Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 136
  • 983
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, може ли малко помощ за преобразуване на мерните единици от IU/I в  mUI/mL?

Стойности от днес е 3000 IU/I и не се вижда плодно сакче . Винаги изследванията са ми били в  mUI/mL. Реално е 14ти ден след трансфер.

# 586
Здравейте, отварям тази тема защото сигурно има такива сред нас, които са виждали стойност на хормона бета ЧХГ между тези 5 и 25. Ясно е, че под 5 е категорично отрицателен теста за бременност и съответно над 25 се приема за положителен.
Какво обаче става между тези стойности?
На кой ден от закъснение, от последна овулация и съответно на кой ден от направен ембрио трансфер е нормално да видим ЧХГ 20 ???
Никъде в интернет не откривам обяснение за ЧХГ 20 на 9ти ден след трансфера примерно на 5 дневно ембрионче. 🤔
По таблицата от снимката на темата излиза, че 9ти ден е края на 3та началото на 4та г.с.и са дадени стойности от 5 на горе, че е положителен 🤷‍♀️
Някой нещо да може да сподели по темета ?

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 21:24 от Не се сърди, човече

# 587
  • София
Стойностите на чхг се отчитат само при (поне) 2 изследвания в рамките на 48 часа и от една и съща лаборатория.
Чхг 20 на 9 ден след трансфер в най-добрия случай означава, че е имало начало на имплантация и после развитието е спряло. Пише го всъщност навсякъде. Не знам защо не намираш информацията в Гугъл.
9 ден на 5 дневен ембрион е реално 14 дни след овулация и точно съвпада с деня на новия цикъл (стига да броиш правилно от следващия ден след трансфера). Дори във форума има тема за "Дългото чакане след трансфер" и там темата е обсъждана многократно.
За този ден стойността на чхг следва да е минимум 3-цифрена.

# 588
  • София/Севлиево
Имала съм бременност, която започна с ЧХГ около 15 и вървеше добре до 8 г.с., когато заради Тромбофилия и други неща,за които не знаех към онзи момент, сърдечната дейност на бебето спря.
За по-сигурно бих си направила поне още 2 теста, както бих проверила и нивата на прогестерона.

# 589
# 590
Стойностите на чхг се отчитат само при (поне) 2 изследвания в рамките на 48 часа и от една и съща лаборатория.
Чхг 20 на 9 ден след трансфер в най-добрия случай означава, че е имало начало на имплантация и после развитието е спряло. Пише го всъщност навсякъде. Не знам защо не намираш информацията в Гугъл.
9 ден на 5 дневен ембрион е реално 14 дни след овулация и точно съвпада с деня на новия цикъл (стига да броиш правилно от следващия ден след трансфера). Дори във форума има тема за "Дългото чакане след трансфер" и там темата е обсъждана многократно.
За този ден стойността на чхг следва да е минимум 3-цифрена.

И аз така го разбирам, че трябва да е имало имплантация, но сякаш не е продължило развитие. Иначе знам как да преброя дните след трансфера и в темата четох, отделно имам вече една успешна бременност при предходния трансфер, просто това ЧХГ 20,03 ме озадачи много.... Колкото и да си имам друго детенце няма как да не тая надежда, че това 20 след 48 часа ще стане 3-цифрена стойност. 🫤🤷‍♀️

# 591
На 10ти ден след доказана овулация (естествено забременяване) ЧХГ ми беше 29, продължи да се удвоява нормално и всичко беше наред. Имам детенце от тази бременност. Успех!

Здравейте, отварям тази тема защото сигурно има такива сред нас, които са виждали стойност на хормона бета ЧХГ между тези 5 и 25. Ясно е, че под 5 е категорично отрицателен теста за бременност и съответно над 25 се приема за положителен.
На кой ден от закъснение, от последна овулация и съответно на кой ден от направен ембрио трансфер е нормално да видим ЧХГ 20 ???
Никъде в интернет не откривам обяснение за ЧХГ 20 на 9ти ден след трансфера примерно на 5 дневно ембрионче. 🤔
По таблицата от снимката на темата излиза, че 9ти ден е края на 3та началото на 4та г.с.и са дадени стойности от 5 на горе, че е положителен 🤷♀

Скрит текст:

# 592
На 10ти ден след доказана овулация (естествено забременяване) ЧХГ ми беше 29, продължи да се удвоява нормално и всичко беше наред. Имам детенце от тази бременност. Успех!

