Октомври е бая далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 3

• 36 294
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен 😊 вчера бях на фм, казаха ми, че вероятно е момче 😊 и че всичко си е наред , но аз да внимавам със спорта и половите контакти тъй като засега плацентата ми е леко ниско, каза да не се притеснявам за момента, само да внимавам 😕 при някой друг има ли го това и как процедирате, на мен и без това ми е леко лошо и не мога да се сетя за полови контакти но все пак 😄 и ако сте имали предишни бременности, случвало ли ви се е да се качи, каза ми че има вероятност и да се качи

# 166
Честито Blue Heart, Ина Blush

Не се притеснявай за плацентата, за този период е нормално да е ниско. В повечето случаи с растежа на матката се качва нагоре, обикновено до 20-25 седмица вече се е качила. С първата бременност на първата ФМ плацентата ми беше ниска, но после се качи. Сега също ми казаха, че е ниско, но да не се притеснявам. Ние си имаме полови контакти, разбира се доста лежерни, но това е положението Grinning

# 167
Здравейте, бременна съм в 13-та седмица и съм нова във форума. Още не мога да попадна на подходящ АГ, за жалост. Ще съм благодарна, ако има някоя мама от Пловдив, която посещава д-р Василева от 7ДКЦ, да изкаже мнение. Благодаря!

# 168
Добре дошла, Stasy.

Ина, честито момченце.

Някой друг има ли замайване? Преди малко направо щях да припадна, вече за 2ри път ми се случва. Ядох, пих вода и измерих кръвното беше 110 на 70, но може и по-ниско да е било преди това. Според мен е от бременността нещо. Миналия път като ми стана така бях яла, но беше жега. Сега не бях обядвала, но закусих, за сметка на това не ми е било горещо.
Отчайвам се, не мога никъде да отида спокойно така като ми става.

# 169
Добре дошла, Stasy.

Ина, честито момченце.

Някой друг има ли замайване? Преди малко направо щях да припадна, вече за 2ри път ми се случва. Ядох, пих вода и измерих кръвното беше 110 на 70, но може и по-ниско да е било преди това. Според мен е от бременността нещо. Миналия път като ми стана така бях яла, но беше жега. Сега не бях обядвала, но закусих, за сметка на това не ми е било горещо.
Отчайвам се, не мога никъде да отида спокойно така като ми става.

Благодаря! Blush
Може да е от ниска кръвна захар! Имаш ли глюкомер вкъщи? На мен онзи ден ми беше 3.3, час и половина след закуска.

# 170
Здравейте и от мен 😊 вчера бях на фм, казаха ми, че вероятно е момче 😊 и че всичко си е наред , но аз да внимавам със спорта и половите контакти тъй като засега плацентата ми е леко ниско, каза да не се притеснявам за момента, само да внимавам 😕 при някой друг има ли го това и как процедирате, на мен и без това ми е леко лошо и не мога да се сетя за полови контакти но все пак 😄 и ако сте имали предишни бременности, случвало ли ви се е да се качи, каза ми че има вероятност и да се качи
Здравей и аз съм в същата ситуация предна плацента ниско прикрепена,аз за секс даже не съм и питала,защото грам нямам желание.Иначе и на мен ми казаха ,че ще я наблюдаваме и би трябвало да се качи с нарастването на матката.На мен също ми казаха,че 90% е момче 🩵.

# 171
При ниска кр.захар трябва да хапна нещо сладичко, нали? Нищо чудно да е това. Глюкомер нямам у нас.

Повечето пъти плацентата се вдига. Иначе и на мен моя док. не ми даваше до скоро секс, а трениране по принцип ми забрани. Не, че мн ми се прави секс де.

# 172
При ниска кр.захар трябва да хапна нещо сладичко, нали? Нищо чудно да е това. Глюкомер нямам у нас.

Да, ако до няколко минути се почувстваш по-добре е от кръвната захар. Ако не, може би е от бременността просто. Може да попиташ АГ, следващия път.

# 173
Добре дошла Стейси.
Еее поне малко момчета да се появят на хоризонта.
Момичета, днес цял ден ме боли корема все едно ще ми идва. Пих но шпа, но не помогна особенно. Според вас да пиша ли на лекар... Нямам кръв, не е силна болката, и не е режеща. Ама все пак я има.

# 174
Добре дошла Стейси.
Еее поне малко момчета да се появят на хоризонта.
Момичета, днес цял ден ме боли корема все едно ще ми идва. Пих но шпа, но не помогна особенно. Според вас да пиша ли на лекар... Нямам кръв, не е силна болката, и не е режеща. Ама все пак я има.

Благодаря!
Според мен ѝ пиши. Не се притеснявай да я търсиш, все пак са за това. Или ще те успокои или ще ти даде съвет, но със сигурност ще е по-добре отколкото да го мислиш.

# 175
Пиши й. Натоварвала ли си се? Лягай да почиваш и пий още 1 но шпа.

# 176
Момичета, аз в началото имах спазми, да кажем силнички и моята АГ ми изписа Но-шпа (хапчето на бременните каза). Но изрично ме предупреди, че не трябва да го пия по едно на ден и да чакам резултат. Понеже тогава ми ставаше гадно от горчивия вкус и си взех направо 40 милиграма и таблетката да е филмирана. Пиех го поне по 5 дни, 3 пъти на ден. Спомагало за отпускане на гладката мускулатура. Посъветвайте се най-добре с вашите АГ, но споделям ситуацията при мен. Simple Smile

# 177
На мен също при спазми ми е предписала 3х2 но шпа + витамин Ц.
Sway, според мен, пиши на АГ, за собствено спокойствие най-вече, а и за да не си самоназначаваш лечение от форума Simple Smile

# 178
Ношпа и магнезии евентуално. Не се притесни особенно, защото не ме викна на преглед. Така не ме е боляло от теста на сам. Каза, че е нормално. Стига да не се превивам от болка.
Благодаря ви момичета Heart
Sweety купи си глюкомер. Не е толкова скъп. И се използва лесно. На мен от кръвна захар 5.6 ми е падала под 3. А кръвното ми от 120/80, вече системно е 100/60.
Ако е от ниско кръвно айрян със сол е добър вариант. Но и двете да се вдигне помага сладко или кола.

# 179
На мен пък ми е чувствителна матката, особено отляво, при натиск. И от време на време имам неприятно напрежение. Нямам идея дали е нормално, но май почти всичко е нормално по време на бременност. Какви ли не симптоми има. Grinning

Ина, честито Blue Heart Стейси, добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт