Където мина - трева не никне...

• 21 643
  • 212
  •   1
Отговори
# 135
                    Тия бутилки, които не са стъклени, са пластмасови  Peace. Обикновено етикетчето носи знак, на който с номер и съкращение е означен типът пластмаса – PET за полиетилен, PVC за поливинил хлорид, PP за полипропилен,  … олистерин и други/pa, abs/...

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 22:35 от MechoPuh

# 136
                    Вижте какво намерих  Mr. Green:

СО2 Champion

# 137
От както масово се заговори за Глобалното затопляне аз:
1. Изключвам всички уреди в Станд бай
2. Смених всички крушки в къщи на енергоспестяващи
3. Новите уреди които купих са само клас А и В
4. По принцип си ходя пеша
5. Пускам пералнята само на 30 и 40 градуса
и т.н и т.н. И знаете ли какво? Хората ми се подиграват!!! Но аз продължавам да го правя. За да мога един ден "да погледна внуците си в очите и да им кажа: Опитах се"
Глобалното затопляне е сериозен проблем!

# 138
Ммм, тук има ли някой под 25 години?
Ще пътувам до Франция по екологичен проект и май ни трябват още хора Rolling Eyes
После ще ви разказвам, ако никой не може да се присъедини към нас.

Ех, за едната бройка не ставам...Иначе мног бих искала да се включа в нещо такова...много  Peace

# 139
Браво, Ландфер!
Аз не вземам найлонки от магазините.
Ходя да пазарувам с торба от крачол на стари дънки.
Купувам си биричка само в стъклени бутилки.

# 140
A, торбичките като не ги искам в магазина или ги карам да набутат повече продукти в една, и те ме гледат с едни ей такива очи  #Crazy и ми викат : "Ама вземете си, те са безплатни" . Ми не ги щЪ, пък Rolling Eyes
Много се радвам, че в университета също сложиха кошчета за разделно събиране. Малко са като нарисувани кашони Joy, но като начало е добре.

# 141
                  Ланфеар, страхотно е, нали! Специално за теб ето още идеи,   bouquet. Повечето са лесни за изпълнение и без особени вложения. Като микрофибърната кърпа например  Peace.

И при мен не се спират пред нищо, като решат да ме снабдят с торбичка: "Да не гледат съседите какво носиш"  и т.н.т.. Много, но неубедителни безумия, общо взето.. Ако не беше тъжно, щеше да е много забавно.

# 142
Това с пликчетата си е голяма напаст, ей!
И никак не виждам как ще ги спрем да ги произвеждат и изхвърлят навън. В квартала като духне вятър и става  Sick

# 143
...никак не виждам как ще ги спрем да ги произвеждат и изхвърлят навън. В квартала като духне вятър и става  Sick
                  В Горичка от всички начини да откажем пликче най ми харесва този: "Не, благодаря, ще си взема от съседното дърво" . Но още не ми се е случвало да го ползвам. Събирам смелост още  Mr. Green.

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 23:52 от MechoPuh

# 144
MechoPuh, чудесна е темата, чета и си записвам. Благодаря   bouquet

# 145
В Горичка от всички начини да откажем пликче най ми харесва този: "Не, благодаря, ще си взема от съседното дърво" . Но още не ми се е случвало да го ползвам. Събирам смелост още  Mr. Green.

Laughing Сигурно трябва да се наговорим и да започнем да го ползваме масово Simple Smile

# 146

Laughing Сигурно трябва да се наговорим и да започнем да го ползваме масово Simple Smile
Айде  Peace

# 147
# 148
                   Вчера много се бях размислила върху заглавието на темата... Събирах боклуци на Витоша, намерих над 10 батерии на една полянка и много криво ми беше станало... Може би хората не знаят колко вредно е всъщност... Трябва да има повече информация!
                   Проверих в нашата фирма и имаме доста изрезки от А4 офисна хартия (половинки от А4 всъщност). Събирам предложения какво може да се прави с тях... Също търся детски градини, където да си пробутаме едностранно използваните листи. Ени (брайт) айдиас  Mr. Green?

# 149
В детската градина, от която взимам момиченцето, което гледам (егати връзките Crazy), съм забелязала, че рисуват на използвани листове. Да питам?
А какво да ги правим тия батерии? Аз се родих с презареждащите, но още пазя в чекмеджето няколко чифта, дето не знам къде да ги хвърля Shocked
А в моята стара фирма събирахме изрезките и през определено време идваше една жена да ги взима и да ги връща за рециклиране. Мисля, че парите си оставаха за нея. То и едни пари.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт