Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 140
  • 983
  •   1
Отговори
# 555
И на мен ми прилича на извънматочна. Задължително второ и трето мнение!!!

# 556
Здравейте мами според вас положителен ли е 5 6 дни преди цикл 10 11 дни след ову преди месецес ми се беше случило ужасно нещо уш ми установиха бременост а беше почнал да ме зацапва според вас този път стана ли

# 557
Lambazova, толкова рано преди цикъл много трудно ще хване домашен тест. Иначе има някаква чертичка, ама може да е изпарителна.
Ако искаш да знаеш по-рано, най-добре кръвен.

# 558
Lambazova, толкова рано преди цикъл много трудно ще хване домашен тест. Иначе има някаква чертичка, ама може да е изпарителна.
Ако искаш да знаеш по-рано, най-добре кръвен.
Преди 2 3 дни бях си направила пак лента от любопитсво но нямаше бледа черта имаше само една черта днес излезе бледа с първа урина но ще почакам да имам закъснение и направо на преглед ще отида

# 559
Здравейте, след дълго чакане над 3години и много опити и лекарства преди няколко дни имам положителен тест.
По точно: последен цикъл на 05.07.2024, когато ми закъсня с 3-4 дни направих тест на 06.08.2024 и беше +. На следващия ден 07.08 в 11:30 бях в лабораторията на пусна ЧХГ, чиито резултат излезе 5392......зарадвах се, но на следващия ден започна да ми зацапва розово кафеникаво течение. Веднага вечерта на 08.08 отивам в спешния в майчин дом, където лекарката ми каза че отивам много рано - 5г.с и вижда плоден сак и до там. Изписа ми утрогестан сутрин и вечер по една глобула вагинално. Съответно аз днес на 09.08 в 11:30, точно след 48 часа след първия тест отново съм в лабораторията и пуснах ЧХГ и прогестерон. Резултата ми е следния:
Прогестерон 29,09 ng/Ml
ЧХГ 8891 Mui/ml
В калкулатора в зачатие ми излиза, че удвояването е на 66,5часа и не знам и предвид това зацапване имам ли повод да се притеснявам, че нещо не се развива както трябва. На лекар съм пак във втроник.......много ми е тревожно.

# 560
Здравейте, след дълго чакане над 3години и много опити и лекарства преди няколко дни имам положителен тест.
По точно: последен цикъл на 05.07.2024, когато ми закъсня с 3-4 дни направих тест на 06.08.2024 и беше +. На следващия ден 07.08 в 11:30 бях в лабораторията на пусна ЧХГ, чиито резултат излезе 5392......зарадвах се, но на следващия ден започна да ми зацапва розово кафеникаво течение. Веднага вечерта на 08.08 отивам в спешния в майчин дом, където лекарката ми каза че отивам много рано - 5г.с и вижда плоден сак и до там. Изписа ми утрогестан сутрин и вечер по една глобула вагинално. Съответно аз днес на 09.08 в 11:30, точно след 48 часа след първия тест отново съм в лабораторията и пуснах ЧХГ и прогестерон. Резултата ми е следния:
Прогестерон 29,09 ng/Ml
ЧХГ 8891 Mui/ml
В калкулатора в зачатие ми излиза, че удвояването е на 66,5часа и не знам и предвид това зацапване имам ли повод да се притеснявам, че нещо не се развива както трябва. На лекар съм пак във втроник.......много ми е тревожно.
Няма нищо претиснително щом се видя на ехиграф значи ще чуес и пулс мисли позитвно и хубавото те първа предстои и аз вярвам че и аз ще се зарадвам с хубави две черти след няколко дни❤

# 561
Прогестерон 29,09 ng/Ml
ЧХГ 8891 Mui/ml

Няма нищо притеснително. Нормално е с нарастването на ЧХГ да се удвоява на 48-72 ч, т.е. след като мине границата от 2000-3000 може да се удвоява и на 72 ч. От тук нататък само следене с ехограф, няма смисъл от ЧХГ, освен ако доктора не му трябва. В 5 г.с. се вижда само плоден сак. Прогестерона също е добър. Сърдечен пулс се вижда от 7 г.с., при някои жени може и по-рано, но не си причинявайте този стрес. Успех!

