Направих си сама

• 45 636
  • 402
  •   1
Отговори
# 240
Навивам ги на един шиш от дървените. Тези ,които са за шишчета по принцип. WinkВ почти всеки магазин  от типа ''Всичко за 1 лев'' ги има .И в магазините за домашни потреби също. WinkА ти на какво ги навива твоите?Айде, давай да видим какво си сътворила!

мерси за идеята! аз на нищо не ги навивах и може би затова станаха такива дебели  Crazy но като за първи опит сякаш не е зле  Embarassed

но сега се зарибих да си направя някаква по-голяма кошничка - нещо като малко кашонче за разни джунджурийки... продават разни канапи (някой ако знае къде има евтини да свирка, че в Практикер доста скъпички ми се видяха) и с тел мъжът ми може да ми направи "арматурата" - в общи линии тези, които продават са по същата технология, та като направя нещо, ще показвам, но със сигурност ще е след Великден  Embarassed

# 241
  • Вече в моята си приказка...
А с какво ги боядисвате - специален лак или нещо друго?

# 242
Купих си от ''Бриколаж''-а една боя. Води се акрилатна и в нея има силикон.Беше на промоция -9 лева. Но някои цветове, въпреки промоцията бяха по 12 лева. CrazyСред тях и кафявия и ето затова купих светъл цвят и не стана много хубаво.

# 243
... продават разни канапи (някой ако знае къде има евтини да свирка, че в Практикер доста скъпички ми се видяха...

Потърси в железариите

# 244
Да ви кажа - опитах се да направя нещо с така нареченото "солено тесто", но абсолютно нищо не се получи. Някой друг да е опитвал и да е станало нещо сполучливо?

А за кошничките - смятам и аз да се пробвам, дано стане!

# 245

но сега се зарибих да си направя някаква по-голяма кошничка - нещо като малко кашонче за разни джунджурийки... продават разни канапи (някой ако знае къде има евтини да свирка, че в Практикер доста скъпички ми се видяха) и с тел мъжът ми може да ми направи "арматурата" - в общи линии тези, които продават са по същата технология, та като направя нещо, ще показвам, но със сигурност ще е след Великден  Embarassed

В четвъртък съм на работа и след това ще ти кажа, ако до тогава не си купила.

# 246
  • София
Да ви кажа - опитах се да направя нещо с така нареченото "солено тесто", но абсолютно нищо не се получи. Някой друг да е опитвал и да е станало нещо сполучливо?
Преди време много се бях запалила и насътворих няколко неща, но половината са подарени, а каквото ми остана, щерката го изпотроши Close
Ето това случайно съм го снимала, преди да го изпусне десетина пъти:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2475890
Сега се сетих, че и тези са от брашно, сол и вода:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2475916
Главите на тези също са от въпросното тесто.
Сместта я правех с равни части фина готварска сол и брашно, добре разбъркани, след което месейки го, добавях вода до получаване на необходимата консистенция. Много е важно дълго да се меси.  В добре затворен съд (например буркан) го оставях за 15-тина минути да "почине", след което е готово за работа. Когато е готова фигурката се пече (суши) на 50 градуса във фурната. Майсторите пишат, че се пече по 1час за всеки сантиметър дебелина, но моята фурна, понеже е убиец на ентусиазъм, ги жарваше доста бързо отвън, та затова ги покривах с фолио. Абе като цяло, добре е почти непрекъснато да се наблюдава печенето. Познава се дали е готово, като леко го почукнеш с метален нож например, издава специфичен по-кънтящ звук (ама обяснение му хвърлих... Embarassed). По-малки елементи като мъниста, копчета и т.н. може да се сушат и без печене за няколко дни на стайна темп. После се оцветяват с акрилни (най-добре) или темперни бои, лакират се по желание и готово! Hug

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 15:10 от dujdets

# 247
Моята рецепта за солено тесто е следната:
Брашното и солта са равно количество, а водата е два пъти колкото тях, т.е. ако забъркаш 1 ч.ч. брашно, трябва да сложиш също толкова сол и 2 ч.ч. вода Омесва се добре и след това се ''блъска'' сто пъти в масата.Оставяш го да почине и е готово за работа.

# 248
Само ако знаеш, dujdets, как ме стимулира отново да пробвам въпросната техника. Стахотни са ти станали нещата. Ангелчетата са много "хитри" - с макарони са направени, нали? Ами косичките - кус-кус или от нещо друго са? И тези бели неща, които имитират къдрици на роклички от какво са?
Caprari, начинът на месене на "твоето" тесто прилича на месенето на козунаци.
Ще пробвам отново, момичета, дано стане!

# 249
Специализиран магазин (производители са) има на Женски пазар.По карта се пада май около ъгъла с ул."Св.Кирил и Методий" от другата страна има малка градинка и чешмичка (ориентир - там се събираха "Ромите") преди (или след зависи от гледната точка) новопостроената част на пазара .
(Страшно обяснение му дръпнах ако го намерите сте герои ooooh! )
 Wink

# 250
  • София
MiRa_55 , много благодаря! Телата, ръцете и крилцата са макарони, косите са кус-кус, а коронките са пак макаронени звездички. Това бялото е грис.
Щом мойте посредствени опити са те вдъхновили, разрови се из нет-а с ключова фраза salt dough или pates a sel- ще се нагледаш на красоти. Ето един сайт, за който се сещам веднага:http://perso.orange.fr/missala/accueilgb.htm
От него на links & guests попадаш на още много, от тях на още повече и т.н. Приятно вдъхновяване   bouquet

Caprari, спомням си, че навремето майка ми месеше по този начин една празнична пита. След няколко празника сменихме масата Joy

# 251
Caprari, спомням си, че навремето майка ми месеше по този начин една празнична пита. След няколко празника сменихме масата Joy
Аз затова не обичам да работя със солено тесто. Joy

# 252
Ето тук също има много хубави неща от солено тесто
http://patesasel.free.fr/2bgal/index.php?lg=en
Аз също правя опити но още не са ми готови нещата, като ги довърша ще кача снимки. Солта и брашното са в равни части, мисля че и водата излиза толкова.

# 253
http://racheto.mylivepage.com/image/index
/на гоблени/на 1стр.вижте няколко рамки от солено тесто/особено бебешката кьдето висят кога се е родило бебето/
няколко картички и рамките кьдето са залепени разни фигурки
всичко е 1стр
куклата е парцалена ,рускините я ползват за прибиране на торбички-найлонови
 а брезичката е дьрвена прьчица

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 17:37 от ra4eto

# 254
Момичета може да щурмувате книжарниците  Laughing
Вижте какво намерих

Има повече от десет вида. Мънички са, но са доста стабилни. Режат картон без проблем. Пробвах и с тънка попивателна кърпа - също става.

Общи условия

Активация на акаунт