнах за малко в детската стая на леглото,абе картинката стана за минути,аз където съм по принцип със ниско кръвно.
Гледам че говорите за раждането е при мен беше така и двете ги родих със секцио.С Елена почти цяла бременост си легах в МД истинска паталогична бременост,направо както вика една приятелка трябваше златен медал да получа.Още 2-3 месец ми откриха стафилококи,приеха ме с ацки болки,незнам като човек ражда дали са толкова гадни болки,но аз бях с много болки цялата посинявах сгъвах се на две,излекуваха бактерийте,после в къщи,никаква работа на всяка втора седмица в МД на изледвания,после към 6 ти месец Елена искаше да излиза контаркции,айде още около 25 дена на системи 24 часа,после таман се прибрахме и в 7-ми месец хоп грам околоплодна вода нямахме и тя не можеше да расте,пак на ново в МД на системи 24 часа плус системи за контаракции,така до началото на 8 ми месец.Такъв рев smile3518 му сложих тогава и казах на д-р ДЯВОЛОВ че искам в къщи,ако може там да идва сестра да слага системи само и само да не съм в МД,беше ми писнало вече от всичко.
И така бях си в къщи идваше сестра да слага ингекции ,системи абе всичко, когато към края на 8-мият месец ЕЛЕНА точно помня датата беше 27.02 вечерта реши да излиза започнаха контракции от 1 час и слязоха на 3 мин,бързо в МД имах за щастие само 2.5 см разкритие та сложиха веднага система за спиране на контракциите и успях да удържа влизането ми в 9 месец и на 09.03.2004 г сутринта в 9.25 часа в МД-Сф се роди моето малко момиченце ЕЛЕНА 2.600кг и 47 см,е това беше моята брменост незнам обаче беше един кошмар,ами повече от едно раждане нормално незнам какво е.
Иначе със САШЕТО имах съвсем нормална бременост без никакви проблеми.И той се роди със секцио,аз по принцип хич не бях навита да раждам нормално нито ЕЛЕНА НИТО САШЕТО.
Иначе за пола какво да ви кажа щом забремях съсЕЛЕНА много си исках момиченце  и господ ми го даде и казахче ще се казва ЕЛЕНА  на мойта майка,а за САШЕТО  бях сигурна че ще е момченце,а мъжжо си искаше пак девойка .Галеше корема и викаше че това била МАРИЯ,ама ние с малката си викахме това САШИ и то так и стана.
Сега е доволен че си има едно момиченце и едно момченце hug
Целувки на всички   love001
Прятен ден Simple Smile

# 279
здравейте!
ангелинке , булка , как успя да се намърдаш в новата тема  newsm78! неква магия явно ,щото е под ключ.
зеля , тедито , радвам се  ,че малките душички са по-добре ! само така ! Peace
много се кефя ,като нещата се казват в прав текст . какво да се лъжем ,наистина има достатъчно прости хора , които се смятат за богоизбрани , само защото са родили точно момиченце , а не ДЕТЕ изобщо. като съм казвала ,че ще имаме ,а после и че имаме момченце съм засичала доста ехидни усмивчици , нещо като -" е , не може всеки да има нашият късмет ".
аз смятам ,че всяко дете е абсолютно уникална личност от мига в който е заченато и заслужава да се бориш за него  .
особено като  погледна Васко в очите ,осъзнам , че е неповторим и съвършен и по никакъв начин не бих могла да го обичам повече , ако беше  друг пол.

за лошите майки
, мъжът ми просто ме сравни със земята ,като се оказа ,че трябва да ни приемат в болница . но и аз се чувствах толкова виновна -  бях решила  ,ако се влоши , че няма да продължа да живея . и като си припомнях как кроях планове какво да му купим , как да го облечем и т. н. , все неща които са празна суета , проклинах се , че съм мислила толкова много за материалното , докато най-важно е да виждам детето си живо и здраво , да е спокойно и усмихнато в моите прегръдки . и какво ми мина през главата онази първа нощ в болницата , докато държах ръката си на гърдите му , за да следя как диша......
мисълта ми е , че усетих от доста хора упрек , че детето е болно по моя вина . а и аз съм лесна мишена - нали това диване трудно качва килца . и добре ,че докторите сто пъти ме увериха , че това е вирус и аз по никакъв начин не съм виновна , защото иначе бях готава да се самолинчувам.

моето мило момченце сладко си спинка в количката . неискам да го будя веднага след разходката . гледам да не пропускаме и ден дори , даже понякога излизаме и по 2 пъти .
аз пък ще разгледам снимките , които сте публикували , щото като кръц, ама мнооооого обичам!

# 280
  • София
За пола, признавам, че исках момиченце. С толкова мъже около мен се надявах на подкрепление. Но знаех, че е момче. Усет. Затова пък майстори много. Когато се нанесохме, баткото така редеше паркет, че сви сърмите на останалите. И такъв мерак (дано го задържи и занапред. Ще го поддържам за снахата Joy). Всичко си има и плюсове и минуси. Няма капризи. Всичко е точно. Казваш и се изпълнява. Понякога ми се иска сами да се сещат, но....работя по въпроса И всичко е до възпитание, има момичета толкова своенравни и неконтролируеми, че.... А познавам и момчета страхотно организирани, така, че важното е да са живи и здрави Hug. Не съм усетила някой да ме съжалява, а и аз се гордея със синовете. На тази страна й трябват истински мъже и се надявам да възпитам достойни хора. А има страни в които да родиш момиче е срам. Нали няма да се доближаваме до тяхното мислене? Хубаво е да можем след време да се гордеем с децата си, независимо от пола им. А за това трябва любов.
Оска, върни се и прочети приказката за жабчето. Бъди глуха за такива упреци. И аз съм ги изпитвала. Неприятно е да ги чуеш от човека до теб, но бъди уверена в себе си. Няма майка, която да не иска най- доброто за детето си, но и не можеш да предвидиш всичко.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 18:41 от Lovi

# 281
rossi_veneva , аз не разбрах защо се е наложило да я вадят толкова рано  newsm78

Беше спряла да расте и лекарят прецени, че навън по-добре ще се справя с растежа - плацентата ми е била доста малка и повредена. За съжаления не можаха дя ми кажат на какво се дължи това  Sad

Общи условия

Активация на акаунт