Отговори
# 30
Шру, супер темичка.
Здравейте, ние също утре сме на консултация и ваксина. Моя дребен мишок имам чувството, че вече е над 4кг.
Вечер си лягаме към 11ч.  и спиме до към 6ч., тази вечер ще пробвам в 9.30 да видя до колко ще спи.
Имам едно питане от кога се дават шишета с 2 дупки, че имам чуството, че се мъчи с 1-та дупка.
Искам вече да е топло и да скитаме по цял ден.

# 31
  • София
Лия две дупки са от три месеца нагоре,пробвай хубаво да ги измиеш да не са се запушили дупките.Честито на всички двумесечни бонбони Grinning

# 32
  Гледам,че говорите за запек,мили декемврийки.....
  Мисля,че има пряка връзка с храненето на майката.

# 33
Здравейте, мамчета!

От сто години не съм се вествала по форума Embarassed, ама все по нещо изкачаше.
Честита нова темичка! Благодарности на Shrew за блестящото празнично оформление, на кръстницата за заглавието и поздрави на всички декемврийки. Да я на пълним само с хубави неща!
Да споделя и аз за неакането... и моята Ема постепенно намали акитата преди 2 седмици. Първоначално направи една пауза от 2 дни и сама свърши работата, после 3 дни пак никой... последва клизма с термометър ...това което излезна беше направо в огромно количество #Crazy....пак застой, нова клизма след 4 дена.., докато най накрая установих, че кърмата ми почти спряла и бебчето ми близо 2 седмици е седяло гладно, затова не бързало да изхвърля излишъците, явно за повторна употреба, ако се наложи Sick.... и сега от близо седмица помпам, като луда, дохранвам с АМ и се моля нещата да потръгнат. 
Прегръщам ви целувам ви и се надявавам скоро да мога пак да намина Laughing

# 34
  • София
Здравейте мамчета, не съм писала, откакто бях бременна в 3-4 месец, но редовно чета:) Ние днес имаме Р.Д.- поздрави на всички други рожденници  bouquet
За запека- и аз имах проблем с Живко и термометърчето не помагаше- само гимнастиката-постоянно му свивах крачетата към коремчето и  Shocked. Иначе откакто му давам Инфакол няма проблем. Ние сме на кърма, обаче се цедя и му давам, така че не се запича от неядене. Яде по 160-180 мл по 5 пъти на ден, сам си издържа огромните паузи от по повече от 5-6, дори 10 часа понякога, изобщо досега сам си определя режима. Ще кача снимки да го видите и моя бебок- вече е почти 7 кила и аз съм с такива бицепси #Crazy
До майчетата с намаляваща кърма- на мен преди месец ми спря напълно и педито дори ми каза, че няма смисъл да се надявам, че ще се върне, да не опитвам нещо особено, обаче аз-инат- помпах се на всеки 3 часа, няма ден, няма нощ-малкия юнак го мързяло да суче ooooh! Така за една седмица-отначало изкарвах по 10 мл от двете-но за една седмица започна да идва и сега съм ок- цедя се по 4 пъти на денонощие и изкарвам по около 250 мл на цедене, което му е предостатъчно и вече е доволен. Разправия е  с преваряването, но това е единствения начин да продължа да кърмя- бебо ползва цицата като биба  Laughing и заспива щом я помирише.
Така е -големи мъже сме и я караме лежерно.
Поздрави на вас и на сладките бебчовци (разгледах албумчето и вече си набелязах няколко снахи smile3521

# 35
Аз докато ви открия вие цяла страничка сте изписали.
Новата тема е страхотна ! Браво Shrew  Simple Smile

ejkajujka - ами бебо се храни през 2-3 ч. понякога му давам бибата Wink avella - и аз сама гледам бебо, когато мъжа ми е на работа. Virginity - и ние сме понякога на ръце, гушкам си го бебо, много оби4а да спинка в мен или в тати. verolina - ние като ходим на консултация, заспиваме в колата на отиване и връщане Wink при мен помага чая на HIPP, а и всяка сутрин закусвам обикновен чай с маргарин и сладко, или сирене, или катък, пия през деня много течности: вода, сокове. Magesta - и аз едвам успявам да прочета всичко Stuck Out Tongue~
elitza_elitza - по-добре е да не се прехранват бебетата, те си хапват колко искат.
ger4e - Simple Smile fapua - ами отиди най-добре на лекар, гинеколог. Sarra - мдам супер як филм исторически, за българите по bTV всяка неделя в 15:00 ч., ей велик народ сме Simple Smile
Alex na shrew - cowboy, голям сладур е с тези дрешки Stuck Out Tongue~
ClanG - много съжалявам , моите съболезнования за съседката ти. HEBMEHTE , гърдите понякога не са твърди - мисля, че е нормално - бебчето си регулира количеството.
mama-shushi - ами лека полека всички бебенца започват да се усмихват, да се смеят с глас, гукат като гълъбчета, плезят се, размахват ръчички да докоснат висящите и др. играчки Simple Smile
HEBMEHTE - Simple Smile))
detelini и Virginity - и ние понякога се успокояваме с бибата (биберона)  Laughing
Честит Рожден Ден на STASII BISA и Елито   bouquet Да сте живи и здрави и вашите бебенца!  baby_neutral

