Отговори
# 195
lia35 да не се объркаш не Фризолак а Фризовом.

# 196
Здравейте, момичета. Много сте изписали и сте обсъдили толкова нови неща, а аз напоследък хич не успявам да вляза да ви попрочета.
Shrew, напълно те разбирам - как ще се отделя от бебка като ми се наложи да тръгна на работа и аз не знам! За преварения зехтин - слагам го в бурканче и го оставям да заври, после 20 мин и го изваждам.
Нашата красавица в петък я боцнаха с Пентаксим и досега не е имало някакви проблеми. Въобще не й се отрази. Само плачка от убоцването няколко секунди. Преди това, на предния ден и 3-4 часа след боцкането, й дадох Туя 200С, хомеопатичното лекарство. Не знам дали от него, но бебка не вдигна ни температура, нито нищо. Интересно е, че папка по-на често, през деня иска понякога през 2 часа. А яде много, пък и кърмата ми е достатъчно, като лапне зърното, то самО шурти.
Вече и ние сме към неакащите бебета, от вторник. В четвъртък я изходих с термометър в дупето, но оттогава досега не ще да ака, дори и с термометър. Странно, щото нали ви казвам, папка предоволно и не плаче изобщо.

Момичета, които сте със секцио, искам да ви попитам, има ли още от вас някоя, на която да й текат лохии? А има ли някоя от вас, която кърми и да й дойде мензиса?

Вижте новите снимки, които качих днес в албума:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103414&photo=41
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103414&photo=42
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103414&photo=43
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103414&photo=44

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 18:43 от Sarra

# 197
Момичета, простете ми, ако съм засегнала някоя от вас  Hug
Днес е прекрасен празник Simple Smile Желая на всички ви весело отпразнуване  Hug

# 198
  • София
Sarra, аз родих нормално, кърмя, лохиите ми спряха 2 седмици след раждането, а мензесът ми дойде на 30-тия ден след раждането,а сега и за втори път, абсолютно като по часовник:) Само на кърма сме и се храним през 3,5-4 часа. Може би има значение по-големия интервал.
Честито на двумесечковците и двумесечинките   bouquet
Ние утре ще се боцкаме  с Пентаксим и сме се заредили с Панадол по случая Simple Smile

# 199
Sarra аз съм със секцио и вече се оциклих, а уж се кърмим. Моите лохии текоха до към 55 ден и две седмици след това хоп и цикъл, а аз се надявах да ми доиде по късно, но явно,че не съм от късметлийките. Ти по колко гранулки я даваш тази Туя 200 и с какво?

Лия ние се дохранваме вечер,защото на мама кърмата не и стига след целодневно цокане през 2 часа от двете гърди. Давам Аптамил и вече повече от месец съм много доволна. Акаме по три пъти на ден,а преди това као бяхме на Фризолак,такова ни даваха в болницата,аз бях със секцио и се бяхме запекали. Аз смених млеката от раз.Не съм слесвала едното малко с другото и т.н.Нямах проблеми. В болницата неонатоложката ми каза,че нутрилона бил точно за да регулира стомашночревния тракт.Незнам защо при теб се е получило така.

# 200
Здравейте момичета! Първо, простете ако има нещо!
Второ, за отделянето на бебчо. Ива от както се е родила си спи в нейната стая, но и аз спя там на един диван. Много ми е кофти, че не спя при мъжа ми, но нали той трябва да ходи на работа.
Лиа, по-добре не и давай вода от овесени ядки- глутена може да е много вреден за малките бебета. Същото е и за термометъра, става лениво дебелото черво, а има опасност и от перфорация. По- добре пробвай масаж на коремчето и "каране на колело", глицеринова свещичка.
Сара, вие щом сте само на кърма не виждам защо се притесняваш, че не е акала 2-3 дена.
Виждам, че доста от вас са захранили бебчетата. Не е ли рано? В кърмаческия форум са твърди противници на ранното захранване и особено това със сокчета. Аз мисля да започнем от 6итя месец. Дано до тогава да продължаваме да сме само на кърма Praynig
Момичета, да ви се оплача  Cry Ива днес на 3-4 пъти кашляше smile3514 Сутринта като се събуди и следобяда пак. Иначе нищо друго не виждам да и има. Папка си, спинка, не плаче, не знам какво може да е  Sad  На вас случвало ли ви се е подобно нещо??? Утре мисля да я заведа при педито да я види.