По таблицата от снимката на темата излиза, че 9ти ден е края на 3та началото на 4та г.с.и са дадени стойности от 5 на горе, че е положителен 🤷♀

Скрит текст:

Много благодаря за споделеното. Върна една малка светлинка в очите ми. Днес пуснах 2рия тест и ще си стискам палци и ще се моля да се случило чудо и да се е удвоило.
Всъщност за първи път ми правят трансфер в 18 часа обикновено са били преди обяд ....не знам дали това не оказва също влияние 🤷‍♀️

# 593
Здравейте отново момичета ,все пак пуснах чхг ,но не се е удвоява в петък беше 7321 а днес е 12095(знам че закъснях и трябваше най-късно на 72ри час да го пусна но не успях) ,чух се с доктора той каза че стойността е много добра и че чхг вече не е определящо ,каза че е добре щом расте и просто да си изчакам прегледа ,сега съм 6г.с +6дни той ме вика когато ще съм в 8г.с за да даде максимален шанс на ембриончето ми да се появи ,защото в петък когато бях 6гс+2дни имах само сакче което е пораснало и нищо повече (сакчето отговаряше  на 5гс и 5дни) ,има ли някоя от вас с подобна ситуация и хубав финал

# 594
Безиме9, когато ЧХГ подмине 5000 е възможно да започне да расте по-бавно, не се тревожи. Те затова и лекарите исках да го следят до около 2000 макс, когато вече може да се види и на ултразвук сакчето.
Щом расте, всичко е наред, аз лично не бих  пускала ЧХГ повече, само ще се притесняваш.
Ранните замервания с ултразвука също не са най-точни, говорим за няколко милиметра все пак.
Пожелавам на следващия преглед да има и пулс и всичко да е наред! Ако все пак много, много се притесняваш, може да потърсиш и второ мнение, особено ако намериш някой АГ с хубав ехограф.

# 595
Безиме9, когато ЧХГ подмине 5000 е възможно да започне да расте по-бавно, не се тревожи. Те затова и лекарите исках да го следят до около 2000 макс, когато вече може да се види и на ултразвук сакчето.
Щом расте, всичко е наред, аз лично не бих  пускала ЧХГ повече, само ще се притесняваш.
Ранните замервания с ултразвука също не са най-точни, говорим за няколко милиметра все пак.
Пожелавам на следващия преглед да има и пулс и всичко да е наред! Ако все пак много, много се притесняваш, може да потърсиш и второ мнение, особено ако намериш някой АГ с хубав ехограф.

Много благодаря за подкрепата,ехографа с който ме гледаха беше доста добър ,доктора ми каза рано е сакчето беше 10мм а на първия преглед 3.3мм ,имах зацапване кафяво но след терапия с утрогестан ношпа и витамин ц уж изчезна ..но да видим ❤
Здравейте, може ли малко помощ за преобразуване на мерните единици от IU/I в  mUI/mL?

Стойности от днес е 3000 IU/I и не се вижда плодно сакче . Винаги изследванията са ми били в  mUI/mL. Реално е 14ти ден след трансфер.

Здравейте опитах да ви пиша съобщение но са ви ограничени ,в 5гс се видя но не бива да сравняваме ,разбирам какво ви е ,аз също имам две предишни бременности които бяха инвитро от втората имам дъщеричка ,а сега забременях спонтанно и се моля всичко да е наред.Стойността ви е много добра ,не знам колко ембриона са върнали но ако са повече от един може да са се хванали повече,при предишните бременности ме караха да правя чхг на 12ти ден от трансфера и ако вс е наред след още 10дни на преглед ,повторете чхг и не се притеснявайте всичко ще бъде наред❤

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:58 от Bezime9

# 596
Здравейте. При каква стойност на ЧХГ може да се изключи извънматочна Б? В понеделник беше 317, а днес 669. Другата седмица съм на преглед.

# 597
Djoldi, как върви ЧХГ?

# 598
Здравейте, момичета! Вчера трябваше да ми дойде и днес си направих ЧХГ което е 41.72 според вас как е?

# 599
  • София
Нисичко е, но, ако забременяването е естествено, може да е било късна овулация. Повтори след 48 часа и тогава ще може да се даде прогноза.

Общи условия

Активация на акаунт