# 36
  • Варна
не издържам да се похваля - възстанови ми се кърмата - преди малко изцедих 130мл от едната  newsm44
Лора спи "като бебе"  Laughing проспа си банята...чудя се да взема да я събудя поне пампата да сменим че е пълна с мармалад   Sick ако я оставя цяла вечер на сутринта може да се наложи и чаршафа да пера  Joy

# 37
Здравейте и от нас,нещо нямах време да пиша,но поне ви четях.
На празнуващите-Честито,  bouquet.
На Шрю  smile3501.

сега за нас с няколко думи:
днес бяхме на консултация,биха ни ваксината за Хепатит и на мама слънцето изригна като фонтан от сълзи  newsm45, пораснали сме с 6 см. /от 48 на 54 / но с кг.сме зле,или ни е грацилна мадамата,или е малко кърмата.за близо два месеца сме наддали 1.300 кг.,което ще рече по 650 гр.на месец.Та с две приказки изцедихсе да видим по колко мл.имам в гърдите и се оказа,че около 70 мл.на гърда.Ето отговора защо детенце се кисели,ръмжи и бие мама по циците,то гладно а аз си мисля,че се лигави.Утре ще видя колко мл.ще изцедя сутринта и трябва да се обаждам на педи да и кажа резултата за да прецени с какво мляко и по колко да я дохраннвам.Много ме е яд и от тогава само за това си мисля и очите са ми пълни със сълзи,абе направо ми е гадно,толкова кърма имах,даже предлагах,а сега немога да си нахраня детенце.
По този повод днес забравих да дам капките за коликите,бебенце се резплака,а таткото ме навика.
Е няма повече да ви занимавам с мойте тревоги,лека нощ до утре.

# 38
  • Варна
инче и моята беше намаляла до 80мл на цица
наливах се с чай на Хип и пих биричка и доста течности
и червен лук суров също ядох, за 3-4 дена ми се възстанови количеството Peace
пробвай ако ти се занимава може и при теб да се получи
спокойствие и силна храна,пък каквото се получи  Peace

# 39
  • Бургас
magesta, moneta първото нещо, което питат педитата е ака ли бебо. Като кажеш ака и веднага следва отговор, ами значи се храни детето. За това се чита, че когато бебе не ака не е задължително да има запек /особено при кърмачета/, а просто не се дохранва детенце, запек е ако коремчето е твърдо и бебо се напъва.

Аз още не съм от щастливо сецнатите, като Понтес  Cry, но за това пък ще се запиша в групата на пийналите. До сега не съм пила никакъв алкохол, дори бира и газирано даже. Ама утре ще пийна биричка.  beer2

ina_nk - 1,300 за два месеца не е чак толкова зле, ето виж какво пише в тази статия:

Средно наддаване на тегло при кърмените бебета

Възраст на бебето------Средно наддаване на тегло
0-4 месеца-----------------170 грама на седмица †
4-6 месеца-----------------113-142 грама на седмица
6-12 месеца ‡-------------57-113 грама на седмица

† Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица.
‡ Средното кърмено бебе удвоява рожденното си тегло за 5-6 месеца. На едногодишна възраст типичното кърмено бебе ще е увеличило рожденното си тегло около 2 Ѕ  пъти. На двегодишна възраст вече не са забележими разлики между кърмените и изкуствено хранените бебета.

излиза, че сте точно в рамките

# 40
Честит св.Валентин момичета, да сте много влюбени и все така щастливи.
Днес имам имен ден и по този повод черпя

и за десерт сладолед в пъпеш Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 04:12 от pebble

# 41
  • Бургас
4ЕСТИТО НА ВСИчКИ ВЛЮБЕНИ!!!!!!!
Днес в Бургас май времето ще е супер и май няма да пропуснем разходка.Хайде ,която не се е сецнала още да действа по въпроса!!!! Party

# 42
  • Варна

честит празник каквото и да празнувате   bouquet

# 43
  • Варна
Ники, Петьофито е одрал кожата на татя си ми се струва  bouquet
у варнЯта пекна слънце но до кога...казва ли ти някой  Rolling Eyes

# 44
 Здравейте мами!

Честит Св. Валентин и Трифон Зарезан на всички мами, бебенца и семействата им! Да сте живи и здрави, щастие и радост, успех и късмет, много любов и всичко най-хубаво!   bouquet
И по-полека с алкохола!  Naughty

Честит имен ден на pebble ! Да си жива и здрава и всичко най-хубаво, да ви радва бебенцето!  baby_neutral

Днес моя съпруг има РД. Да е жив и здрав!   bouquet  Heart Eyes  Hug 3 в 1  Peace
Да ви почерпим:

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 09:39 от KrisDiMar

Общи условия

Активация на акаунт