# 562
Здравейте!
Днес бях на ЧХГ, това са резултатите. Понеже това ще ми е първа бременност и не знам нищо, надявах се за мнение дали изглеждат нормално. ПРМ 15.07, имах положителен тест за овулация на 28.07 и съм 6 дни преди очакваната менструация.
Благодаря предварително! 🙂

# 563
Здравейте!
Днес бях на ЧХГ, това са резултатите. Понеже това ще ми е първа бременност и не знам нищо, надявах се за мнение дали изглеждат нормално. ПРМ 15.07, имах положителен тест за овулация на 28.07 и съм 6 дни преди очакваната менструация.
Благодаря предварително! 🙂

Категорично положителен резултат особено за толкова мн дни преди МЦ. Тихичко честито! 🍀
Хубаво е да повторите теста след 48 часа и ако се е удвоил да си запишете преглед СЛЕД 2 седмици Simple Smile

# 564
  • София
Здравейте! Днес си пуснах ЧХГ в Рамус, но няма таблица с референтни стойности и съм леко притеснена. ПРМ на 11.07 , трябваше този месец да дойде на 07.08.
На 05.07 си направих пиклив тест и излезе положителен с втора бледа черта, последваха положителни тестове на 6, 8 и 10.08.
Понеже чертичките са бледи, но видими реших да пусна и чхг, като имам час за гинеколог края на идната седмица. При предишната ми бременност стойностите бяха доста по-високи, но бяха и в друга лаборатория, затова и не знам дали всичко е наред и дали стойностите са добре. Моля за мнение

# 565
Здравейте! Днес си пуснах ЧХГ в Рамус, но няма таблица с референтни стойности и съм леко притеснена. ПРМ на 11.07 , трябваше този месец да дойде на 07.08.
На 05.07 си направих пиклив тест и излезе положителен с втора бледа черта, последваха положителни тестове на 6, 8 и 10.08.
Понеже чертичките са бледи, но видими реших да пусна и чхг, като имам час за гинеколог края на идната седмица. При предишната ми бременност стойностите бяха доста по-високи, но бяха и в друга лаборатория, затова и не знам дали всичко е наред и дали стойностите са добре. Моля за мнение
[/quote
Освен да повторите след 48 часа в същата лаборатория няма какво да ви кажа лично аз пуснете и прогестерон, успех !

# 566
Аз да попитам още нещо. Понеже прогестерона ми е 29ng, но аз вечерта със зацапването, още преди да го бях изследвала започнах веднага утрогестана вагинално. Чудя се дали не може да се предозира, четох че при предозиране се случва да се излющва лигавица на матката и даже е опасно. Освен това, при предната ми бременност пак бях взимала утрогестана, но гледам че тогава опаковката е била 100мг таблетката, а тези вагиналните са по 300мг. Днес сутринта пак имам зацапване и е доста розово към червено и много се притеснявам до прегледа.....Взехх да разреждам поставянето на глобулите за всеки случай, даже ще го спра, но вече не знам какво става с това зацапване. Навсякъде пише че спира до 2-3 дни.

# 567

Как мислите момичета има ли смисал от ище тестове имам още 2 дни до дата смятам утре да отида на преглед

# 568
Аз имах биохимична в края на март с много нисък прогестерон, бях на конска доза, но въпреки това си спадаше и ми дойде след 10 дни закъснение.
Сега отново имам положителен тест, първоначално прогестерон беше около 26, 5 дни след таймиращата инжекция на 11 юли приемах прогестерон 200мг вечер.
7 дни след стойността 26нг, беше спаднал на 20нг. Аг вдихна дозата от 200мг вечер в 3х1 от 300мг=900мг.
Минах преглед, за да потвърдим бременност и ми каза да продължа с прогестерон, не се спира никога рязко, освен ако се установи че няма бременност.
Не мисля, че може да има чак толкова предозиране, доколкото знам тези вагинално не навлизат в кръвта, поне не изцяло и директно.Единствено инжекциите. По- скоро търсете причината за кървенето.
През м.март, имах кървене още на 1 ден закъснение, започнах прием даже през устата и поне 4-5 дни нямаше никакво.

Аз да попитам още нещо. Понеже прогестерона ми е 29ng, но аз вечерта със зацапването, още преди да го бях изследвала започнах веднага утрогестана вагинално. Чудя се дали не може да се предозира, четох че при предозиране се случва да се излющва лигавица на матката и даже е опасно. Освен това, при предната ми бременност пак бях взимала утрогестана, но гледам че тогава опаковката е била 100мг таблетката, а тези вагиналните са по 300мг. Днес сутринта пак имам зацапване и е доста розово към червено и много се притеснявам до прегледа.....Взехх да разреждам поставянето на глобулите за всеки случай, даже ще го спра, но вече не знам какво става с това зацапване. Навсякъде пише че спира до 2-3 дни.

# 569
Lambazova прегледът е излишен щом още нямаш закъснение. При мен чак на 10 дни закъснение се видя на ехограф. Според мен са доста бледи черти,най-добре пусни кръвен тест.

Общи условия

Активация на акаунт