# 201
Силвър Стар, лекаря ще каже. споко  Peace
Ние сме с Фризолак и нямаме проблеми  Peace. Вече 50 ден се изтичат работи от мене, не знам кво е тва чудо  Shocked  по едно време мислех че ми е дошло и съм се изчистила а сега пак текат някви работи мамунка му кво е тва нещо  #Crazy
оффф, преди малко си правихме семейно клипче разходихме се с малкия из къщата, тати снимаше как къпим Криско много гот, обаче после нали седнахме да гледаме произведението и мама като се видя в заден план и като се озъби  no какъв е тоя ханш какво е това чудо  smile3512  малии аз си мислех че като ми стават дрехите и всичко е наред моля ви се сега съм толкова сърдита, на кой не е ясно, не вечерях и палачинките с кофата конфитюр дето купих седат настрана и аз седа тука и се зъбя незнайно на кой.....офффф май много наготово съм си взимала тялото досега, кво ся тряа са пъна да  newsm39   офффф newsm25

# 202
Klemy, Danielad мерси за разясненията, чак преди малко се добрах до компа да изчета новостите, че днес имахме гости и официално представих малкия на приятелките, много беше хубаво нищо, че той проспа половината от мероприятието.
Nutrilon Comfort ми свърши вчера и таткото вече беше взел Aptamil AR, та вече втори ден сме на него, много е хубаво на вкус и доста гъсто, откакто сме на него нито веднъж не е повърнал и се оригва много хубаво. Акито също зачести и се подобри на цвят. Засега съм много доволна, дано се стабилизира положението.

За коликите и аз забелязах, че трябва поне три пъти да дам вечер, за да има ефект, ние сме на Саб.

Лека вечер на мами и бебоци.

# 203
  • Варна
ние бяхме на село за уикенда и по тоя повод Лора е в еуфория вече втора вечер и отказва да заспи  Rolling Eyes хили се, гука, плюнчи се, ака, яде до пръсване и после се почва един рев, до пълно изтощение, и чак тогава заспива  Tired
ето малко снимки:
http://snimka.bg/album.php?album_id=106557

# 204
  • Бургас
lia25 аз давах на Петър вода от овесени ядки.... знам, че въпроса с глутена е наболял....и че чак около 8 месец се предлага за въвеждане в храната на детето. В кърмаческия ще ме анатемосат за това, че съм му дала.....Няма причина да се притесняваш обаче, аз съм на мнение, че глутена е опасен, колкото и всичко останало. Пък и това е като със сокчетата, всеки сам решава кога да започне. Ама чак пък вина и страх да изпитваш?!?!? Излишно се тормозиш.
Нашия младеж се оказа, че обича нощния живот, купонджия ще бъде, ......ми преди 1,00 не заспива.....ужас
Айде лека на всички

# 205
Virginity снимката на спящите щерка и тати е супер, много са готини-направо да се разтопи човек от умиление. Да са ти живи и здрави и много да те радват.

Ние от 20:00 сме будни и чак сега заспахме....отивам и аз да се просна, че не се знае до кога

# 206
  • Русе
Цитат
danielad, majce, Sarra, pontes, sesiliqi i ClanG пиша ви двойки по активност   

Здравейте,момичета!
shrew,засрамвам се Embarassed.Наистина отдавна не съм писала.В Русе още са затворени консултациите и няма с какво да се отчета.Вчера малко луднах с Елито.Цял ден не иска да спи.Само плаче и се кърмихме на 1,5ч.,от което гърдите ми така омекнаха,че аз реших,че ми е свършила кърмата.И пратих татито да купи АМ - Аптамил 1 ( каква е разликата от Аптамил AR).Нахраних я  със 100мл. в 21ч. и заспа.Но след половин час започна едно пъшкане и въртене до 12.30ч.Поне,че бях будна,защото  повърна на фонтан,а тя спи само по гръб.Не мога да разбера защо това мляко не се е усвоило за три часа и половина.След това започна едно събличание и обличане,сменяне на възглавници.Бебка миличката и олекна и заспа. Събуди се в 6ч.,накърмих я и сега още спи.В момента си усещам гърдите напрегнати така, че продължавам с кърменето.
Virginity ,голяма сладурка Лорката с тая голяма коса.Да те питам оченцето оправили й се,че и нашето все още гурелясва и сълзи.Май и ние трябва да отидем на очен лекар.

# 207
Добро утро мами!
Аз от тъмното още съм се заровила из нета да търся инфо и помощ, защото моето момиче нещо пак стачкува и от вече 5-6 дни суче по много малко, плаче дърпа се и от това изключително ми намаля кърмата и сега не и достига и пак плаче, от вчера пък реши , че ще цоква 5-6 пъти и заспива и не мога да я събудя по некакъв начин.Започнах да и предлагам шише,  но и него отказва .Вече веднъж сме преживели такава стачка и много трудно се справихме с нея, но тогава поне искаше шишито, а сега Sad От 5 дни не е акала само зацапва като пуска газове , асега забелязвам, че и започна и да не мокри обилно памперса и съм изключително притеснена ShockedТази вечер се буди много често и пак цоква няколко пъти и заспива дълбоко.Вече психически съм срината и не знам дали ще издържа този път CryПомагайте със съвети, защото не знам вече какво да правя, а и ако продължава така кърмата ми ще спре окончателно.Миналият път си я върнах с цедене , но сега не се цедя толкова за да има нещо в гърдите ако реши да суче а аз съм се изцедила   Rolling Eyes
Вече полудявам  #Cussing out и не виждам изход от тази ситуация Sick
Съжалявам, че ви досадих с моите проблеми рано-рано, но само вие можете да ме разберете.

Ето малко снимчици и от нас да я видите мойта стачкуваща мома, от погачата и рожденният ми ден.
http://snimka.bg/album.php?album_id=106503&view=1&photo=1

# 208
  • Варна
Virginity снимката на спящите щерка и тати е супер, много са готини-направо да се разтопи човек от умиление. Да са ти живи и здрави и много да те радват.
Virginity ,голяма сладурка Лорката с тая голяма коса.Да те питам оченцето оправили й се,че и нашето все още гурелясва и сълзи.Май и ние трябва да отидем на очен лекар.
мерси мерси Blush
Майче очето ни се оправи да  Peace вече имаме бистрички сълзички, отидете на лекар за всеки случай. На нас ни изписаха Oftaquix но при нас беше сериозно - беше и залепнало и надуто цялото оче и не можеше да го отваря  Cry

detelini и аз така се чувствам ама не знам кога ще дойде момента....май след кърменето някъде  Confused така ми се ходи на плаж...а с тоз корем и тея сланини и стрии не знам къде трябва да се разплуя...на някой широк и безлюден плаж защото като ме видят хората ще ме забутат към морето крещейки: На помощ ! Да спасим кита!
а тези в радиус от 5м около мен няма да почернеят защото ще им хвърлям сянка  Joy

esy чела съм за такива кърмачески кризи но не знам как да ти помогна  Confused казват да я слагаш на гърда като е сънена или докато спи...
питай в кърмаческия форум там имат опит с тея неща  Thinking дано се оправите скоро Praynig

# 209
Вержи, само лъжеш! Не видях да плаче момата. Изглежда си много доволна от живота.... Grinning. А, тоя перчем дето го веете - думи нямам - много ме кефи!
Еси, не съм се сблъсквала с такъв проблем, обади се на педито и питай. Сигурно ще ти отговори пак че е нормално , но все пак... Прочети и кърмаческия.
Майче, сигурно от новото млако непознато за стомахчето, щото нали като почнеш да дохранваш и даваш по по-малко и свикват...Не съм давала от тези храни, ние както казах сме на Фризовом, и такъв проблем не е имало...
Ники, аз не бих давала толкоз рано, но разбира се ти си знаеш. По скоро дай малко сок от круша, като профилактика на стомаха... Не казвам да започнеш със соковете, щом си решила от по късно да ги даваш, просто да "отпушите" канала...Далеч по безобидно е от овесените ядки...

Общи условия

Активация на акаунт